• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (4)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Nu stiu de ce considerati \"precursoare\" apartiile lui Marmureanu. Eu, pasionata de cutremure de peste.. 6 ani, l-am tot vazut la TV, in diverse emisiuni si aparitii, intr-un mod destul de regulat.

Nu spun ca acum nu e ceva la mijloc, dar totusi nu vad o \"intetire\" a aparitiilor lui... sau ca ar spune lucruri foarte noi.

Fratilor va dau un sfat. Vorbesc serios si sper sa va ajute la nevoie. Se stie ca animalele au un simt aparte de a prevedea seisme.
In \'77 multi au scapat deoarece cu minute bune inainte animalele de companie au fost agitate, au zgariat la usa, sareau etc.
Pesti, papagali, scatii, catei, pisici...nu conteaza ce dar animalut sa fie.
Evident trebuie sa cunosti comportamentul normal al animalului ca sa nu te strezi in caz ca vomita, il doare burtica, etc. Nu trebuie un labrador ca sa perceapa un seism...este suficient un pechinez.

Marmureanu nu apre mai des la tv dar se misca multe institutii ceea ce imi da de gandit. toti consolideaza, cumpara aparate, etc.
pluteste in aer si Marmureanu a reusit sa ii faca sa priceapa ca nu ne asteapta seismul pe noi cu reconsolidarile.

Lucruri foarte noi nu spune, dar spune ce nu a mai spus pana acum,;sunt in masura sa comenteze cei ce au vazut emisiunea , nu eu.:harhar:

Pana acum a linistit populatia si nu a fost nimic relevant. Eu imi mentin ideea ca pot sa dorm in liniste atata timp cat am un animal in casa. La un seism minor nu reactioneaza dar cu siguranta va reactiona cumva la unul mare. Eu nu l-am luat pe post de avertizor si nu il iau la servici cu mine dar daca trebuie sa traiesc pai voi trai indiferent daca vine un seism de 8R!

Pana acum a linistit populatia si nu a fost nimic relevant. Eu imi mentin ideea ca pot sa dorm in liniste atata timp cat am un animal in casa. La un seism minor nu reactioneaza dar cu siguranta va reactiona cumva la unul mare. Eu nu l-am luat pe post de avertizor si nu il iau la servici cu mine dar daca trebuie sa traiesc pai voi trai indiferent daca vine un seism de 8R!

Felicitari Dodo !!! dai putere si altora prin atitudinea ta!:harhar:

E greu si cu semnalele de la animale.. se mai intampla sa le \"apuce\" si fara motiv... e adevarat, n-am avut prea multe animale de casa, dar tin minte de pe vremea cand am avut un papagal.. cam o data la 2 luni avea cate o \"criza\" de genul.. incepea sa zboare necontrolat prin cusca / camera, sa tipe, sa se dea cu capul de pereti... fara nici un motiv rational pentru noi.

momentan este in reluare emisiunea pe realiatea tv, dar nu si partea cu marmureanu & co, probabil va fi la ora 2:15 sau dupa actualul subiect, desi nu ar mai avea timp.

iar pt raluca... ce spui tu legat de marmureanu in mare asa este, numai ca este pt prima data cand il aud sa spuna cu gura lui ceva concret despre viitorul seism de peste 7 grade, informatii care au tot fost speculate de presa din diferite surse, chiar credibile, insa niciodata nu au fost luate in seama. si bineinteles nici el, nici nimeni nu spune 100% ca asa se va intampla, numai ca in utlima perioada, chiar ultimii ani au fost foarte multe pareri de specialitate care au spus ca se pregateste ceva acolo jos si nu cred ca iese fum fara foc.

Si ma mai gandesc la un lucru.. daca Marmureanu planuieste sa informeze cat de cat populatia si sa ii dea un avertisment ascuns.. oare si-ar permite sa ne spuna sa stam 3 ani linistiti?

Sau acum incerc eu singura sa ma linistesc.. :harhar:

Asa am patit si eu in \'90. Aveam o ciripitoare care se zbatea in fiecare noapte. Stii care e culmea? Anunta seisme minore. era un papagal( am scris pe gfxworld povestea ei la animale). Stiam tot ce misca si eram mai mult buimaca de somn.
Sorinas chiar daca par imprastiata sunt destul de realista si incerc sa ma pun in situatia altora. Nu pot spune ca nu mi-e teama...dar nu e singurul lucru de care imi este teama. Daca imi da unul in cap aiurea? Daca un nebun da foc la apartament? Daca ma haleste un maidanez?
Ce sa fac? Sa nu mai ies pe strada? Sa ma mut in buncar?
Cred in Dumnezeu si mai cred ca nu s-a terminat inca firul vietii mele asa ca imi vad de treaba!

