Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
sorinsov a spus:Pai ar cam trebui sa existe o concentrare de cutremure, sau o tendinta de migrare spre o anumita adancime, si evenimente cu magnitudini ceva mai mari, de 4-5 si chiar peste 5,0.
stii..urmarind evolutia magnitudinilor din 1940 s-ar putea ca parerea ta sa fie validata de realitate:wink:, dar ce ma fac cu 1977.......iar \"jucaria\" din 1990 este atipica rau.....Cred ca depinde de ce placa si din ce directie vine....S-ar putea spune despre unul dintre cele 3 tipuri de cutremure (manifestare spre NE, spre SV, ambele directii simultan) ca are un comportament mai \"predictibil\"?:harhar:
Pai aia e...activitatea s-a intensificat cu ceva timp inainte de cutremurul din 10 noiembrie 1940, chiar cu mai multe luni inainte. Dar in 1977 a fost altfel !!!! :ack::ack::harhar::worthy::harhar:
sunt de aceeasi parere ca ce s-a intamplat in 1990 a avut alta cauza....Nu sunt geofizician..de aceea intreb! Am reusit cu ajutorul explicatiilor lui Sorin sa pun pe tabla o versiune tridimensionala a microplacii din curbura Carpatilor, pe care am trecut adancimile/ anii /directia principala de manifestare a cutremurelor, numai peste 7,0 R...este interesant rezultatul......stiu si am inteles ca acum, suntem sub efectul celeilalte placi (Marea Neagra)...se vede destul de usor ca efectul major al unui cutremur este mai degraba spre SV...nimeni n-a zis ca seismele din 1990 au vre-o tangenta cu ce va urma...Alty a spus:sorinsov a spus:Pai ar cam trebui sa existe o concentrare de cutremure, sau o tendinta de migrare spre o anumita adancime, si evenimente cu magnitudini ceva mai mari, de 4-5 si chiar peste 5,0.
stii..urmarind evolutia magnitudinilor din 1940 s-ar putea ca parerea ta sa fie validata de realitate:wink:, dar ce ma fac cu 1977.......iar \"jucaria\" din 1990 este atipica rau.....Cred ca depinde de ce placa si din ce directie vine....S-ar putea spune despre unul dintre cele 3 tipuri de cutremure (manifestare spre NE, spre SV, ambele directii simultan) ca are un comportament mai \"predictibil\"?:harhar:
cele 2 seisme din 1990 nu au legatura cu cele de acum, au fost generate de alta placa decat cea a marii negre care genereaza actualele seisme pana in 2022 sau 2024.
sorinsov a spus:Pai aia e...activitatea s-a intensificat cu ceva timp inainte de cutremurul din 10 noiembrie 1940, chiar cu mai multe luni inainte. Dar in 1977 a fost altfel !!!! :ack::ack::harhar::worthy::harhar:
de altfel dupa seismul din 1940 si pana in 4 martie 1977 nu a existat decat un singur seism de 6.5 - 6.6 grade (ma refer la alta magnitudine decat Mw) in 1945, timp de 32 de ani nu s-au inregistrat seisme mai mari de 6 - 6.1 grade. dar pe de alta parte era si normal dupa energia eliberata de seismul din 1940...