• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Declaratii Marmureanu

Oare o fi dispus dom\' director sa dea un interviu pentru cutremur.net?
Gasim noi camera, oferim spatiu, il lasam sa spuna ce si cat vrea...

Dacă site-ul ar avea audienţa unui post TV (cel mai slab), poate ar da. Aşa, e ca şi cu cucoana care trebuia să pornească \"maşina de spălat\" pentru o \"rufă mică\". :))
Aaa, ceva privat s-ar putea aranja, dar nici aşa nu cred că şi-ar găsi omul timp.
 
ursa, nu din cauza ”rufei mici”... altele-s motivele :))
 
Nu cred ca se poate pune problema asa. Stiu ca cei de acolo ne citesc, ba se si inspira din ce am scris la unele topicuri, cum ar fi \"Cutremure din trecut\", dar nici pomeneala de asa ceva. Nu ca am fi noi nu stiu cum, dar unii dintre cei de acolo ar considera, se pare, ca nu e bine ca lumea sa fie informata in materie de risc seismic in Romania. Ca \"de ce sa stie lumea unde se produc cutremure in Romania\", ca, vezi-Doamne, \" se creeaza panica\" daca afla lumea ca seismul din 25 aprilie a fost de 5,7 grade si nu de 5,1 grade cum l-au rectificat initial in mod eronat, ca nu e cazul sa afle lumea despre alte zone seismice din Romania, de ce sa stie plebea ca exista o zona importanta in Fagaras, nu e treaba plebei. Lasa ca e mai bine ca \"boborul\" sa creada ca fac ucrainenii experiente nucleare subterane cand mai are loc cate un cutremur in zone periferice ale Romaniei, deh.
Nu vreau sa fiu rau, dar discutand cu cineva de acolo, am inteles ca aceasta este atitudinea unora. Asa ca nu cred ca se pune problema ca cineva de la INFP chiar sa intre intr-un dialog onest, civilizat si de bun simt cu oamenii obisnuiti. Sunt sceptic in acest sens, atata timp cat dumnealor vroiau sa trimita Garda financiara impotriva unui forum de discutie, maiculitzaaaa !!! :)) :hypocrite: :rolleyes: Va asigur ca stiu ce spun cand am afirmat de intentia de a sesiza Garda financiara impotriva forumului cutremur.net !!! Cica noi prejudiciem siguranta nationala si bugetul statului !!! Mamaaa, ce mentalitati !
 
Bine ca Istrate si Hancu si , mai nou, Streinu asta nu prejudiciaza siguranta nationala. Buey redusilor (aluzie la aia care gandesc total eronat) mai analizati inainte de a trimite pe cineva undeva, capete seci ce sunteti.
Pai de ce sunteti platiti mai taica din banii nostrii? Sa ne tineti dezinformati? Comunistii dreq.
Pt Marmureanu: maestre lumineaza-ne si pe noi , ce e asa de greu? Nu iti cerem luna de pe cer pana la urma si nu cred ca te-ar intrerupe cineva aici la fel cum ai patit pana acum cu jurnalistii lu` peste care mai mult vorbeau ei.
 
Pe mine ma infurie ( :rolleyes: ) ideea ca cineva mai poate considera, la 20 de ani de la asa-zisa revolutie, ca eu as prejudicia siguranta nationala numai pentru simplul fapt ca vorbesc despre cutremure. :rolleyes: Am zis eu vreodata ca in ziua de x la ora y z minute si t secunde se va produce un seism catastrofal ????
Da-o incolo de treaba, e o mare dezamagire sa constat ca inca persista astfel de conceptii... :hypocrite: :))
 
hai s-o lasam asa. cu tot respectul pe care-l am pt marmureanu si oamenii din subordinea lui, nu cred ca el sau un alt director de acolo ar da vreodata un interviu pt cutremur.net. nu ca n-ar vrea sa informeze lumea (fiindca a tot iesit pe la televiziuni, dar ati vazut si voi ca nu apuca sa vorbeasca) ci fiindca nu da bine sa apari pe un site concurent, cind ai propriul tau site la dispozitie. parerea mea e sa uitati de chestia asta, nu va mai agitati degeaba :))
 
