Dodo, unele lucruri se pot face publice, intr-o forma sau alta (articole in reviste stiintifice, prezentari la diverse seminare publice sau chiar materiale publicabile in presa), iar altele nu se fac, tin de \"bucataria interna\", ca sa zic asa. Pe tine nu te intereseaza neaparat ce fel de stress de compresiune a avut, de exemplu, cutremurul din 17 ianuarie 2007. O listare a cutremurelor produse pe intreg teritoriul Romaniei (cu parametri esentiali, data, ora, localizarea geografica, adancimea, magnitudinea, daca s-a resimtit si unde si cu ce intensitate, este mai mult decat utila pentru o mai clara informare a opiniei publice. Asta mi se pare normal sa fie date pe site-ul lor. Dar nu le poti cere sa iasa pe post si sa clameze cand vine cutremurul cel mare si ce magnitudine va avea. Lucrez si eu intr-un institut de cercetare, Dodo, si trebuie sa iti spun ca unele lucruri raman de uz intern. In 2002 am lucrat in Olanda la Universitatea din Eindhoven, ca asistent de cercetare, si sa stii ca nu ne apucam sa trambitam pe toate canalele tv toate detaliile tehnice ale proiectului in care lucram. Cercetarea are si ea regulile ei, e un cadru in care se face. Nu vreau sa il apar neaparat pe Marmureanu, am avut niste experiente personale cu dansul care ar face din mine neindreptatit sa il sustina.:harhar: Una v-am povestit-o aici pe forum, cealalta i-am povestit-o in privat lui Alex. :harhar:
Dar repet, ei nu pot sa iasa sa turuie la radio si la televizor despre microseisme, plane de falie, stress de compresiune si altele. E normal insa sa asigure o informare coerenta despre cutremurele care s-au produs in Romania si in imediata vecinatate a granitelor noastre, in tari vecine. Si aceasta lista sa vizeze, de exemplu, cutremure cu magnitudine peste 2,5 sau peste 3,0 sau peste 3,5 grade, dupa caz. Asta da, sustin si eu acest lucru. Dar trebuie sa acceptam ca in cercetare nu se dezvaluie toata \"bucataria interna\", din motive lesne de inteles...:harhar:
Nu ma luati ca gigi contra, pur si simplu va scriu aceste lucruri doar ca o parere personala, a cuiva care el insusi este cercetator, am lucrat in cercetare si in Olanda, si pot sa fac o comparatie. Sunt multe de reprosat infp-ului, in special pe partea de informare, de interfata de comunicare cu opinia publica. Credeti ca imi place sa ascult declaratiile adesea contradictorii si balbaite ale reprezentantilor infp cu diferite ocazii ? Deloc...:ack: Dar am incercat sa va expun aici doar un punct de vedere al unui simplu cercetator tanar...:harhar::harhar: La urma urmei, deontologia profesionala te obliga, oriunde ai lucra, sa nu trambitezi chiar toate detaliile din activitatea ta profesionala (la modul general vorbind).
P.S: Sustin cu tarie necesitatea si a unei variante in limba romana a site-ului INFP. O sa incerc sa sesizez pe cine \"trebuie\':harhar:
, dar nu garantez un rezultat favorabil...:harhar: