Intr-adevar, vedem ca seismul de
6,0 de pe fractura Owen a avut loc pe
19 iulie 2014, deci cu aproape o luna in urma!!
Cutremur 6,0 fractura Owen 19 iulie
Mai vreti ceva ? Degeaba ma injura caraghiosul ala de pe mobotix cu planeta lui ou si alte parascovenii, tot tectonica este cea care conteaza. Ma rog, e o lume cam nebuna, cu poeti mai mult sau mai putin talentati, cu ousoare si alte asemenea, dar e cazul sa fim totusi cu picioarele pe pamant si sa admitem ca exista conexiuni structural-tectonice intre aceste fenomene. Asa, maimutoiul ala nu explica deloc de ce Anglia, Franta, cea mai mare parte a Africii, Platforma Rusa, Brazilia etc. nu prea au cutremure. Tot felul de lunatici care o tin langa cu aiurelile lor. Stiu ca tectonica e uneori plicticoasa si ca lucrurile se mai nuanteaza de la caz la caz, dar de aici pana la niste aberatii de rasul gainilor...e cam mult.
Nota: as zice ca, de fapt, ma simt onorat ca ma injura planeta-oulean! =)) =)) =)) =)) Cred ca mi-as pune intrebari serioase daca nu m-ar injura Oul! =))
Da, deci miscare de decrosare pe Owen in
iulie, si fix o luna mai tarziu miscare de compresiune pe prelungirea Zagrosului. Tectonica pura, ce mai calea-valea. Ramane de vazut daca asta e tot sau daca tensiunile se mai propaga spre nord, nord-vest. Aici nu ma incumet sa zic nimic, deocamdata.