Site concurent? Haideţi, bre, ce D-zeu? Există situl ăla oficial cu tot ce trebuie ştiut de public* dpdv al fizicii pământului, există emisiunile la care apar oamenii calificaţi în astfel de probleme să dea detalii, dar (cum spunea anda mai sus) nu prea reuşesc... Forumul ăsta e forum de şuete despre cutremure, nicidecum vreunul cu greutate ştiinţifică. Şi eu ştiu că bolile de inimă şi cele nervoase se tratează cu valeriană şi laba gâştii, dar nu-s medic. Că aici s-au adunat oamenii pasionaţi mai mult sau mai puţin, subliniez, de fenomenele telurice, e cu totul altceva. Respectul meu pentru GeoX, fără de care situl ar fi, hai să nu fiu rău, mediocru. Nu vreau să supăr pe cineva, dar aşa sunt eu, spun lucrurilor pe nume...

*publicul e ignorant în măreaţa lui cvasitotalitate. Cei care ar dori informaţii mai detaliate ar trebui să şi le procure din alte surse. Sau să stea la şuete pe forumuri. :))
 
Ursache, pe mine ma deranjeaza faptul ca exista persoane care considera ca eu as prejudicia siguranta nationala numai pentru ca vorbesc despre cutremure. E normal sa ma supere treaba asta. Pentru ca, fara suparare, imi place sa cred ca nu mai suntem in epoca ceausescu. Stii si tu ca inainte de 1990 subiectul \"cutremur\" era unul tabu. Istrate, Hancu si Dan Diaconescu nu prejudiciaza siguranta nationala, dar eu o fac... :hypocrite: :rolleyes:
Cat priveste \"sueta\", te asigur ca atunci cand postez buletinele seismice, mentionand si sursele (INFP, IRSA, EMSC), cand vin cu explicatii despre zonele seismice din tara, despre modelele presupuse pentru Vrancea, nu o fac cu gandul ca m-as afla la o sueta banala in cine stie ce taverna... :))
 
La urma urmei, noi le facem chiar un serviciu... :)) :hypocrite: Dar in fine, poate ca pentru unele persoane e mai comod sa existe hancu si istrate care sa isterizeze populatia, decat ca oamenii sa fie informati mai in detaliu despre cum stam in materie seismica. Asa si unii climatologi, care atunci cand ii intrebi ce se intampla cu starea vremii, de ce lucrurile nu mai sunt chiar ca altadata, de ce nu mai ninge iarna asa ca pe \"vremea bunicii\", incep sa te repeada cu aroganta...
Uite ca am divagat. Dar, in esenta, ideea este ca sunt profund deranjat de faptul ca in anul de gratie 2009 (=1989+20) mai exista conceptia potrivit careia a vorbi despre cutremure, a contribui la informarea opiniei publice in materie de seisme inseamna a prejudicia siguranta nationala. E o idee depasita, din alte timpuri. Unii fura de sparg, de la sine de cale ferata pana la milioane de euro si sunt bine-mersi, iar eu ca vorbesc despre seisme sunt pericol national. E prea mult.
 
Offtopic, totusi:
In aceste conditii, avand in vedere unele mentalitati din Romania, ursache, nu te mira de ce unii dintre noi ezita in a-si pune pozele pe net. Nu e vorba de rautate, de egoism, ci poate ca pur si simplu aceia au niste sefi sau dpdv profesional au de-a face cu persoane care nu prea s-ar arata incantate de activitatea lor pe acest forum.
 
Ursache, pe mine ma deranjeaza faptul ca exista persoane care considera ca eu as prejudicia siguranta nationala numai pentru ca vorbesc despre cutremure.

Şi tu pui atât la inimă? Nu-ţi dai seama că-s vrednici de milă?

Cat priveste \\"sueta\\", te asigur ca atunci cand postez buletinele seismice, mentionand si sursele (INFP, IRSA, EMSC), cand vin cu explicatii despre zonele seismice din tara, despre modelele presupuse pentru Vrancea, nu o fac cu gandul ca m-as afla la o sueta banala in cine stie ce taverna... :))

R:
Respectul meu pentru GeoX, fără de care situl ar fi, hai să nu fiu rău, mediocru. Nu vreau să supăr pe cineva, dar aşa sunt eu, spun lucrurilor pe nume...
 
