• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (4)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Intr-adevar, a venit multa lume noua. Cel putin 15 oameni numai in ultimele 24 de ore ! :harhar::biggrin::harhar:

Ca sa mentinem spiritul forumului, intreb \"asta o fi vreun precursor?\" :harhar:

Ca sa mentinem spiritul forumului, intreb \\"asta o fi vreun precursor?\\" :harhar:

Raluca, e clar ca lumea e interesata de subiect. Si e bine ca vin oamenii, oricum...:harhar::harhar:

Bine-inteles ca e bine. Nu doar pentru forum, cat pentru ei.
O persoana mai bine informata e o persoana mai sigura :harhar:

Bine-inteles ca e bine. Nu doar pentru forum, cat pentru ei.
O persoana mai bine informata e o persoana mai sigura :unsure:

Aproape 20 de oameni in mai putin de 24 de ore !!! :harhar::biggrin: Asteptam acum sa ne si spuna ceva :harhar::harhar:

90% din cei nou veniti vor sa vada harta seismica. Acolo insa nu scrie ca blocul x din Ferentari sau y din centru pica. Este o utopie sa se gandeasca la asa ceva dar ei cam asta spera sa gaseasca.
Cum o vrea Dumnezeu.

90% din cei nou veniti vor sa vada harta seismica. Acolo insa nu scrie ca blocul x din Ferentari sau y din centru pica. Este o utopie sa se gandeasca la asa ceva dar ei cam asta spera sa gaseasca.
Cum o vrea Dumnezeu.
Bizar (la prima vedere) e ca dintre 2 blocuri identice din punct de vedere al tipului si al anului constructiei, si, de asemenea, amplasate in apropiere, unul cade si celalalt ramane aproape neatins. E cinica aceasta constatare, dar cat se poate de reala.

Nu sunt 2 placi de gresie identice asa ca nu mi se pare bizar. Solul seamana dar este diferit, betonul, timpul in care s-a efectuat constructia(vara, iarna), etc. Nu discutam aici de modificarile ce au fost facute in bloc.

Nu sunt 2 placi de gresie identice asa ca nu mi se pare bizar. Solul seamana dar este diferit, betonul, timpul in care s-a efectuat constructia(vara, iarna), etc. Nu discutam aici de modificarile ce au fost facute in bloc.

Eu vorbesc clar de 2 blocuri construite in aceeasi perioada a anului. Si de acelasi tip. A, ca unul avea probleme \"interne\" din motive diverse, asta e altceva. Dare faptul in sine am vrut sa il subliniez.

Nu exista 2 blocuri identice construite in acelasi timp!
Vremea nu este identica, oamenii,etc

Nu exista 2 blocuri identice construite in acelasi timp!
Vremea nu este identica, oamenii,etc

Dodo, 4 blocuri din zona in care stau eu sunt construite in aceeasi perioada. Asa. Degeaba imi dai peste nas. A, ca nu au aceeasi culoare, asta e...:harhar:

Really? Alergau muncitorii cu galeata de beton si puneau cate un kg la fiecare bloc? Ctieste cu atentie ce am scris inainte sa imi dai astfel de exemple.

Eu nu vorbesc de acelas an si acelas tip de constructie! Nu se pot face 4 blocuri in luna august!
Nu sunt aceeasi muncitori, nu sunt identice caramizile, nu este solul identic!

Really? Alergau muncitorii cu galeata de beton si puneau cate un kg la fiecare bloc? Ctieste cu atentie ce am scris inainte sa imi dai astfel de exemple.

Nu stiu ce e cu tine azi. Dar exemplul e real. Blocurile au fost construite in aceeasi perioada. Asta e si nimic mai mult. Nu inteleg de ce te iei de mine pt acest mizilic ? Ce e asa greu de inteles ? 4 blocuri de acelasi tip au fost construite in primavara-vara lui 1974. E simplu. Nu stiu cine a lucrat la fiecare din cele 4 blocuri, asta e altceva.

Daca nu ma crezi ca cele 4 blocuri au fost construite in aceeasi erioada, rimavara-vara anului 1974, asta e. Te anunt ca nu am chef sa ma cert t as aun mizilic :harhar: Si sa stii ca nu mint. Am terminat. :harhar:

Stii ceva? Blocul meu e facut in 76-77.Aprins seismul cu vreo 3 vecini mutati in el. Blocul de langa nu era gata ci era cam la etajul 6.Crezi ca se vor comporta identic? Ma indoiesc.Chiar trebuie sa explic cuvant cu cuvant? Ce este asa greu de priceput?

Stii ceva? Blocul meu e facut in 76-77.Aprins seismul cu vreo 3 vecini mutati in el. Blocul de langa nu era gata ci era cam la etajul 6.Crezi ca se vor comporta identic? Ma indoiesc.Chiar trebuie sa explic cuvant cu cuvant? Ce este asa greu de priceput?

Eu nu pot sa stiu ce probleme are fiecare bloc. Daca unii au umblat si au modificat ce nu trebuie, daca cei care au construit au respectat planurile proiectantului etc.
O sa povestesc cate ceva despre celebrul bloc Carlton, cum a fost construit si detalii despre acel dezastru, una dintre cele mai grave castastrofe de la introducerea betonului in constructii inalte in Europa. Si veti vedea ca, pe langa faptul ca nu existau norme de proiectare antiseismica, planurile initiale ale constructiei au fost si modificate, s-a renuntat la anumiti stalpi de rezistenta, etc. Si consecintele s-au vazut :harhar::ack::harhar:

Sorineeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, baga te rog tot ce ai despre Carlton!!!! Eu nu am gasit mai nimic, dar pune tot ce ai aici! PLEASE!

Alex, putintica rabdare, vorba lui nea Iancu :harhar: O sa fac o sinteza din ce am citit intr-o carte (de fapt, e vorba de procese celebre din istoria Romaniei, si e dat si cazul Carlton) si voi posta. Dar zilele urmatoare, ca acum sunt pe fuga. Oricum, ca sa fac o poanta cinica, Cel Mare nu cred ca vine decat, cel mai devreme, in primavara lui 2007. Asa zic eu, cel mai devreme din primavara lui 2007 incolo ar trebui \"asteptat\" :unsure::harhar::unsure::worthy:

Oare de cate grade se simte, in Cluj, un cutremur de 7.5? :harhar:
Stiu ca era scris prin cartea aia despre cutremurul din \'77 (daca is mai multe, scuze, eu una am :unsure:) dar nu cred ca mai stiu pe unde mai e :harhar:

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus