Asadar, de cateva zile \"centura\" prezinta o usoara fibrilatie ! :ack::harhar: Ma refer, evident, la centura Turcia-Iran-Caucaz-Hindu Kush-Pamir ! Cu putin timp in urma s-a produs un seism usor si in Muntii Hindu-Kush, dupa ce in ultimele zile s-au produs cutremure de 4,5-5 grade pe scara Richter in Azerbaidjean, Turcia, Iran dar chiar si in Carpatii nordici polonezi (pe marginea vestica a Paltformei Est-Europene). Nu cred ca trebuie sa ne ingrijoram pe termen scurt deocamdata. Cand vedem ca se misca mai tare, atuncea da, putem intra la banuieli ! :crybaby:
Insa eu cred ca in urmatoarele saptamani, maxim 1-2 luni trebuie sa \"cante\" nitel si baba Vrancioaia. Este de asteptat ca baba sa scoata niste vocalize discrete de 4-5 grade ! :harhar:
Spuneam mai demult ca trebuie sa urmarim cu atentie nu numai ce se intampla in Vrancea, ci si ce se intampla la est si sud-est de Romania, pe \"centura\" TURCIA-IRAN-CAUCAZ-ASIA CENTRALA (HINDU KUSH-PAMIR). Aceasta \"centura\" este importanta pentru ca, de fapt, si Vrancea face parte din ea, practic Vrancea se afla la captul vestic al \"centurii\". Si ce se intampla pe \"centura\" se pare ca dicteaza, intr-un fel sau altul, si evolutia Vrancioaiei. Deocamdata, nu sunt cutremure foarte mari pe \"centura\", dar nu se stie ce va fi in urmatorii ani. Nu e exclus ca la anul, de pilda, sa inceapa sa apara si cutremure mai importante. Asadar, atentie nu doar la Vrancioaia, ci si la \"centura\" ! Urmariti \"centura\", fratilor ! :crybaby::harhar: