MA uitam in aceasta dimineata si am costatat ca de undeva de pe la sfarsitul lunii decembrie 2007 nu mai este nici macar actualizata sectiunea cu istoricul seismelor, ce sa mai vorbim despre alte informatii.
Chiar asa s-a ajuns in Romania ca acest subiect CUTREMURUL sa fie TABU ? Cand se stie foarte bine ca ne asteapta ceva, daca nu in 2008, macar in urmatorii ani. De ce se ascund aceste lucruri. Ar trebui sa se gandeasca la faptul ca un om informat, in aceasta privinta, este un om salvat.
Informatia inseamna putere!
Sigur ca nu orice informatie, dar se poate verifica intr-o oarecare masura!
Am observat, in mass-media din anii 90 si dupa 2000 s-au vehiculat continuu zvonuri despre catastrofe seismice ,caderi de asteroizi, iar cand nu s-a adeverit nimic, s-a linistit treptat totul, iar acum cand a mai trecut TIMP PRETIOS, nu se mai scrie nimic, s-a asternut o tacere...
Cei de la institut stiu mai bine decat majoritatea, cei care trebuiau sa faca ceva in orasul Bucuresti, atat de expus, de abia fac fata sa asfalteze in centrul Capitalei niste trotuare prapadite...
Ce asteapta? Sa se produca, apoi sa se apuce de treaba?
Pe cine vor da vina mai intai. pe aparate, pe seismologi, pe imposibilitatea de a face predictii, sunt linistiti ca nu ii afecteaza pe ei, nu vor sa sperie populatia!?
Tocmai acum cand situatia economica si sociala este critica vor ascunde adevarul , daca vor putea sau daca stiu ceva precis, nu ma refer neaparat la ziua producerii evenimentului, ci la gradul acestuia, pana in momentul fatal , vor tacea sau dupa atata dezinformare au lasat in voia sortii problema!
Tocmai in anii cu alegeri, cand majoritatea are privirea atintita catre problema votului, alegerii sau asista la mascarade televizate se uita si se minimalizeaza astfel de evenimente1
Iti dau dreptate, cand esti nepregatit este si mai rau, chiar daca aparent nu ai prea multe variante de ales!
Informarea la timp si sistematic efectuata, stiintific, nu cu zarul, nu poate dauna nimanui !
Dar ce credibilitate pot avea cei ce au fost si sunt la putere, cand trateaza PROBLEME VITALE ca si cum s-ar duce la plaja in Turcia si au nevoie de umbrela cand se anunta furtuna!