• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (3)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Mai mi-a venit inima la loc ca am vazut ca nu-s singur p-aci; credeam ca sunteti bine merci la adapost de alte...rele:worthy:

Da , oala cu sarmale , sunt preferatele mele!!!:biggrin:

Daca nu mai posteaza nimeni nimic, deci ,nu prea mai sunt multe de spus; dupa parerea mea , suntem terminati!!! tot raul merge spre mai rau, sincer vorbind, lacuna asta seismica dureaza, si din aceasta cauza o sa avem mari probleme(parerea mea).

In mod sigur in aceasta toamna o sa ne \"zgaltaim\" puternic.(peste 7):biggrin:

Numai Dumnezeu ne poate ajuta!!!

Daca nu mai posteaza nimeni nimic, deci ,nu prea mai sunt multe de spus; dupa parerea mea , suntem terminati!!! tot raul merge spre mai rau, sincer vorbind, lacuna asta seismica dureaza, si din aceasta cauza o sa avem mari probleme(parerea mea).

In mod sigur in aceasta toamna o sa ne \\"zgaltaim\\" puternic.(peste 7):17:

Numai Dumnezeu ne poate ajuta!!!

of, of...

mai, mai...

dar pesimistic mai esti si mai ales... degeaba. :biggrin:

dar pe unde \"livesti\" de te preocupa atata un seism de peste 7, in afara de faptul ca iti faci griji de cei care ar putea avea de suferit la un posibil seism de peste 7 grade, cand se va produce el, adica :

varianta 1 : cand o vrea el

varianta 2 : tot cand o vrea el

varianta 3 : evident tot cand o vrea el

varianta 4 : numai si numai cand o vrea el

:biggrin: :harhar: :harhar: :harhar: :17:

Sal , asa sunt eu ,putin mai pesimist;
De locuit locuiesc in Ploiesti la etaj4/4 , si griji imi fac mai mult ptr familia mea( ptr baietelul meu de 8 luni , care este o fiinta inocenta si lipsiat de aparare):biggrin:

Stai calm. Nu vei pati nimic!
Bucurestiul este cel mai vulnerabil si Focsaniul. Conteaza foarte mult adancimea viitorului seism, durata si evident magnitudinea.

si oricum blocul lui e mic, doar 4 etaje, asa ca n-are de ce sa se preocupe.

Da asa este. Cele mai afectate blocuri sunt cele inalte si in special cele foarte vechi.