Marmureanu nu are de unde sa stie 100%. El poate avea idee in mare ce si cum dar atat. Nu il apar dar pana acum a avut dreptate. A spus ca nu va fii..si nu a fost. Un lucru nu stiam : ca placa africana nu da seisme peste 6R si ca din aprilie intra in \"dans\" placa euro asiatica. 18 ani dureaza \"dansul\"
Ce facem? Nu mai muncim? Nu mai vizitam pe nimeni? Stam prin parcuri?
Pai ce suntem noi...bochetari?
Daca bubuie la turci si se mai duce niste energie? sorinsov o tinea sus si buna ca nu au importanta seismele din Afganistan cu Vrancea dar in ultimul timp a observat si el ca exista o oarecare legatura. Facem si noi observatii fiecare dupa cum poate.
inca ceva foarte important:Inainte de seismele mari multi oameni au avut stari ciudate, neliniste, etc. Daca eu ma ambalez zilnic ca la noapte este seism cand ma mai observ? Imi induc teama si dau instinctul deoparte.

Vai ce de mai suntem pe aici la o ora asa tarzie din noapte!!!
Ne facu marmureanu juma\' de noapte alba!:harhar:

Mie nu caci tocmai plec in culcus:harhar: Ma gandeam ca poate da Realitatea ceva dar bat campii. Deja picotesc de somn si maine muncesc:ack:...adica azi:p

[quote name=\'Dodo]inca ceva foarte important:Inainte de seismele mari multi oameni au avut stari ciudate\' date=\' neliniste, etc. Daca eu ma ambalez zilnic ca la noapte este seism cand ma mai observ? Imi induc teama si dau instinctul deoparte.[/quote\']

Haha.. ai dreptate, daca ar fi dupa instinctele mele, ar fi cate un cutremur cam la fiecare jumatate de ora.
Nu stiu de unde am prins fobia cutremurelor, nu mi-a facut nimic rau nici unul :unsure:, la ultimul marisor chiar m-am distrat (daca pot spune asa ceva), stateam cu sora mea in brate in prag si ne hlizeam de parca eram bete :harhar:... Insa cred ca sunt peste 5-6 ani de cand stau cu gandul la ele, si cel putin 15 zile / luna am senzatia foarte puternica si acuta ca \"gata, vine, il simt.. se aproprie.. uite, se aud si cainii latrand mai mult decat de obicei, ooh.. da.. e o vibratie surda afara\" :harhar: si tot asa :worthy:

Deci eu clar nu mai am nici un fel de instinct in ceea ce le priveste :unsure: Ba la un moment dat ajunsesem la ideea ca daca simt eu ca o sa fie cutremur, sigur n-o sa fie :angel:

Eu mai stau ca poate mai aflu ceva noutati.
Daca pleci, noapte buna Dodo si vise placute, asemeni si celorlalti.

Raluca ai incredere in Dumnezeu. Ne avertizeaza el cumva chiar daca ne trimite in miez de noapte la urgenta din motive de masea de minte sau dupa tigari.
Cert este ca trebuie sa ii dam o sansa caci nu are cum sa ne protejeze daca noi ne speriem de orice. Uneoriam avut vise care ma speriau dar automat imi spuneam in minte o rugaciune care ma linistea imediat. o sa va povestesc unele poate..pe gfxworld. Acum va doresc somn usor si o noapte linistita:)

