Problema nu asta e, Dodo ! De fapt, nu se pune problema DACA va fi un cutremur important. Ci CAND si CAT DE MARE ? Fara un cutremur de peste 6,7 grade nu avem cum sa scapam ! Asta e parerea mea, in pofida asigurarilor (suspect de) linistitoare ale lui dom\' Marmureanu ! Dansul spune multe, dar nu tot ce spune e chiar real. Exemplele sunt deja cam multe. In 1999, domnul Marmureanu spunea, dragutul de el, ca daca undeva pe \"linia\" Turcia-Caucaz-Hindu-Kush are loc un cutremur de cel putin 7,5 grade pe scara Richter, atunci cam e de asteptat ca si in Vrancea sa se produca un cutremur semnificativ, la un anumit interval, poate si in jur de 1 an plus sau minus cateva luni, si cu o magnitudine mai mare sau mai mica, in functie de marimea volumului in care s-au acumulat tensiuni !!!! Acum vine si imi zice cu seninatate cu totul altceva !!! De fapt, nu e prima data cand dansul se contrazice flagrant pe el insusi !!! :biggrin::harhar: Sincer sa fiu, as zice ca mai bine ar angaja un purtator de cuvant care sa fie capabil sa dea declaratii mult mai sobre, mai coerente si, pe cat posibil, mai putin contradictorii. Laconice dar sa nu se mai bata cap in cap in halul asta !!! :harhar: Asta e adevarata problema, Dodo, nu ca au dat niste valori preliminare (determinari \"automate\") pe care ulterior le-au revizuit. Desi nu exclud totusi sa fi fost si reale, dar sa le fi scos din anumite motive...Cutremurul dinspre Fagaras, tot la 200 km adancime, nu l-au scos, desi si acela era bizar !!!!
Repet, cred ca ar trebui mai degraba sa plecam de la premisa ca un cutremur semnificativ tot vine pana la urma, nu ne putem ascunde dupa deget. EarthQuake, in articolul din Revue Romain de Geophisique scrie negru pe alb despre probabilitatea unui cutremur MAI MARE de 6,7 grade in intervalul 2006-2008, si autorii explica ca se bazeaza pe date de ordin statistic, corelatii cu fenomene geofizice globale si elemente de seismotectonica a regiunii Vrancea. Asa ca garantiile oficiale ale domnului Marmureanu, sincer sa fiu, nu prea ma impresioneaza. Japonezii si americanii NU DAU GARANTII DE NICI UN FEL, desi e clar ca resursele lor umane, financiare si tehnice sunt incomparabil superioare !!! :harhar::biggrin: Ai nostri n-au macar pe cineva care sa le faca un website cat de cat decent, fiindca site-ul actual al lor e sub orice critica, e slab rau de tot !!! :17: Si, nu in ultimul rand, nu cred ca Radulian se bazeaza doar pe ochiometru cand afirma ca seria de cutremure incepand cu cel din 27 octombrie 2004 reprezinta o forma de activitate precursoare pentru un viitor cutremur semnificativ. Radulian e, oricum, fizician, si dansul are acces la mult mai multe informatii, inregistrari, determinari ale mecanismelor de focar, tensori, stress, orientari ale planelor de faliere, relocalizari ale epicentrelor si hipocentrelor etc,etc,etc. Asa ca dansul nu vorbeste chiar in dodii.