Si de unde stii ca nu inventeaza pentru a deveni interesant ? Ai vreo proba veridica asupra faptului ca ar fi prezis cutremurul din 1977, inclusiv data si ora ? In afara de ce scrie in culegerea aia de alegatii abracadabrante...
Deci de unde stii ca nu minte ? Ce garantii ai in acest sens ?
Oricum, ideea ca ar exista o personalitate providentiala care ne spune cand vine cutremurul este foarte periculoasa, deoarece abate atentia oamenilor de la problemele serioase, canalizandu-i in directii total prostesti.
Sa fim seriosi, aberatiile alea nu merita considerate decat la capitolul divertisment.
1. de unde reiese faptul ca se declara o personalitate providentziala?
2. am mai spus, cine se lasa canalizat in directzii prostesti, sa se lase: dar EMISIUNILE INTERMINABILE cu prostii de pe TV, care nici nu se pot compara cu niste simple preziceri, care de fapt constituie pasiunea celui ce isi expune viziunile, cat si Internetul unde potzi gasi si multe ineptzii si lucruri malefice
3. aceasta nu inseamna sa desfiintzam internetul ca prezice cineva sfarsitul lumii sau scufundarea Atlantidei
4. chiar tu ai pomenit de divertisment - pentru unii poate fi divertisment, pentru altzii o problema care poate duce la regandirea propriei existentze etc.
5. am mai spus, PERCEPTZIA NOASTRA cu prvire la diferite filozofii, preziceri, teorii, conceptziii, poate fi alterata si de noi insine, uneori ne dam seama dupa ani de zile ca am gresit cu privire la evaluarea unor persoane sau practic am gandit prin prisma gandirii altora
6. de ce sa minta? de ce nu incercam sa vedem si altfel, sa evaluam si altfel, cu intzelepciune nu numai ratziune golita de contzinut
7. in fond, nimeni nu ne obliga sa asultam aceste preziceri si nici sa fim de acord cu aceste viziun, sunt atatzia oameni care se prapadesc in accidente de masini sau boli, zilnic, daca ii aduni, este ca la un razboi mondial, ce-ar fi sa interzicem masinile?
8. in ceea ce priveste ce spune Alex, citez: In 90 era democratie, ar fi putut sa avertizeze public.
Sa ne aducem aminte ce evenimente au avut loc in 1990, ce agitatzie era, ce subversiune, ce mai conta un cutremur? Conta salvarea aparentzelor (asa zisa democratzie!)
Tot de la Alex, citez: \"Chestiuni de genul: \"cine nu e de acord cu noi sa plece\"; \"cine nu e de acord de fapt nu intelege fiindca este nedezvoltat spiritual\" si altele pe tema asta sunt sofisme. Nici cele mai evoluate personalitati spirituale, care mai tarziu au fost canonizate nu au avut atata siguranta pe propriul nivel de dezvoltare spirituala. Dar, Istrate e mai convins decat oricine. Nimeni nu are dreptul sa dea verdictul cat de evoluat sau nu este cineva din punct de vedere spiritual. Nu are dreptul fiindca nu are cunoasterea, puterea si obiectivitatea sa o faca. Doar Dumnezeu poate sa judece si sa evalueze spiritual. Dar cei care conduc acel blog fac acest lucru fara nici o jena. Teama de a discuta subiectul profetiilor nu arata decat o nesiguranta exacerbata, iar ei incearca sa o ascunda de ochii celorlalti. Pui la indoiala ce spune Istrate? Nu mai ai ce cauta pe blog!
Sa nu uitam ca unul dintre apostoli, desi punea la indoiala, nu a fost alungat. Dimpotriva.
Si tragand linie si adunand: ne dam mari fiinte evoluate spiritual, cu profetii care se indeplinesc 100%, dar actiunile noastre dovedesc in permanenta contrariul.
Imi cer scuze, dar nu sunt genul care sa fiu dus de nas. Cel putin nu de catre amatori.\"
Este normal ca pe un blog aministrat de cineva, acesta sa poata decide cine ramane sau pleaca. Trebuie sa avem o atitudine constructivwa, de intzelegere, RABDARE!
Aceasta a predicat Hristos: sa se inarmam cu rabdare!
Este chiar bine sa se inlature modul injurios sau batjocoritor, prin admiterea unor participantzi la discutzie cu bun simtz, ramane un grup restrans, care poate purta o discutzie in termeni rezonabili (si eu am intrat pe blog si nu ma deranjeaza faptul ca se expun niste viziuni, care apoi se discuta etc., nu se fura caciula nimanui, nu se mananca banii nimanui, nu devine nimeni somer, nu este nimeni privat de libertatea sa sau de liberul arbitru!!!). Eu personal nu pot fi de acord cu unele viziuni sau nu le bag in seama, unele mi se par de amanunt.
Alta este problema:
visurile cat si viziunile exista la o buna parte din oameni - se pune problema decantarii lor -
visurile sau viziunile apar in somn sau anumite stari de trezie sau semitrezie - se mai pune si problema interpretarii lor
Avem un exemplu din Vechiul Testament cu Daniel.
Nabucdonosor a avut o viziune extraordinara si Daniel a explicat-o!
Talmacirea visurilor si viziunilor este un capitol ce este legat de un anumit mod de cunaoistere si perceptzie.
Chiar si cei ce au visuri si viziuni nu pot fi totdeauna sau rareori capabili sa le intzeleaga sensul!