GeoX, din păcate, trebuie sa înţelegi că oferind informaţii strici ploile unora. \"Boborul\" are sentimentul ca este informat - doar sentiment, \"informaţia\" este formulata în funcţie de interesele lor. Un \"bobor\" neinformat, needucat este mult mai uşor de condus. Dacă s-ar discuta despre manele şi telenovele nu ar fi nici o problema.
 
Salutare!Sau eu m-am tampit sau unii nu stiu ce vor!Ce mama lu\' proces verbal are garda financiara cu siguranta nationala?Dar voi cu bugetul statului?
Nu ma bag la cutremure ca nu ma pricep;stiu cum se produc,stiu cat de cat \"mecanismul\"...stiu atat cat ma intereseaza sa nu-i dau in cap vecinului daca-mi pica o caramida in cap!Si nici sa nu zic ca am ameteli cand ma leagana \"altceva\"!
Preziceri nu fac si nici nu cred in vreo mama omida,istrate,strainu....care au imaginatie bogata dar fatidica!Si nici nu o sa cred vreodata,poate doar dupa ce voi locui la Balaceanca!
In fine de la toate povestile acestea pana la acuzatii....incredibil. Nu sunt fondate!Cred ca e doar un zvon!Aceste acuzatii sunt aberante.Va spun cu mana pe inima,ma pricep.Poate doar daca mai este ceva in spatela acestui site ...Nu stiu ce sa mai zic dar daca era ceva adevarat prietenii faceau deja chiftele!
 
Chestia e ca mai demult era postat un anunt pentru donatii. Trebuie sa stiti ca serverul care gazduieste site-ul este scump, oricum, firma respectiva nu ofera servicii gratuite. Si Alex plateste din banii lui un tarif care nu e deloc mic. Si a fost o chestie cu donatii, cine doreste (la latitudinea fiecaruia, evident) sa aplice pentru a sustine cutremur.net. Chestie pentru care anumite minti incuiate de la un institut de stat vroiau sa ne acuze ca am prejudicia bugetul statului, desi este la mintea cocosului, a gainii si a altor oratanii faptul ca noi nu suntem organizatie care scoate profit. Numai incuiatii nu puteau pricepe asta. Asa ca, ursache, lucrurile nu le-am prezentat exagerat, chiar vroiau sa ne acuze ca prejudiciem bugetul statului, cica facem profit si alte prostii scornite de niste incuiati. Sorry, Alex, dar am spus toate astea ca sa stie oamenii, ca sa inteleaga care era ideea.
 
Am explicat mai sus ca sa inteleaga si altii despre ce a fost vorba, de fapt, care a fost ideea cu garda financiara pe mana careia ar fi vrut unii sa ne dea. Imi pare rau, ursache, dar chiar unele minti incuiate credeau ca noi suntem organizatie care scoate profit si se pregateau sa ne acuze de prejudicierea bugetului statului. Te asigur ca nu glumesc.
 
Ca sa rezum. Alex plateste din banii lui, si destul de mult (nu va spun si cat) pentru ca noi aici sa putem vorbi, sa discutam despre cutremure, despre diferitele fatete ale acestei probleme. La un moment dat, a existat un banner pentru donatii. Si niste minti incuiate de undeva vroiau sa ne acuze ca facem profit si chiar se pregateau sa sesizeze anumite organe. Cred ca e corect sa stiti si voi asta. E absurd sa crezi ca forumul cutremur.net e firma care scoate profit, dar in Romania, mai ales la institutii de stat, exista persoane cu mentalitati incuiate, depasite de vremuri. Pe moment, se pare ca, intr-adevar, lucrurile s-au mai calmat. Asta nu inseamna ca nu a existat o anumita intentie.
Asta este ceea ce am vrut sa va spun.
 
paranoia, in spatele nostru nu e nimeni ! :hypocrite: :)) Nu ne plateste nimeni, nu suntem nici macar ONG, fiecare dintre noi are propriile angajari profesionale, nu suntem legati de cineva sau de ceva anume. Suntem legati insa de ideea, de necesitatea informarii oamenilor in materie de cum sta Romania in materie seismica. Problema este, ursache, ca, din pacate, mai exista, inca, unele persoane care nu prea vad cu ochi buni ceea ce facem aici si care se pot preleva de orice chichita.
Vreau sa cred totusi ca vocea ratiunii va fi mai puternica, si ca nu e cazul sa se mearga pana la absurd, desi, fie vorba intre noi, eu consider Romania drept tara Absurdistan.
 
Back
Sus