Parerea mea este ca totusi ceva se intampla in Vrancea din moment ce activitatea este scazuta in comparatie cu anii trecuti, se observa lejer o diminuare semnificativa a numarului de seime cu magnitudini intre 3 si 4R, se poate observa o marire a numarului de microseisme crustale si subcrustale, la cele subcrustale de adancimi mai mari de 140 km se observa o tendinta de scadere a magnitudinii sub cea medie inregsitrata in mod normal pentru acel nivel. Se poate observa foarte usor de catre orcine daca ne uitam pe arhivele cutremurelor din Vrancea.
Pentru aceste lucruri ce raspunsuri credeti ca se pot gasi? Credeti ca timp de 5 ani activitatea din Vrancea s-ar putea mentine in acelasi ritm cu cel actual? Din cate stiu argumentul legat de producerea unor seisme puternice in estul Turciei, Iran si Hindu-Kush nu este intotdeauna valabil, au existat exceptii in istorie :worthy:
Nu vreau sa sustin nimic, inteleg ca acum sunt sanse mai reduse decat peste 5 ani dar nu cred ca pamantul din Vrancea poate sa \"doarma\" atat de mult. Mi se pare o afirmatie nefondata la fel cum pot parea si afirmatiile facute de mine. Insa
nu inteleg cum poti fi
SIGUR intr-un domeniu atat de
NESIGUR si luand in calcul o
zona seismica atipica asa cum este Vrancea, in care scenariile nu se aseamana prea des.
Domnul Marmureanu declara acum 2 luni ca totul este posibil incepand cu aceasta perioada si ca sunt sanse foarte scazute sa mai avem cutremure de magnitudine medie in Vrancea pana la viitorul mare cutremur. Daca am lua logic, dupa afirmatia domnului Marmureanu ar fi greu de crezut ca vor trece 5 ani fara sa intregistram cutremure de magnitudine medie in Vrancea. Inainte de cutremurul din 4 martie \'77 din cate stiu a existat o perioada de 5 luni in care nu s-au produs cutremure mai mari de 3R, despre cele mai mici nu avem informatii pentru ca am observat ca nu apar inregistrate in acea perioada. Dupa afirmatia legata de posibilitatea foarte mica de a mai avea cutremure medii in vrancea pana la viitorul cutremur major, dansul scoate o fraza de genul:
\"indiferent cand va fi.. in 2080 in 2060 in 2020... \" :worthy: :harhar:
Dupa domnul Marmureanu, acum apare domul Radulian care afirma ca in urmatorii 5 ani nu se va produce niciun cutremur major in Vrancea. In concluzie,
pentru profani, intelegeti ce vreti.:harhar:
http://www.cutremur.net/forum/thread-783-post-25730.html#pid25730
http://www.antena3.ro/emisiuni/zig-zag-cu-ion-cristoiu - 21.06.2009 -> a 2-a parte a emisiunii Zig-Zag cu Ion Cristoiu - invitat Gheorghe Marmureanu