e la izvoarele, sa lichifiat pamantul de la gazele de sist...............
Fac abstractie ca romanasul asta destept e cam analfabet asa de felul lui, adica e un agramat de duzina. Cica la Izvoarele s-a (sic!!) lichefiat pamantul de la gazele de sist! Q.E.D. Asta e poporul, prostimea e majoritara, nu ai ce le face. Mai ca ar merita un hutza zdravan sa le sara inimioarele din pieturile de romanasi destepti si verzi. Astia isi dau cu parerea despre cutremure pe site-urile ziarelor si televiziunilor. Agramati, inculti, nesimtiti... Oare cum ii rabda pamantul pe toti prostovanii astia ? Daca ar fi doar prostalai ar mai fi cum ar fi, dar mai rau e ca sunt si fuduli si nesimtiti. Ca daca tot vorbim de educatie, pai mai trebuie sa si vrea omul sa fie educat in materie seismica. Daca nu vrea, lasati-l in plata lui, si cand o veni cutremurul...prostovanul nu are decat sa sara pe geam de la etajul 10 sau sa stea langa biblioteca sa ii cada in cap. Ce mare scofala ca sar prostalaii pe geam ? Sa sara, ce imi pasa mie de ei ? Sau sa se bage, si ei si neamurile lor, in "triunghiurile vietii", sic! =)) =)) Sa ii triunghiularizeze, diagonalizeze, jordanizeze =)) =))
Cum spuneam, desi ma cam plictiseste sa vad cum la orice fleac de cutremur se invoca tot felul de aberatii. Au ajuns sa spuna ca au plecat gazele de sist de la Barlad si au ajuns in Vrancea la 120 km adancime ca sa dea cutremure. Prostia e la putere in tara asta. Cu prostii nu ai ce face, cred ca si peste 100 de ani acelasi grad de prostie va fi in tara asta. A, uitasem, mai e si HAARP, fireste, mea culpa ca am facut o mare nedreptate altor desteptaciuni nationale. Americanii au dat drumul la HAARP in 1471, in 1516, in 1590, in 1620, in 1681, in 1738-SUPER-HAAARP, in 1802-SUPER-SUPER-HAARP, sigur ca da, fireste, nici nu se poate altfel.
S-o revolta el pamantul pana la urma ca e prea mare prostia...La cutremurul din 2009 diverse maimute umane au invocat HAARP-ul, fireste, cica stiu ele mai bine ca au vazut pe net nu stiu ce....ca cica un clip de pe youtube. Ce ti-e si cu netul asta. Am pus mereu ca ce e prea mult strica.
Ei, asta e, n-avem ce face, e tara asta plina de tantalai, care nu sunt capabili de un minim discernamant. Ca de aia si suntem in halul asta.
Asa, pe pariu ca la primul cutremur vrancean de magnitudine 4+ se vor invoca iar gazele de sist, nu mai conteaza ca e subcrustal. Nu mai vorbesc de crustale. Vedeti, la inceput cand citeam comentariile postate pe forumurile ziarelor si televiziunilor, ca si pe mobotix, ma enervam la culme la cata prostie poate sa fie. Acum...m-am resemnat, asta e poporul, asta e majoritatea, nu ai ce le face. Am ajuns sa cred ca astia nici nu merita sa fie educati in materie seismica, ar trebui lasati sa orbecaiasca in ale lor...Si daca vor plati pentru asta, n-avem ce face. Degeaba le zici ca in tara asta avem cutremure in multe zone din tara, ca nu e doar Vrancea, ca sunt surse de risc seismic diseminate in cea mai mare parte a tarii, cu efecte locale sau/si regionale mai mult sau mai putin intense. Degeaba le explici ca au fost cutremure in trecut in toata tara si ca in unele cazuri s-au simtit efectele unor cutremure de la vecini. Cand te apuci sa le spui, cu maxima rabdare, treaba asta, incep sa te arate cu degetul, sa te insulte si sa afirme ca esti platit de nu stiu cine, asa si pe dincolo. Asa ca eu am cam renuntat sa stau de vorba cu genul asta de oameni. Ce spuneam si mai devreme: prostia, cat o fi ea de mare, ar mai fi acceptabila (ignoranta fireasca pana la un punct), dar cand e la mijloc si rautatea si fudulia, asta nu o mai accept. Vedeti, am scris toata poliloghia asta fiindca citind acel comentariu de pe Yahoo News Romania, mi-am adus aminte de unele imprecatii de care am avut parte cu mai mult si mai putin timp in urma. Recunosc deja destul de usor "stilul"...
Si da, ca sa revin la planul strict seismic, cutremurele de ieri si de azi sunt absolut normale pentru Vrancea. Nu vorbim nici de pauza, nici de intensificare a activitatii seismice. Au fost si niste cutremure mai pe flancul vestic dinspre Covasna si la PIETRELE INSIRATE, este absolut firesc ca acolo sa se produca seisme mai adanci, la 140-150 km. Stiti foarte bine ca asa e in Vrancea: adancimea tinde sa creasca de la est spre vest, adica pe masura ce mergi mai mult spre munte, apar mai ales seisme din palierul inferior de la 140 km in jos. Chestia asta este vizibila pentru oricine, fara sa necesite cine stie ce background in geotectonica, seismologie si alte asemenea. Deocamdata, nivelul activitatii seismice nu indica ceva iesit din comun, sa vedem in aprilie-mai daca mai misca ceva. Acum insa e mai greu de spus daca mai vine un 5,5+ si de unde anume. Ar putea sa vina mai de la est, adica de la VINTILEASCA unde a fost si epicentrul cutremurului de 5,3 grade din 13 decembrie 2005, intr-adevar. Dar...se poate duce si mai la vest pe linia de cutremure foarte adanci din vestul Muntilor Vrancei...apar acolo niste cutremure la 140-160 km adancime, nu doar la PIETRELE INSIRATE, dar chiar si mai la vest, undeva aproape de COMANDAU inspre judetul Covasna. Este posibil (dar nu o luati ca certitudine), ca urmatorul cutremur vrancean moderat sa fie mai adanc, sa ajunga totusi mai aproape de 150 km adancime. Incertitudinea e mai mare decat inainte de 6 octombrie 2013 (cutremur de magnitudine 5,6 la 135 km adancime intre NEREJU si PIETRELE INSIRATE), dar nu explud ca un 5,5-5,7 sa vina si de la 150 km adancime la un moment dat. Asa ca as zice asa: ori VINTILEASCA (posibil la 130-145 km adancime), ori pe latura vestica a Muntilor Vrancei (si la o adancime posibil de 140-160 km). Vom vedea ce va mai fi. Cat ii priveste pe cei care invoca prostii la fiecare cutremur...sa fie sanatosi si sa se bage in triunghiurile lor, asta e.