Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Lacuna seismica precursoare a cutremurului din 1977 a fost evidentiata de seismologul roman Vasile MARZA (acum lucreaza in Brazilia). Cauta pe net, ii gasesti pagina de web...:harhar: Eu trebuie sa plec in 25 de minute la o intalnire :36::harhar::35::harhar::ack:
GeoX a spus:Lacuna seismica precursoare a cutremurului din 1977 a fost evidentiata de seismologul roman Vasile MARZA (acum lucreaza in Brazilia). Cauta pe net, ii gasesti pagina de web...:36: Eu trebuie sa plec in 25 de minute la o intalnire :35::harhar::10::harhar::harhar:
in privinta seismului din 4 martie 1977, distanta fata de ultimul seism major (cel din 10 noiembrie 1940) a fost de nu mai putin de 37 de ani, iar fata de ultimul de 6.5 grade pe scara Richter de 32 de ani. O distanta destul de mare, zic eu si mai ales in cei 32, respectiv 37 de ani nu s-a mai produs nici un seism mai mare de 6 grade. De aceea la ora actuala cred ca sunt slabe sanse ca viitorul seism vrancean major sa aiba loc prea curand. Sa nu uitam ca intr-un interval de doar 9 ani au avut loc 2 seisme de cel putin 7 grade, lucru ce trebuia sa se intample cam in 70-75 ani. Un cercetator de la INFP, Adrian Grigore sustinea faptul ca dupa parerea lui (si nu cred ca se baza doar pe cea de om obisnuit) un seism major se va produce undeva in jurul anului 2050, si daca faci calculul va fi de-abia in urmatoarea perioada \"critica\" de 18 ani care va incepe undeva in anul 2042.
Interesant. Stai ca apar carcotasii si sigur vor avea ceva de bodoganit.
Tocmai ca daca ramanem la ideea lui ca nu se va produce in urmatorii un milion de ani un seism mai mare de 1 grad Richter, inseamna ca se va acumula destula energie pt. 20 grade Richter pana in anul 387895, cand sustine dansul ca se va produce urmatorul seism vrancean foarte puternic... :ack::harhar:Cum 9R nu pot fi in Vrancea ramanem la ideea lui Earthquake.
Poate da o bomba atomica din Iran si ne linistim imediat.O sa ii faca si lui Emil pe plac.
Tocmai ca daca ramanem la ideea lui ca nu se va produce in urmatorii un milion de ani un seism mai mare de 1 grad Richter, inseamna ca se va acumula destula energie pt. 20 grade Richter pana in anul 387895, cand sustine dansul ca se va produce urmatorul seism vrancean foarte puternic... :ack::harhar:Dodo a spus:Cum 9R nu pot fi in Vrancea ramanem la ideea lui Earthquake.
Poate da o bomba atomica din Iran si ne linistim imediat.O sa ii faca si lui Emil pe plac.
EarthQuake eu am incercat ca si tine sa observ cate ceva. Au venit insa tot felul de carcotasi care m-au luat la misto.
Problema este ca se trag semnale de alarma de ani de zile cu schimbarea climei, schimbarea polilor magnetici, etc dar nu ii pasa nimanui.
Evident ca sunt tot felul de anomalii care au inceput sa se vada: uragane, ploi diluviene, seisme mari, etc si asta e doar inceputul.
Calineascu spunea la un moment dat ca ar trebui sa fim fericiti pentru ca am fost alesi sa vedem sfarsitul. Eu consider ca sfarsitul este de fapt un nou inceput.