Alexe Emil
New member
- Scor reacție
- 0
Musiu, nu stiu cine ti-a spus asta, dar e o mare prostie :ack:cand \\"e\\" prea multe seisme nu e bine ca cica s-ar apropia ala \\"micu\\"...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Musiu, nu stiu cine ti-a spus asta, dar e o mare prostie :ack:cand \\"e\\" prea multe seisme nu e bine ca cica s-ar apropia ala \\"micu\\"...
Musiu, nu stiu cine ti-a spus asta, dar e o mare prostie :harhar:EarthQuake a spus:cand \\"e\\" prea multe seisme nu e bine ca cica s-ar apropia ala \\"micu\\"...
este doar o idee care nu tine decat de unele reactii de instinct.si cand sunt prea multe seisme mici sau medii, ca cica s-ar apropia unul mare
Se pare ca cititi numai ce doriti, va intra pe o ureche si va iese pe cealalta... In Vrancea nu e vorba de frecare, ci de comprimare. Acel fragment litosferic care este zdrobit intre placi, remember? :harhar: Este ca si cum ai pune o caramida la presa. Nu poti zice ca are perioade de \"alunecare\" usoara. Aceasta pauza inseamna ca se acumuleaza stres, care va fi eliberat sub forma unei rupturi mai puternice.Adica de ce nu putem presupune ca acum roca dura are o portiune mai neteda si placile tectonice se misca mai usor fara sa se propteasca, deci fara a acumula energie?
Uite si seismul mult asteptat de tine, care pune capat asteptarii de 3 saptamani si asteptarea unui seism de cel putin 5.5 grade in curand, asteptare in van, de altfel. Gata, iar ti-a facut-o :ack::harhar::harhar: Vrancea.
http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=IM769;BUC
EarthQuake a spus:Uite si seismul mult asteptat de tine, care pune capat asteptarii de 3 saptamani si asteptarea unui seism de cel putin 5.5 grade in curand, asteptare in van, de altfel. Gata, iar ti-a facut-o :Vrancea.
http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=IM769;BUC
Mda, si daca era unul de 2 grade il puneai si pe-ala nu? :51: Ia gandeste-te matale cum ar fi daca e un fel de rupere initiala, cum a fost si cu 3 zile iinainte de 27 oct 2004, cu un 4,3 MD. :10: Mai vedem. Apropo, RSA nici nu s-a sinchisit sa-l mentioneze :harhar:
:biggrin:Lolllllllll
Suntem tari daca reusim sa prezicem seisme indiferent de metoda.Ne fura japonezii daca ne vad:biggrin:
Luna plina nu e asa ca nu stiu ce sa spun....
Blocurile din prefabricate sunt f solide.Faza e sa nu ne prinda seismul pe la servici ca e de rau cred...(
Pentru seismele vrancene sunt chiar indestructibile. Bineinteles, fortele sunt imense, imi povestea bunica-mea ca in 77 ieseau scantei de la imbinarile dintre placi, asa de mare era stressul. Totusi, sunt extrem de solide. Mi-am studiat blocul destul de aproape si spatiul dintre placi pare a fi cel care \"salveaza\". Acolo se vad crapaturi si spatii libere, ceea ce cred ca inseamna ca la seisme majore imbinarile sunt ca niste articulatii, permitand placilor de beton sa se \"roteasca\" ca pe niste balamale, mentinand astfel acceleratiile la nivel de plafon in limite acceptabile.Dodo a spus:Blocurile din prefabricate sunt f solide.Faza e sa nu ne prinda seismul pe la servici ca e de rau cred...:green:
Ontopic acuma, pun pariu iar cu sorin, pe ce delicatesa vrea el, ca in maxim DOUA spatamani va fi un 5.5+. Am extins perioada la 2 sapt. pt. orice eventualitate. (
@localintruder,
Da-mi voie sa cred ca vei astepta ceva raspunsul... Dodo s-a suparat pe noi si nu mai scrie, iar pe Alexe Emil nu l-am vazut online de ceva vreme.