• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Urmatorul seism vrancean

EarthQuake a spus:
cand \\"e\\" prea multe seisme nu e bine ca cica s-ar apropia ala \\"micu\\"...
Musiu, nu stiu cine ti-a spus asta, dar e o mare prostie :harhar:

nu mi-a spus nimeni, numai ca pe unii ii apuca panica si cand sunt prea multe seisme mici sau medii, ca cica s-ar apropia unul mare si cand nu sunt seisme mai mari de 2,9 - 5 grade, cazul dvs de altfel. :ack:
 
si cand sunt prea multe seisme mici sau medii, ca cica s-ar apropia unul mare
este doar o idee care nu tine decat de unele reactii de instinct.

[quote name=\'EarthQuake]si cand nu sunt seisme mai mari de 2\' date=\'9 - 5 grade, cazul dvs de altfel[/quote\']
este o idee cu baze stiintifice. Atata timp cat nu se elibereaza energie,placile tectonice fiind in continua miscare, energia stocata creste. Iar intervalul ales de tine este mult prea mare :ack: Iti reamintesc ca un seism de 5 grade este de peste 1024 de ori mai puternic decat unul de 2,9 grade :36: Deci nu conteaza 100 de seisme de 2,9 grade cat conteaza unul de 5 :harhar: Cu alte cuvinte m-as simti mult mai misto daca ar fi zilnic cate un 5,5 - 6 decat ma simt acuma:ack:
 
Bun, si daca placile tectonice sunt in continua miscare, de ce trebuie neaparat sa \"scartaie\" - de fapt asta e cutremurul, nu? - in loc sa se miste una pe langa/sub/peste cealalta? Adica de ce nu putem presupune ca acum roca dura are o portiune mai neteda si placile tectonice se misca mai usor fara sa se propteasca, deci fara a acumula energie?
 
Daca selectati pe google earth sa vedeti cutremurele de la noi o sa vi se umple ecranul de buline. :ack:Evident ca sunt neinteresante deoarece si daca pica un ghiveci de la etj produce un mini seism local.:ack:
 
Adica de ce nu putem presupune ca acum roca dura are o portiune mai neteda si placile tectonice se misca mai usor fara sa se propteasca, deci fara a acumula energie?
Se pare ca cititi numai ce doriti, va intra pe o ureche si va iese pe cealalta... In Vrancea nu e vorba de frecare, ci de comprimare. Acel fragment litosferic care este zdrobit intre placi, remember? :harhar: Este ca si cum ai pune o caramida la presa. Nu poti zice ca are perioade de \"alunecare\" usoara. Aceasta pauza inseamna ca se acumuleaza stres, care va fi eliberat sub forma unei rupturi mai puternice.

Iar pt. o falie normala, ceea ce ai spus tu e o mare prostie. Ai mii de miliarde de metri cubi de roca, pe care le supui la propria greutate si frecarea cauzata de directiile opuse de miscare si VOILA! Obtii niste forte de te doare capu\' . nu exista asa ceva pe o planeta cu gravitatia de 1g. Poate la un 0,1g, ar aluneca :36::ack:
 
Uite si seismul mult asteptat de tine, care pune capat asteptarii de 3 saptamani si asteptarea unui seism de cel putin 5.5 grade in curand, asteptare in van, de altfel. Gata, iar ti-a facut-o :ack::harhar::harhar: Vrancea.

http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=IM769;BUC

Mda, si daca era unul de 2 grade il puneai si pe-ala nu? :10: Ia gandeste-te matale cum ar fi daca e un fel de rupere initiala, cum a fost si cu 3 zile iinainte de 27 oct 2004, cu un 4,3 MD. :35: Mai vedem. Apropo, RSA nici nu s-a sinchisit sa-l mentioneze :36:
 
EarthQuake a spus:
Uite si seismul mult asteptat de tine, care pune capat asteptarii de 3 saptamani si asteptarea unui seism de cel putin 5.5 grade in curand, asteptare in van, de altfel. Gata, iar ti-a facut-o :Vrancea.

http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=IM769;BUC


Mda, si daca era unul de 2 grade il puneai si pe-ala nu? :51: Ia gandeste-te matale cum ar fi daca e un fel de rupere initiala, cum a fost si cu 3 zile iinainte de 27 oct 2004, cu un 4,3 MD. :10: Mai vedem. Apropo, RSA nici nu s-a sinchisit sa-l mentioneze :harhar:

dar la varianta ca poate te-ai inselat, te-ai gandit ?

oricum vezi ca timpul trece si seismul intarzie sa apara... asa ca fa un update la predictie sau arunca prosopul ca astepti degeaba.:ack:

in privinta rsa-ului... nici n-are rost sa discut despre ei... ca cei de acolo sunt asa de paraleli cu stiinta ca ar putea sa constituie o sina de cale ferata. :36::harhar::35:
 
