• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (3)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Are fulgi de otel si cioc de diamant asa ca..fugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:harhar:
O fi pasarea maiastra din poveste ??? :biggrin: Hmm, cam exagerat....:biggrin::harhar::harhar:

Nu, Dodo e Et:harhar:
Fugi pana nu te prind:harhar:

Nu, Dodo e Et:harhar:
Fugi pana nu te prind:harhar:
Dodo e kiwi-ul neozeelandez...:biggrin::harhar::biggrin: Adica un fel de gainusa cu cioc lung care traieste in Noua Zeelanda :harhar::harhar::harhar:

Pai ce eu sunt gaina ca tine?:biggrin:
Tu dormi ca un adidas cu fulgi de perna:ack:

Pai ce eu sunt gaina ca tine?:harhar:
Tu dormi ca un adidas cu fulgi de perna:ack:
Sa auzim vocalizele Pasarii Maiastre Dodo...:biggrin::harhar::biggrin::harhar:

Nu am vocalizele la mine sunt in seif.:biggrin:

Nu am vocalizele la mine sunt in seif.:biggrin:
Pai sparg seiful. Stii doar ca sunt maestru...:biggrin::harhar::harhar:
Desi credeam ca le ai in cioc...:harhar::harhar:

auziti, lasati flirturile pentru siteurile de profil si poate spuneti si ceva de interes sau macar legat de subiect

cck, pai la Cutremure ai ceea ce cauti. Aici se mai posteaza orice nu se prea incadreaza in subiectul Cutremure si cele colaterale. Acolo sunt lucrurile cu adevarat serioase, sa zicem asa. De asemenea, Linkuri utile contine o serie de linkuri la niste materiale interesante...

Informatii utile, Dezastre naturale din Romania, Dezastre naturale din strainatate, etc,etc. Cu o multime de topicuri, subtopicuri.
cck, iti mai sugerez sa citesti ceea ce a scris si sever, fiindca omul e de specialitate in domeniul managementului riscului seismic si in contructii. Deci cauta toate posturile lui sever, chiar ai ce citi lucruri interesante !

cck ai ghinion. Eu nu flirtez chiar daca tie asa ti se pare. Cine te-a pus sa intri la chat unde scriem aiureli si ne amuzam? Ai n topicuri serioase cu date si informatii si tu vii sa ne faci morala:ack:
Astept scuze!

auziti, lasati flirturile pentru siteurile de profil si poate spuneti si ceva de interes sau macar legat de subiect

Deocamdata nu prea avem amanunte noi,(cel putin eu), iar in aceasta sectiune (cum bine spuse si Dodo),discutam ORICE altceva care este in sau in afara , legat sau nu de caracterul forumului;(scuze Admin ptr exprimarea \"academica\", vb

Sorinas sa stii ca toti asteptam ceva. Ce , nu se stie dar lacuna asta seismica nu e prea buna.
Nu avem date in aceste momente ca sa putem discuta asa ca degeaba se supara cck.

cck a spus:
sorinas, daca doar fenomenul de lichefiere a solului afost vinovat pentru prabusirea cladirilor in Izmit, pai atunci cum se face ca in poza ta una dintre cladiri a cazut, iar alta s-a daramat, nu-mi spune ca la diferenta de 5 metrii e alt sol.

Cum a precizat si EarthQuake, nu numai solul a fost deficita i si modul de proiectare dar si de executie al fundatiei!!!

Este relevant in aceasta fotografie ceea ce s-a putut intampla ;solul-fudatia neexecutata cfm.specificatiei tehnice,bineinteles daca acestea au existat,sau s-a executat \"din ochi\"(ca si pe la noi), si cladirea alaturata care nu a suferit \"traume vizibile\",desi era ff aproape!!!

Asta a dorit sa arate proiectantul, de aceea a facut comparatia!

Dupa seismul din \'99 au fost multe voci care au spus ca putea fi prevazut acel seism. Cutremurele din Turcia sunt crustale sai au un fel de atentionari. Se pare ca au murit pesti de la gazele si constructorii au spus ca turcii isi cam bat joc de constructii folosind nisip de plaja.

Adevarat ce spui Dodo,dar, care este adevarata realitate privind constructiile din Turcia??? eu chiar cred ca s-au construit cu nisip de mare!!!! acest nisip nu este indicat in constructii!!!! componenta,in mare ,la acest tip de nisip, cred ca o stim cu totii( scoici, melci, etc, care nu sunt straine nici unui constructor!!!

Doar Dumnezeu va face o minune ca o cladire realizata din astfel de materiale sa supravituiasca!!~!

Adevarata realitate o vedem zilnic: cand e vorba de bani, putini se mai gandesc ce va fi.

Ca parere personala, cred totusi ca, pentru inceput :)biggrin::harhar::biggrin:) este foarte plauzibil un cutremur vrancean de magnitudine 6,4-6,6 pe scara Richter !!! Ce va fi \"dupa\", om mai vedea !!!! Interesant e si la ce adancime se va produce acest tot mai probabil seism de magnitudine in jur de 6,5 !!! Daca e pe la 80 km adancime (si nu as exclude acest lucru, ati observat ca in ultimele luni, in paralel cu lacuna seismica, s-au petrecut lucruri mai ciudate exact la 70-80 km adancime !!!!!!), se simte mai tare, mai ales spre Muntenia, decat un cutremur de aceeasi magnitudine (6,5) care s-ar produce la 140 km adancime !!!!!!
Sigur, problema este ca un cutremur de magnitudine chiar 6,5 nu ne scapa deloc de unul mai mare in urmatorii ani !!! E cam neplacut, dar e real. Este o diferenta mare, ca energie, intre un cutremur de 6,5 si unul de 7,0 !! Si, se pare, au mai fost cazuri in trecut cand, cu 1 pana la 3-5 ani inainte de un seism puternic (M > 6,7) s-a produs un eveniment cam de 6,4-6,5 !!!! Deci nu ar fi deloc neobisnuita o astfel de situatie !!! Pe scurt: un \"6,4-6,5\" acum si un \"6,7+\" mai incolo, in anii urmatori !!!!

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus