GeoX a spus:Vrancea nu stie ce e aia X Jouli. Dovada: dupa 1790 a venit 1802 Cel Mare. Daca nu tineti cont de regularitatile specifice activitatii vrancene, nu iese nimic relevant.
Pai si de ce nu s-ar putea tine cont simultan si de numarul de Jouli eliberati per secol, dar si de regularitatile specifice activitatii vrancene(presupun ca te referi la "ping-pong-ul" dintre capetele si adancimile seismelor din fiecare cluster), ca daca fortam un pic lucrurile, nu-i asa ca nu prea se pare ca se bat cap in cap? Cel putin asa mi se pare mie: ca Vrancea tine cont simultan si de energia eliberata per-secol sau chiar deceniu/decenii(dovada faptului ca dupa perioada extrem de intensa dintre 4 martie 1977 si 31 mai 1990, am avut minim seismic intre 1990 si 1999), dar si de baleierea dintre clustere...
Vezi ca is si eu pe aici...GeoX a spus:Stiti, Vrancea s-ar putea sa rada de toti cei care invoca marele cutremur si sa mai dea o pauza de vreo 10 ani fara evenimente semnificative de acum incolo.
Sigur, tema urmatorului cutremur puternic vrancean e de interes. Dar sa nu neglijam si cutremurele crustale, care, desi relativ mici, pot provoca necazuri in unele situatii. Pentru danezia: daca vine un cutremur crustal de magnitudine 5,5 in Podisul Barladului, similar celui din 30 ianuarie 1900, iti garantez ca te scutura bine! :devil: Deci roaga-te sa nu vina un crustal in zona Barladului, eveniment de magnitudinea celui din 1900. Iti garantez ca un crustal de 5,5 la 20-30 km adancime in Podisul Barladului te scutura mai tare decat un vrancean de 7,0 la 133 km adancime.
Nota: Nu poti sa stii daca nu cumva tensiunile eliberate la 22 noiembrie 2014 s-au transmis spre Podisul Barladului. Observ ca anul asta, la sfarsitul lui iunie, a miscat la ADJUD, deci la nord de sursa ruperii din 22 noiembrie 2014. Asa ca, cine stie, poate misca ceva in Podisul Barladului. Ce as mai rade! )
GeoX a spus:Ti-am zis, exista variatii. Uite, in 2014 au fost 3 cutremure consecutive la cateva zile: 26 martie 2014 4,6; 29 martie 2014 5,0; 3 aprilie 2014 4,6. Alteori trec si 6 luni fara seisme de 4,5+. Deci nu e asa simplu. Ma refer la Vrancea.
Eu ma refeream la Maramures... Scuze, nu trebuia sa mai insist ca si asa am vazut ca nu intereseaza pe nimeni ce spun... Voi, daca stati prin Bucuresti, Vaslui(ca si mine), Iasi, Brasov, Constanta, Galati etc. normal ca nu va pasa d'aia din capatu' tarii... Dar sunt si aia cetateni ai Romaniei care trebuie informati corespunzator in caz ca nu stiati...