In privinta asta (rsa) sunt total de acord cu tine, EarthQuake. :ack::51::harhar: Daca despre ce va fi in urmatorii 18 ani eu raman la parerea ca \"ORICE E POSIBIL\" (in speta, nici o ipoteza nu poate fi mai presus decat alta...:36::harhar::35::harhar:), aici te sustin si, mai mult decat atat, consider ca tipii de la rsa sunt total pe dinafara, sunt afoni, ce mai :36:))) Au spus baietii aia niste prostii de rad si curcile, nu altceva. Fii atent, EarthQuake, ce traznai indruga tovarasii aia: cica in 1977 diferenta intre falii a fost de 11 metri, pe cand acum e de 17 metri. E clar ca o astfel de bazaconie numai de naivi precum Emil poate fi luata in seama ! :10: Cica daca e in fiecare zi un cutremur de 4,6 nu vor mai fi cutremure mari, sustin tovarasii aia pe care ii admira Emil atat de mult ! Emil, mai bine vezi ca vine bacul in mai putin de 2 luni si lasa-i pe domnii aia sa aiureze verzi si uscate daca n-au ce face ! :)))) Mnealor pretind ca pot specifica cu 2 zecimale exacte cam cata rezerva seismica e in Vrancea...sic !!! :))))) Sa radem cu rsa, mari comici ai pseudo-stiintei !!! Aici revin la parerea mea: diferenta intre fenomenele meteorologice si cutremure e tocmai aceea ca in meteorologie savantii au totusi posibilitatea sa masoare direct presiunea atmosferica, temperatura, umiditatea, sa urmareasca evolutia maselor de nori (prin satelit), deci, intr-o propozitie, au cat de cat posibilitatea de a observa fenomenele respective asa cum se desfasoara ele in mod natural ! Seismologii nu pot cobora la zeci sau sute de kilometri adancime sa vada exact ce se intampla, ce procese au loc, si totul e foarte relativ aici, ei fac aprecieri oarecum indirect, deci neavand acces direct la sursa fenomenului ! Din cauza asta, toate aprecierile (indiferent care) despre cata energie s-a acumulat sau se poate acumula intr-o perioada data intr-un anumit volum seismogenic cum e Vrancea de exemplu, sunt afectate de o doza considerabila de incertitudine ! Asta e situatia, ce sa mai...:10:
 
:biggrin:Lolllllllll
Suntem tari daca reusim sa prezicem seisme indiferent de metoda.Ne fura japonezii daca ne vad:biggrin:
Luna plina nu e asa ca nu stiu ce sa spun....
Blocurile din prefabricate sunt f solide.Faza e sa nu ne prinda seismul pe la servici ca e de rau cred...:((

De unde ai informatia ca blocurile din prefabricate sunt foarte solide? Eu nu sunt specialist dar am citit ca cele mai solide ar fi cele pe cadre si debia dupa cele din prefabricate.
 
Dodo a spus:
Blocurile din prefabricate sunt f solide.Faza e sa nu ne prinda seismul pe la servici ca e de rau cred...:green:
Pentru seismele vrancene sunt chiar indestructibile. Bineinteles, fortele sunt imense, imi povestea bunica-mea ca in 77 ieseau scantei de la imbinarile dintre placi, asa de mare era stressul. Totusi, sunt extrem de solide. Mi-am studiat blocul destul de aproape si spatiul dintre placi pare a fi cel care \"salveaza\". Acolo se vad crapaturi si spatii libere, ceea ce cred ca inseamna ca la seisme majore imbinarile sunt ca niste articulatii, permitand placilor de beton sa se \"roteasca\" ca pe niste balamale, mentinand astfel acceleratiile la nivel de plafon in limite acceptabile.

Ontopic acuma, pun pariu iar cu sorin, pe ce delicatesa vrea el, ca in maxim DOUA spatamani va fi un 5.5+. Am extins perioada la 2 sapt. pt. orice eventualitate. :((

Daca afirmatia lui dodo cum ca blocurile din prefabricate sunt foarte solide m a surprins un pic, a ta cum ca pentru seismele vrancene aceste blocuri sunt chiar indestructibile m a dat pe spate.
Imi poti spune pe ce te bazezi? Esti inginer de specialitate? Eu te intreb la modul constructiv nu la cel ofensiv.
 
@localintruder,
Da-mi voie sa cred ca vei astepta ceva raspunsul... Dodo s-a suparat pe noi si nu mai scrie, iar pe Alexe Emil nu l-am vazut online de ceva vreme.
 
Blocurile bine făcute sunt cele mai solide. Fiecare tip constructiv (cadre, diafragme, prefabricate) are avantajele şi dezavantajele lui. Fiecare se pretează pentru anumite tipuri de destinaţii de clădiri. Nu există tipul constructiv perfect. Sunt snoave.
 
@localintruder,
Da-mi voie sa cred ca vei astepta ceva raspunsul... Dodo s-a suparat pe noi si nu mai scrie, iar pe Alexe Emil nu l-am vazut online de ceva vreme.

Ai dreptate. Nu stiu ce are Dodo si de ce spui ca s a suparat. Sper sa isi revina. Cat il priveste pe Alexe Emil eu ma uitasem gresit la data ultimei accesari a lui altfel nu i as fi scris.
 
Acum, avem şi confirmarea oficială (să spun aşa) că următorul mare cutremur mare va fi adânc. Rămâne de văzut când va fi şi, mai ales, ce va mai fi până atunci... :((
 
felicitari simone pentru link-uri. foarte interesante. se pare ca ruptura o sa fie spre Sud-Vest, adica spre Bucuresti.
 
Back
Sus