cck, iti raspund aici, fiindca acolo e un topic specific. Sa incercam pe cat posibil sa ne mentinem on-topic :biggrin:
Eu nu am de unde sa stiu ce se petrece in adancurile Vrancioaiei. Doar imi dau cu parerea, presupun, speculez pe baza a ceea ce am mai citit in reviste de specialitate si pe baza a ceea ce se intampla in prezent in Vrancea; si iau in considerare, totusi, si anumite previziuni de termen lung care s-au facut pentru perioada 2006-2008.
Da, a fost o secventa de cutremure crustale chiar interesanta as zice. De ce interesanta ? Pentru ca, de regula, in zona Carpatilor de Curbura seismele superficiale sunt mai rare si nu prea apar in secventa. Cutremurele crustale tipice, la adancimi de 10-50 km, apar cu epicentre situate mai la est, pe aliniamentul Marasesti-Focsani-Ramnicu Sarat, deci oricum in exteriorul arcului carpatic, inspre campie. Or aceasta stranie secventa seismica a aparut tocmai in muntii de la Curbura. Sigur, mai apar uneori seisme de suprafata si in muntii de la Curbura, dar destul de rar si, de obicei, ca evenimente izolate; nu prea apar in secventa seisme superficiale in Carpatii Curburii. Asta e una dintre ciudatenii. O alta e faptul ca seismele componente ale secventei s-au succedat intr-un timp foarte scurt, practic in circa 30-35 de minute scoarta terestra de sub muntii Curburii s-a zguduit de 4 ori la rand !!!
Totusi, nu putem trage o concluzie certa. Poate fi un precursor, e plauzibil si asta, dar chiar daca e, nu putem sti si cat timp va mai trece pana la declansarea unui cutremur important. Oricum, trebuie sa retinem ca un cutremur vrancean intermediar (subcrustal, de adancime) cu magnitudinea in jur de 6,5 (speram nu cu mult mai mare) se poate declansa IN ORICE MOMENT, practic are \"terenul pregatit\". Problema este ca acest (zic eu) tot mai probabil seism de circa 6,5 (sper nu mai mult) poate sa aiba loc si la noapte, si peste 3 saptamani, la fel de bine. Deci nu are sens sa ne stresam si sa avem cosmaruri noaptea, fiindca oricum un astfel de fenomen e inevitabil, la un moment dat Vrancea va trebui sa elibereze ceva energie !!! Ganditi-va totusi ca traversam, in continuare, cea mai lunga perioada fara cutremure de magnitudine 4-5 din ultimii 25 de ani. Practic, exista o lacuna seismica care trebuie sa preceada ceva !!! Dar fiindca nu putem sti si cand va fi, e inutil sa ne isterizam cu CAND...CAND...CAND !!!! Vreau sa va marturisesc ca pe mine nici nu ma preocupa CAND !!! Intai, ca un seism vrancean de magnitudine in jur de 6,5 nu e totusi unul grav ! Probleme poate crea doar panica in cazul unui astfel de eveniment. In al doilea rand, nimeni nu poate sa stie sigur CAND, poate fi, cum spuneam, si peste 4 ore si peste o luna jumate !!!!
De aceea, cck, eu iti sugerez sa nu te gandesti CAND vine, e inutil si oricum nu iti ajuta. Cei de la INFP, chiar daca banuiesc ceva, oricum nu vor face public !!!! cck, cel mai bine ar fi sa iti vezi (nu vreau sa fiu nepoliticos, crede-ma) de activitatile tale curente, si sa incerci ca atunci cand va sosi momentul sa iti pastrezi cat de cat cumpatul, sa nu recurgi la gesturi pripite (eu am fost martor al unor astfel de gesturi la cutremurul din 30 mai 1990, crede-ma pe cuvant !!!). Retine inca o data ca panica poate sa fie mult mai periculoasa decat cutremurul propriu-zis.
Sigur, ca pasionat de cutremur asa, ca fenomen natural extrem de complex, urmaresc si eu cu mirare ce se intampla, si meditez asupra ciudateniilor pe care le etaleaza Mama Natura, lucruri care, fara indoiala, ne arata si noua cine e, de fapt, Shefu\' :harhar::harhar:, vorba lui EarthQuake :biggrin::harhar::harhar::harhar:

multam de raspuns. ai dreptate ca nu e important cand se produce, pe mine ma preocupa mai degraba cat de mare va fi. pana la urma daca in trecut au mai fost cutremure de 7.9, ar mai putea fi din nou, iar in cazul asta nu cred sa ramana in bucuresti ceva in picioare. si crede-ma, incerc pe cat pot sa nu ma gandesc la asta, dar e destul de greu, chiar nu vreau sa mor prea curand si in nici un caz zdrivita de propria casa.

Au fost cazuri in care unii nici nu au stiut ce se intampla. Daca pica o grinda nu mai ai timp sa te gandesti ce si cum.

Au fost cazuri in care unii nici nu au stiut ce se intampla. Daca pica o grinda nu mai ai timp sa te gandesti ce si cum.

Sper sa n-o iai sub forma de rauate, dar, de unde stii acest lucru? ca banuiesc ca persoanele respective nu au mai avut cum sa-ti spuna aceste lucruri, iar tu nu cred ca le-ai trait pe pielea ta caci altfel nu mai scriai aici! deci?
Inca o data, nu vreau sa crezi ca e rautate ceea ce am spus!

Citeste povestea lui Sorin Crainic. Este pus link-ul undeva. Era din ziar si Alex s-a gandit ca este interesant.
Acest Sorin a scapat in \'77 dar a stat cateva zile sub daramaturi. La ora aceea facusera din el erou national.
Cauta si vezi de ce am spus ce am spus si sa stii ca povesti de acest gen sunt multe.

