• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Declaratii Marmureanu

Eu, sincer (şi e părere proprie), nu văd cu ce i-ar deranja, serios... E un forum în care lumea (cea mai mare parte) ştie ceva mai mult decât media despre cutremure + câţiva pasionaţi mai de profunzime. Marea majoritate a discuţiilor e total inofensivă. E ca şi cum ai spune că un forum ce discută electronică la nivel înalt ar pune în pericol sistemul energetic naţional. C-o fi fost un tâmpit care a făcut valuri, aia e altceva, e caz patologic săracu\'... dar nu cădeţi şi voi pe panta maniei persecuţiei.

Că le-agită situl ăsta apele celor ce vând chestii conexe cutremurelor e altă discuţie. Şi electroniştii (am dat un exemplu) le fură pâinea multora. Aşa că, piaţa e piaţă, adică cu alte cuvinte degeaba vă temeţi de mentalităţile comuniste, fiindcă tot capitaliştii vă mănâncă... :))
 
Acum am inteles despre ce e vorba!Nu stiu care sunt modificarile legislative in ceea ce priveste donatia dar cred ca ati putea merge pe sponsorizare.Daca vrei pot sa ma interesez in ceea ce priveste sponsorizarea,deocamdata nu vad nici un impediment sa se aplice in acest caz.
Sa nu mai zic si de faptul ca ar ingradi unele drepturi a tuturor celor care posteaza pe aici.
 
GeoX,am citit legea sponsorizarii actualizata!Se poate aplica aici,merge!Mai vreau sa ma consult cu un fost prof si atunci voi reveni cu detalii.
 
Multumim mult, paranoia ! :)) Ideea e sa nu lasam nimanui prilej sa ne gaseasca tot felul de chichite, din pacate la cate lucruri vad ca se intampla in Romania, ajunge sa nu ma mai mire nimic.
 
Multumim mult, paranoia ! :)) Ideea e sa nu lasam nimanui prilej sa ne gaseasca tot felul de chichite, din pacate la cate lucruri vad ca se intampla in Romania, ajunge sa nu ma mai mire nimic.

Am reusit sa vorbesc cu profesorul meu si sunt mandra ca am avut dreptate:clapping:.Deci merge sponsorizarea.Trebuie stabilit doar pentru ce safie sponsorizarea ,eu zic ca merge inclus la social.Daca ti se pare ok,pot merge mai departe cu informarea asupra pasilor care trebuie urmati.E nevoie si de un notar,model de contract de sponsorizare pot face eu unul.

Multumim mult, paranoia ! :hypocrite: Ideea e sa nu lasam nimanui prilej sa ne gaseasca tot felul de chichite, din pacate la cate lucruri vad ca se intampla in Romania, ajunge sa nu ma mai mire nimic.

Am reusit sa vorbesc cu profesorul meu si sunt mandra ca am avut dreptate:clapping:.Deci merge sponsorizarea.Trebuie stabilit doar pentru ce safie sponsorizarea ,eu zic ca merge inclus la social.Daca ti se pare ok,pot merge mai departe cu informarea asupra pasilor care trebuie urmati.E nevoie si de un notar,model de contract de sponsorizare pot face eu unul.
 
Din 1738 pana in 1802 nu au trecut decat 64 ani.

Daca am considera cel din 1738 ca fiind cel mai puternic din sec.18, atunci nu inseamna ca Marmureanu nu ar fi avut dreptate \"hazardandu-se\" sa afirme ca in jurul lui 2014 va fi unul de 7 plus!
64 +1940=2004. A fost unul, dar mic comparabil cu evenimentele din 1940 etc.
138+1802=1940
minim : 2004
maxim: 2078=1940+138

2078 este foarte departe in timp.

Dar intre timp mai poate avea loc unul de vreo 7 grade, din 2014-2032.

Presupuneri, ipoteze.
Nu este exclus ca specialistii sa stie precis intervalul.
2010-2014 era o ipoteza.
 
http://www.7est.ro/stiri/agenda/7210-interviu-7est-cu-omul-cutremurelor

Aici este un interviu al ziarului iesean 7est cu Gheorghe Marmureanu. La intreabarea a 4 a a interviului, Marmureanu a dat un raspuns cel putin surprinzator pentru mine. [...]Va pot spune insa ca intensitatea maxima la Iasi este de VIII pe scara Mercalli[...]

Asa incat eu nu sunt deloc convins de informatia asta. Nu cred ca maximul pentru Iasi pe scara Mercalli este VIII. Intensitatea cutremurului din 26 octombrie 1802 la Iasi a fost de aproximativ 8,5 - 9 Mercalli iar cea a celui din 1940 de aproximativ 8,5. Sa nu uitam si de repetatele declaratii ale lui Marmureanu cum ca urmatorul seism vrancean va fi la fel de puternic ca cel din 1802. Cu alte cuvinte, mi se pare ca iar isi da cu stangul in dreptul in declaratiile sale.

Voi ce credeti?
 
Mie mi se par mai interesante declaratiile privind protectia antiseismica. Ce sa mai credem? In ceea ce priveste sfaturile de acest gen, mult mai multa atentie i-as da unui inginer in constructii decat lui Marmureanu, dar e interesant de dezbatut de ce ar fi mai sigur sa te asezi \"paralel cu obiectul\".
Iarasi, buba mare a individului e ca face afirmatii formulate asemenea unor legi, nu unor ipoteze stiintifice, ceea ce bulverseaza pe multi. Eu unul nu cred ca intensitatea la Iasi la cutremurul din 1802 a depasit 8, 8,5 grade, cred ca in niciun caz nu a fost 9.
 
din cite stiu eu, marmureanu e ing constructor :D
 
cred ca Marmureanu a citit chestiile alea cu triunghiul vietii al lui Doug Coup si le-a luat de bune :D
 
anda are dreptate: marmureanu este la baza inginer constructor. pacat ca , intr-un interviu, sare mereu de la una la alta astfel incit, la final, lasa interlocutorii cu diverse pareri referitor la acelasi subiect. poate mai bine ar fi daca interfata cu publicul ar fi radulian. a nu se inteleg ca ii contest profesionalismul lui marmureanu.
 
Cand a vorbit de intensitate VIII-IX, s-a referit la cutremurul din 1802, in timp ce referirea la intensitatea VIII a vizat, probabil, cutremurul din 1940. Intre un seism de magnitudine MGR=7,6-7,7 si unul de magnitudine MGR=7,4 este o anumita diferenta. Ideea este totusi ca e improbabil un cutremur de tipul celui din 1802 in urmatoarele cateva decenii, dar ar fi posibil, eventual, un cutremur de marimea celui din 10 noiembrie 1940.
 
mie mi-e tare simpatic marmureanu, am o slabiciune pt el. mi se pare un om prea presat de probleme de tot felul. eu il inteleg, dar sint convinsa ca multi il considera smucit. radulian e un om care e mult mai calm si mai rabdator si stie f multe. dar cum sa nu-l mai vad pe marmureanu la tv??? :D
 
mie mi-ar fi simpatic Marmureanu sa-l vad acasa, calarit de nepotzi. in functia pe care o detine insa... nu mi-e simpatic. na, ce vreti, fiecare cu parerea lui :D ar fi prea plictisitoare viata daca toti am fi de acord asupra tuturor lucrurilor :D
 
ar fi prea plictisitoare viata daca toti am fi de acord asupra tuturor lucrurilor :D
ai dreptate. dar recunoaste totusi ca are niste reponsabilitati uriase. eu chiar nu as vrea sa fiu in locul lui.
 
nici eu. ma pricep mai bine sa joc rolul de caine de paza :D
 
Back
Sus