Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Dodo, esti culmea :biggrin::harhar::biggrin::harhar::harhar: E logic, la mintea cocosului, ca 6,4 e magnitudinea. Si doar am specificat in mesaj ca ma refer la magnitudine. Citeste mesajul cum trebuie, nu pe sarite :harhar::harhar::harhar:Ce inseamna 6.4? Ruperea?
Da de unde vrei sa stiu eu ?? Ca nu eu sunt cel care sta cu ochii pe seismografe sa vada si microseismele !!!! :harhar::harhar: Dar vreau sa subliniez totusi ceva care pare a fi important. Cand se produce un cutremur, chiar si de magnitudine mica (4-5 pe scara Richter), in cel mult 48 de ore trebuie sa urmeze replici-cutremure chiar foarte mici de pilda (1-2-2,5...) cu aceeasi parametri de localizare cu ai cutremurului (deci aceeasi adancime, aproximativ aceleasi coordonate geografice-latitudine, longitudine-cu cele ale hipocentrului cutremurului initial). Daca in termen de 48 de ore nu apar replici, chiar microseismice, indiferent ca apar sau nu cutremure la alte adancimi, atunci inseamna ca acel cutremur \"fara replici\" este un precursor, o asa-numita prima rupere si sa un alt cutremur, mai puternic, urmeaza sa se produca. Problema este ca treaba asta ar fi valabila pentru cutremure mai importante (cu magnitudini in jur de 7,0 sau mai mult). Pentru cutremure mai slabe lucrurile sunt mai neclare ! De aici rezulta si complexitatea problemei, Dodo :biggrin::harhar::biggrin:Ma gandeam eu eu ca nu e numarul de la pantof:ack:
Ai facut mereu tam tam ca inainte de seism se produce o rupere. Deci repet intrebarea: ce estimezi sa fie 6.4? Ruperea sau cutremurul ce urmeaza?
RE: [split] Cutremure 2006 Romania
Hei, aia cu Marte e poveste, nu ai cum sa il vezi mare cat luna !
A circulat vestea ca un virus.
In ceea ce priveste captura \\"croitorasului cel viteaz\\"...Dumnezeu stie ! Apropos...cam cu cat timp inainte de un seism major apare (daca apare, asta am inteles!) \\"roiul\\" de cutremure mici ?
Si cum de unul dintre cutremurele prinse dintr-o lovitura e doar la 7 km adancime ?
Sper sa apuc sa vad raspunsul
bnp_filip