Si nu este deloc in regula faptul ca aplicatia asa-zis testata ruleaza pe site, se taie toate functiile site-ului, nu mai e disponibila informatia curenta. Site-ul nu se mai actualizeaza cu informatiile despre cutremurele curente. Nu s-au mai pus datele privind cutremurul de ieri. Parca era vorba ca se publica seismele de la 2,5 in sus pe pagina principala, iar pe twitter vin si cele de 2,0-2,4 grade. Cineva rau ar sugera ca e un pretext sa nu se mai actualizeze continutul site-ului. Nu e normal sa se taie site-ul doar ca sa se faca niste pretinse teste. Oricum nu sunt teste de functionalitate a sistemului de avertizare, ci asa-zise teste pentru interfata grafica (software), atat si nimic mai mult. Sa bage nene un semnal similar celui al unui cutremur, sa faca o simulare; si nu cu blocarea functiilor site-ului, si cu oprirea publicarii informatiilor despre cutremurele curente, inclusiv a notificarilor prin SMS de pe twitter.
Eu nu dau 2 bani pe asa-zisele teste, daca ele se fac cu pretul blocarii accesului la informatiile despre seismicitatea curenta, despre proiectele in derulare si alte asemenea.
Chiar acum au bagat iar asa-zisele teste, taind functiile obisnuite ale site-ului. Este complet aiurea, e aberatie la maxim. Sau trebuie sa se puna ceva frumos ca sa ia gura targului, in campanie electorala ? N-am uitat declaratia tovarasului ministru al Cercetarii Mihnea Costoiu. Impusca 2 iepuri dintr-o data. Pe de o parte, sa dea bine ca s-a facut si s-a dres, sa voteze lumea pe cine trebuie, iar pe de alta parte ce sa mai actualizam noi site-ul cu informatiile despre cutremure, ce sa-si bage prostimea ochii in cutremurele noastre, ia mai da-i incolo.
Nici macar nu este test adevarat, pentru ca de cate ori deschid aplicatia in browser, forma de unda vizibila este aceeasi, incepe cu o galma si apoi devine linie dreapta. Cutremurul de ieri nu s-a vazut deloc. Inclin sa cred ca e un pretext care sa ascunda intentia de a nu mai publica pe site cutremurele curente.