Folosești un browser învechit. Se poate să nu afișeze situl acesta sau alte situri corect. Ar trebui să actualizezi sau să folosești un browser alternativ.
De sus, de la cariera Podu cu Flori, se poate vedea lacul Bolboci impreuna cu barajul...
[attachment=139361000855.JPG]
vedere panoramica spre baraj
[attachment=139371000856.JPG]
de fapt, centrala nu se afla chiar aici. In 1987, cand am fost intr-o tabara la Padina, am mers si intr-o excursie in zona asta, barajul era inca in constructie, am inteles ca in 1988 a fost finalizat.
Vedere lac, tot de sus de la cariera Podu cu flori
[attachment=139401000860.JPG]
lacul, barajul si muntii, intr-o vedere panoramica
[attachment=139411000863.JPG]
incep sa se aduna nori, asa ca popasul la cariera se apropie de sfarsit...
[attachment=139421000864.JPG]
A, uitasem. La cabana Bolboci erau gazduite fetele de la echipa de canotaj a Romaniei, iar pe lac am vazut niste marcaje pentru culoarele de antrenament ale canotoarelor.
tot lacul Bolboci, la capatul dinspre Cheile Tatarului. Priviti cum se reflecta imaginea padurii in apara limpede a lacului, rezultand un verde ciudat...
[attachment=139491000890.JPG]
trecem pe la Cheile Tatarului
[attachment=139501000892.JPG]
[attachment=139511000893.JPG]
admiram peisajul la Cheile Tatarului, inainte de a continua excursia spre Pestera
intram in asa-numita Grota a Ursilor din Cheile Tatarului, de fapt un tunel in munte, fara nici o stalactita sau stalagmita. Inauntru era foarte frig, 2 grade, brrr, am cam tremurat...
[attachment=139591000906.JPG]
E da, iata-l si pe subsemnatul, daca tineti neaparat sa il vedeti cum exploreaza adancurile muntilor patriei
Subsemnatul coboara, incet-incet. Nu am vrut sa sar, de teama sa nu fac vreo luxatie ceva. E o anumita inaltime intre intrarea in tunel si nivelul solului...
Daca in Grota Ursilor temperatura era de numai 2 grade, in Pestera Ialomicioara nu a scazut mai jos de 7-8 grade. In schimb, umezeala era pronuntata. Din pacate, nu am vazut stalactite...
Bine ai revenit, Sorin! Sper ca te-ai odihnit, deconectat si ti-ai inarcat bateriile pt inca un an de munca, stres si tot ce mai implica viata de zi cu zi in Bucuresti
Frumoase fotografii, frumoase peisaje