Nou sediu la INFP? Hai ca fierb de curiozitate :biggrin:

Ati aflat vestea cea mare ?? Azi se inaugureaza oficial noul sediu al INFP, tot la Magurele, cica lux, stil NASA sau Star Trek :biggrin::harhar::harhar: 6 ministri vor asista la inaugurare !!! :biggrin::harhar: Ce ziceti de asta ??? :harhar:

Unul dintre cele mai performante centre de supraveghere a cutremurelor din lume s-a deschis

Din pacate asta nu va schimba foarte mult modul lui Marmureanu de abordare a problemelor... In orice caz, poate ca odata cu sediul asta or sa-si puna si ei internet si-or sa faca un site mai de doamne-ajuta...:biggrin::biggrin:

Corect, Alex. Site-ul lor e sub orice critica, e slab rau...tin date neactualizate (bazate pe determinari \"automate\", deci nerevizuite), s.a. :biggrin:
Eu nu am pretentia sa ma informeze despre solutii de mecanism de focar si sa imi bata toba despre ce va mai fi. Dar cred ca o minima informare (pe site, da-o incolo :harhar:) despre cutremure de la 3,0 sau 2,5 in sus (ora, adancime, coordonate geografice, magnitudine) ar putea sa faca un efort. La urma urmei, sunt platiti din bani publici. Sau se tem cumva ca noi am fi in stare (cand spun \"noi\", ma refer la cei ca tine, ca mine, ca Dodo sau EarthQuake, sincer interesati si care vor pur si simplu sa afle si sa inteleaga mai mult) sa le interpretam in fel si chip ??? :harhar: Dar altii de ce o fac ? ITALIENII POSTEAZA PE TELETEXTUL TELEVIZIUNII RAI1/2 LISTA CUTREMURELOR INREGISTRATE IN ITALIA IN LUNA PRECEDENTA ! Cum s-ar zice, fratii nostri de ginte latina sunt mai transparenti...:biggrin:
Alte institute seismologice din zona oricum mult mai fierbinti (Japonia, California, etc) se \"ostenesc\" sa puna pe Net informatii utile, si nu doar despre cutremure care au fost, ci si despre fenomenul ca atare. La noi,...:harhar::ack:

buna dragilor,

vad oarece activitate in vrancea, sa se fi intrerupt lacuna? ceva comentarii avizate?

cck, nu vreau sa fiu cinic, dar in Vrancea cutremurele de magnitudine 3 NU au disparut nici inainte de cutremurele din 1977 si 1986. A, ca se modifica ritmul lor, nu prea mai apar la anumite adancimi sau se aglomereaza la adancimi la care nu era \"cazu\", asta e altceva. Cert este insa ca seisme de magnitudine 4-5 nu au mai fost de 5 luni si ceva ! Si tocmai alea sunt de fapt relevante pentru rata anuala de eliberare a energiei,cck ! :biggrin::worthy::biggrin:

Deci ceea ce vreau eu sa subliniez este faptul ca nu seismele vrancene de magnitudine 3-3 si ceva (3,5 si chiar 3,7 de pilda) sunt cele definitorii care sa se ia in considerare in ceea c epriveste energia acumulata si eliberata anual in Vrancea. Doar evenimentele de magnitudine 4,0 si peste 4,0 sunt importante din punctul acesta de vedere. Ca asa, de exemplu, si inainte de cutremurul din 1986 au fost destule seisme de magnitudine 3. De fapt, cck, LACUNA SEISMICA se defineste prin disparitia (aproape) completa a cutremurelor cu magnitudinea mai mare decat o valoare-prag minima. E, aici e problema. Pentru Vrancea, in cazul seismelor din 1977 si 1986 se pare ca valoarea prag minima a fost de 3,8-4,0 pe scara Richter (chiar usor peste 4,0 spre 4,2 pentru evenimentul din 1977).

pai nu esti cinic deloc sorin, doar bine informat. asta vroiam de la tine :biggrin: multam. e adevarat ca speram la o veste buna, dar...acum tot ce sper e ca inevitabilul care va veni sa nu depaseasca un maaaaaxim 7.5 ca sa avem si noi, muritorii de rand care stam la bloc o sansa.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus