Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
The pandemic lasted from March 1918 to June 1920,[3] spreading even to the Arctic and remote Pacific islands. It is estimated that anywhere from 50 to 100 million people were killed worldwide which is from three to seven times the casualties of the First World War (15 million).[4][5][6][7][8] An estimated 50 million people, about 3% of the world\'s population (approximately 1.6 billion at the time), died of the disease.
The 1918 flu pandemic (commonly referred to as the Spanish Flu) was an influenza pandemic that spread to nearly every part of the world. It was caused by an unusually virulent and deadly influenza A virus strain of subtype H1N1.
Publicul tinta are doua chestii de inteles, pentru ca a te astepta ca majoritatea romanilor sa rationeze e un obiectiv prea maret:
1) Sa se sperie
2) Sa faca ce i se spune.
De ce? Pentru ca i se spune de bine, iar daca poti schimba instinctul asta idiot de a face bascalie cu a respecta normele de sanatate publica, e perfect. Nu stiu daca l-ati vazut pe Streinu la B1, a avut acolo ocazia de a explica de ce a facut afirmatia asa si a iesit ok pana la urma. Eu tot cred ca si-a atins scopul declaratia, pentru ca a socat, iar socul indeamna la actiune.
Parerea mea este ca Streinu Cercel e unul din cei mai buni profesionisti in domeniu. Ca e cinic, asta-i cu totul alta poveste, poti interpreta ca cinism sau ca realism, nu de alta, dar daca compari cifra aia de 200 mii de morti cu ce s-a intamplat la pandemia de gripa Spaniola din 1918 care s-a datorat tot unui virus gripal de tip A si tot H1N1, unde au murit intre 50 si 100 milioane de oameni, va dati seama ca intr-o asemenea pandemie de gripa pot muri cam de 250 - 500 de ori mai multi oameni decat cifra aia estimata.
Diferenta este ca intre timp medicina a evoluat iar tratamentele sint mai bune, de-aia acum traiesc mai multi.
Problema este ca tratamentul pt gripa costa absolut enorm fata de vaccin (voi credeti ca tara noastra ar avea la fel de multe resurse financiare ca americanii sa-i trateze pe cei bolnavi in caz ca la noi s-ar ajunge la o raspandire atat de intensa a gripei cum s-a intamplat la americani?), ori in timp ce cu tratament nu se stie daca scapi (nah, deja sint atatia oameni care au murit acum de gripa asta in ciuda tratamentului modern), in urma vaccinului nici macar nu te mai imbolnavesti (deci sigur scapi).
Alex, cum adica nu i-a mai zis nimeni mai departe ce sa faca?!?!
TOATA LUMEA STIE ce trebuie sa faca! Sa se vaccineze!
Ce trebuia sa mai spuna in plus?!?