De acord cu tine. N-am zis nimic de constrângere. Doar să fie arătate poze care merită să fie văzute de ceilalți.
Când intră câte-un neofit care nu știe ce-i aia tectonică, te simți nițel lezat când zice câte-o prostioară, nu? Încerci să-l înveți cum trebuie să fie, nu? A doua oară când greșește, parcă te și enervează, deși i-ai explicat cum trebuie.
Sau dacă se "exprimă" vecinul/un amic, încercând să cânte o melodie și rage ca măgarul... se exprimă, săracul, nu? E bine să te exprimi cam în ce ești capabil, adică să-ți descoperi vocația. Altfel, hmmm, riști să pari ridicol. Asta, în general. De aici, nevoia aceea de autocenzură.
Așa și cu foto. Numai că fotografia e mai mult pentru suflet, nu pentru știință. Cu-atât mai mult deranjează când "nimic nu ai a spune", vorba lui Eminescu. Snapshoturile neîngrijite, tehnic greșite etc. sunt niște manele fotografice, am mai spus-o.
De exemplu la tine: nene, vrei să arăți ceva? Alege una, două, hai, trei fotografii cu pădurea, două cu muntele, una cu cascada etc., care ți se par reprezentative. Așa, chiar dacă e spațiul serverului tău, riști să devină ceva gen hi5...
PS: socot că nu cer prea mult, autocenzură, chiar dacă nu e forum de arte vizuale. Estetica și bunul gust ar trebui să fie omniprezente, mon ami. Mai ales pe un forum așa-zis elitist. Aaa, și apropo, n-o spun în calitate de mare fotograf, că nu sunt, ci în calitate de consumator de (artă) fotografică și artă, în general. Evident, nu-s naiv să cred că voi schimba eu lumea, dar măcar încerc. Acum chiar că nu mai spun nimic.