gigel_escu
New member
- Scor reacție
- 0
Pe asta nu l-am trait pe viu va zic ce mi-a zis maica-mea, statea pe vremea aceea intr-un bloc pe Sos Giurgului la etajul 6. In seara aia trebaluia prin bucatarie, cand l-a un moment dat s-a sculat in picioare aparent fara motiv si se intreba dece s-a ridicat, atunci a simtit unda verticala si a banuit ca e ceva in neregula, cand a inceput miscarea orizontala s-a pus in tocul usii si se tinea de el, oscilatia a fost atat de puternica ca de cateva ori s-a lovit cu capul de perete. Blocul a fost putin crapat, nu a avut avarii insemnate. Desigur ca s-a stins lumina si telefoanele au picat. Dupa vreo 30-40 de minute pe masura ce veneau tramvaiele din centru s-a auzit ca a cazut Scala si ca Dunarea e praf, aparent era destul de apocaliptic se vorbea ca tot centrul este distrus.
Din ce mi-a zis maica-mea comunistii au pastrat secret in privinta cutremurelor, bunica si strabunica mea spunea cand mai erau zguduiri ca "a fost cutremur maica", ea a stat la casa, asta fiind probabil primul cutremur simtit la bloc si mai notabil. Dupa cutremurul din 77 practic a inceput sa le anunte in mass-media, fiind deja evidente si greu de ascuns.
Din ce mi-a zis maica-mea comunistii au pastrat secret in privinta cutremurelor, bunica si strabunica mea spunea cand mai erau zguduiri ca "a fost cutremur maica", ea a stat la casa, asta fiind probabil primul cutremur simtit la bloc si mai notabil. Dupa cutremurul din 77 practic a inceput sa le anunte in mass-media, fiind deja evidente si greu de ascuns.