Cum va descurcati cu alarmele?
Aveti pager sau avertizor fix?
[/quote]
Am pager. L-am luat pt fiica-mea, ca ea frecventeaza centrul orasului, cu \"obiective\" periculoase. Dar nu vrea sa-l ia cu ea, nu e pregatita inca. Asa ca avertizorul sta in casa (il mai iau eu la mine, cand fiica-mea nu e in Bucuresti).
Nu pot sa ma plang, a fost \"degeaba\" doar de vreo doua ori: o data au facut niste teste/calibrari, nu mai stiu ce, in toiul noptii, alta data a fost furtuna. In rest, a sunat numai la cutremure peste 4 (4 conform IRSA sau INFP, nu conform EMSC).
Cel mai interesant a fost la cutremurul din Marea Neagra, alarma a inceput sa sune odata cu leganarea - unda S, ceea ce nu corespundea cu \"teoria\"
Dupa aceea am aflat si motivul...
Am inteles ca lucreaza permanent la calibrari, dar pt asta trebuie sa fie multe cutremure.
Cand am luat avertizorul, am fost constienta ca este vorba de ceva experimental, in continua dezvoltare, si mi-am asumat acest risc.
Din semafor citesc explicatiile, uneori sunt \"ciudatele\" din punct de vedere logic, legatura cauza - efect, dar imi fac o idee despre probabilitatea de a avea in urmatoarele zile ceva. Stiu ca marja de eroare in predictie este mai mare la cutremure mici, asa ca... In orice caz, ultimele cutremure peste 4 s-au intamplat pe semafor portocaliu-rosu.
Traiesc si eu cu speranta ca un cutremur peste 6-7 va da semnale precursoare pe masura, si ca cei de la IRSA ni le vor comunica in mod transparent. In definitiv, acelea sunt cutremurele care ne intereseaza cu adevarat, astea mici sunt doar asa, de incalzire