Neatza la toata lumea...:tongue::wink:
Iaca am aparut si eu la munca, si deci si pe net...:ack: Maine vine echipa, pana atunci trebuie sa clarific unde trag cablul...Mai vorbim azi si cu cei de deasupra noastra (mai sunt si oameni rezonabili, eventual sa faca o tzara de loc ...vedem...:hypocrite
. Oricum, nu au dreptul sa sara cu gura, ca nu le daram peretii si nu le bag tuburi de oxigen la subsol...
Pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca suntem de acord cu prezenta acelor \"obiecte\"...:harhar: Cred ca nici administratorul nu stie, pe ce lume se afla dansul...:harhar:
Eeee, Vrancea noastra isi continua, consecvent, ceea ce a inceput cu 10 luni in urma. E o anomalie seismica destul de clara, persistenta, de termen lung sau mediu, in orice caz. Si as mai sublinia ceva. Daca in 2006 anomalia a devenit evidenta, sub forma de GAP SEISMIC, pentru cutremure cu magnitudinea de la
3,5 in sus in intervalul de adancime
110-145 km, de fapt, aceasta s-a prefigurat cumva inca din 2004-2005. Cutremurul din 27 octombrie 2004 (Ms=
6,0) s-a produs la o adancime de
98 km si a rupt o zona intre
98-106 km adancime. Cutremurele din 14 mai, 18 iunie si 13 decembrie 2005 s-au produs la
147-149 km adancime. Practic, as zice ca aceste seisme \"delimiteaza\" tocmai zona in care s-a format GAP-ul seismic in 2006, ceea ce este foarte interesant. Cutremurul din octombrie 2004 a aparut la \"marginea de sus\" a GAP-ului precursor, iar cele din 2005 au aparut la \"marginea de jos\" a GAP-ului, delimitand o zona in care se pregateste viitorul cutremur important (Ms >
6,7). Evident, e vorba de un fenomen precursor pe termen lung si apoi lung spre mediu, nu pe termen scurt. In legatura cu seria de cutremure din 2004-2005, Radulian spunea ca reprezinta o forma de migratie/progresie hipocentrala, fenomen precursor pe termen lung pentru viitorul cutremur. Tot dansul mai spunea ca mecanismele de focar ale cutremurelor din 2004-2005 \"prefigureaza\", ca orientare a stressului de compresiune orizontala, mecanismul de focar al viitorului cutremur major. Zice ca se semnaleaza o tendinta de focalizare a stressului pe directia tipica a marilor cutremure vrancene, adica NE-SV !!! Mdah, incurajatoare perspectiva, n-am ce zice. :wink:
Esential e ca inca nu e iminent, dar e interesant cum se vor manifesta precursorii pe termen scurt, de ordinul zile-saptamani. Vor fi precursori ca in 1986 ??? Vor fi precursori ca in 1977 ??? Vor fi precursori ca in 1940 ??? Intrebari incitante, intr-adevar, dar la care nu se poate da un raspuns, deocamdata...:tongue: