Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Daca luam activitatea seismica din 2004-2005, seismul din Iran din 26 decembrie 2003 si seismul din zona Sumatrei din 26 decembrei 2004, cred ca energia e deja acumulata, doar ca lipseste factorul declansator, care actioneaza prin alte parti, insa in anii urmatori cu siguranta va actiona si in partile noastre. Sa speram ca Iranul si estul Turciei nu-si vor pierde renumele de zone cu activitate seismica mare.
Si sa nu uitam ca Marmureanu sustine, ca actuala perioada de liniste seismica in privinta seismelor de cel putin 7 grade pe scara Richter din zona Vrancei e determinata de faptul ca activitatea seismica din zona Asiei e orientata spre est, spre Japonia.
Deasemenea, daca ne uitam la magnitudinile seismelor din 2004, 2005 si 2008 seisme generate de activitatea directa a placii Indiei, atunci cu siguranta si in partile noastre va faca prapad. Bine ar fi, inainte sa apara seisme mari in Iran sau estul Turciei, ca sa stim cat de cat ca ne apropiem si noi de punctul critic, nu ca s-ar putea face ceva pentru a se evita catastrofa..
anumite chestii vis a vis de cutremurul il mai marisor din RO sunt mai bine sa nu le spui.
Sa zicem prin absurd ca s-ar sti ca intr-un anumit timp, nu prea lung va avea loc in Romania un cutremur de 7,2 Poti pune stirea asta pe post?
Ce va asteptati de la Marmureanu? Nu ar fi etic si moral sa faca o afirmatie de genul asta.
Exista insa netul ca o forma libera de exprimare. Vrancea e haotica, insa are anumite puncte care se repeta de fiecare data, indiferent de scala
Nimeni nu cere chestia asta lui Marmureanu.*
Dar....
Daca:
1. Marmureanu & co + institutiile statului se ocupau de educatia antiseismica a populatiei
+
2. Marmureanu & co + institutiile statului nu dadeau apa la moara unor personaje din gama \\"Hancu\\" si \\"Hancu Reloaded\\" si nu le permiteau sa se desfasoare (nu prin metoda \\"pumn in gura\\" ci prin metoda contracararii cu informatii stiintifice si credibile)
se putea face o chestie gen USGS: http://pasadena.wr.usgs.gov/step/
fara sa se creeze nici un fel de panica.
Dar fiindca 1. si 2. nu s-au intamplat, normal ca mai bine tinem totu\' ascuns dixcret sub preshuletz. :worthy:
P.S. Carol, unele mesaje pe care le scriu este posibil sa ti se para mai dure. Nu este sub nici o forma un atac la adresa ta, din contra, ma bucura foarte mult ca intri aici pe forum si avem ocazia sa discutam. Este doar o furtuna de idei, si le astern aici exact asa cum le gandesc :ack: Si tocmai faptul asta ca in anumite puncte avem idei si pareri diferite face ca discutia sa fie mai interesanta :ack:
As mai sublinia o chestie, care poate e coincidenta, sau nu, nu imi dau seama. Au fost cutremure foarte mari in Sumatra pe 26 decembrie 2004 (M=9) si 28 martie 2005 (M=8,7), a urmat un seism in Pakistan (prov. Kashmir) pe 8 octombrie 2005 (M=7,6). Pe 12 septembrie 2007, iarasi cutremur foarte mare in Sumatra, ins. Mentawai (M=8,4), urmat de seisme mai mici (in jur de 7 grade) in februarie 2008; a urmat cutremur foarte mare in China pe 12 mai 2008, 7,9 grade !!!!
In orice caz, e ciudata succesiunea asta. Sumatra (2004-2005)-Pakistan (oct 2005), pe urma Sumatra (sept 2007)-Tibet (20 martie 2008, 7,2 grade)-China (12 mai 2008). Ca si cum din Sumatra \\"pleaca\\"...e straniu. Tu ce zici de asta, EarthQuake ?
:ack: O fii asa cum zici tu ...
Hei , am descoperit o chestie.
4 Martie 1977
4.03 = 4+3=7 :ack: 04 / 03 / 1977
77=77
Care imi spune si mie cum vine asta ?
La seismograma cutremurului am masurat cu rigla durata undelor si vine 7,2 si pe rigla. :ack:
Interesant , :worthy: nu imi explic