Neatza la toata lumea
Wowww...ati pacatuit serios in lipsa mea :ack::8::harhar: Si la mine nu v-ati gandit, asa un pic ??? :harhar: EarthQuake ? :unsure: E pacat, zau...:unsure: In fine, eu dormeam dus la ora cand dadeati party pe aici. Nu m-ati invitat si pe mine. Dodo, ca de obicei, capetenia rautatilor. Dodo, vezi ca te consemnez pe raboj :worthy::harhar: Te jumulesc de vie si te prepar la gratar...:angel:
Ok. Acum sa trecem la \"cestiunea arzatoare\". Am vazut si eu aseara emisiunea de la Realitatea TV, chiar ma pregateam sa va intreb daca a mai vazut-o cineva, dar se pare ca nu am fost singurul care s-a uitat la nea Marmureanu. Intr-adevar, e prima data cand il aud pe Marmureanu declarand transant ca, citez, \"viitorul cutremur major vrancean, care nu se va produce chiar acum, dar in anii ce vor urma, 3-5 ani sau asa ceva, va fi mult mai puternic decat cel din 1977\" !!! :ack: Tot dansul a mai spus ca efectele grave vor fi in toata zona extracarpatica de la Iasi pana la Craiova. Sigur, avand in vedere toate declaratiile ezitante, mai mult sau mai putin contradictorii ale dansului, ar trebui sa ne intrebam totusi pe ce se bazeaza cand afirma atat de transant acest lucru. Ca o paranteza, nu stiu in ce masura presa noastra cea atat de amatoare de senzational va lua in seama declaratia dansului, mai ales ca acum sunt alte evenimente, mult mai prozaice, in atentia opiniei publice ! Revenind. Eu cred ca primul lucru care l-a facut sa fie atat de transant este aceasta anomalie seismica neobisnuit de pronuntata care a aparut in partea de jos a volumului litosferic vrancean in ultimele 6 luni, anume intre 120-160 km adancime. Studii mai vechi au aratat ca in partea de jos se genereaza tensiunile cele mai mari, la aceste adancimi se produc intotdeauna cele mai puternice cutremure vrancene din fiecare secol. Daca luam in considerare si cutremurele mici, este suficient sa ne uitam la anii cu activitate normala si sa vedem ca in partea \"de jos\" se produc cam de 3-5 ori mai multe cutremure decat in partea \"de sus\" (70-110 km adancime). Chiar si acest lucru arata ca \"jos\" presiunile sunt oricum mai mari, e un \"etaj\" predispus la ruperi, si inca unele de mare amploare. Este adevarat ca unele aprecieri despre posibilitatea unui cutremur mai puternic decat in 1977 au circulat, neoficial, in ultimii 10 ani. Si mai este ceva. Mai multi cercetatori au declarat, cu ceva timp in urma, ca, de regula, in Vrancea exista o anumita alternanta intre cutremurele de diferite magnitudini, adica unul mai mare apoi unul mai mic, iarasi unul mai mare si tot asa...Cumva, aceasta alternanta se regaseste si in alternanta adancimilor la care se declanseaza evenimentele puternice.
Deci oricum tensiunile din partea profunda sunt mai mari, si probabil ca ele tind sa se concentreze intr-un volum mare, fapt aratat si de actuala anomalie seismica. Eu as zice ca aceasta anomalie seismica e doar un prim semn pentru ce va veni, peste luni sau cativa ani, poate 5, poate 10, aici incertitudinea e maxima. Dar as mai zice un lucru. Cred ca inainte de ala mare vor aparea totusi, cu luni sau ani, evenimente de 6-6,5 grade pe scara Richter. EarthQuake, chiar tu ziceai ca Vrancea e ca un motor care incepe sa tureze progresiv, ca inainte de maxim activitatea va incepe sa creasca progresiv (ca magnitudini). Asa a fost in 1940. Pe 27 octombrie 2004 am avut cutremur de magnitudine 6,0 pe scara Richter. Cred ca pe un termen mai scurt trebuie totusi sa ne asteptam la un eveniment in jur de 6,5 grade, si abia apoi (poate in interval de luni, poate de ani) si cutremurul \"Cel Mare\". Asa ca, raluca si sorinas, inca nu trebuie sa o luam la sanatoasa care incotro, ci sa privim problema realist. Eram constienti cu totii ca vom avea la un moment dat si un cutremur mai mare, nu scapam fara el, cat de mare vom vedea, putem avea surprize placute sau neplacute.

Cum a functionat alernanta in1940. 1977, 1986, 1990 si 2004?
Ce regula au urmat?
hai sa fim seriosi.
Toti ne dam cu parerea doar. Eu nu uit ca e spus Marmureanu dupa seismul din Asia. Daca bubuie pe undeva cu siguranta va mai elibera energie si nu noi suntem cei vizati ci cei care sunt pe margine de falie sau pe langa vulcani.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus