• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (5)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Au fost si reactii oficiale, a bagat Marmureanu din top textul binecunoscut ca \"este ceva normal si ne asteptam la aceasta\" pe la nu stiu ce televiziune. Fac pariu pe orice ca va spune acelasi lucru si dupa urmatorul cutremur care va avea loc.

Iar referitor la cat de mare va fi urmatorul cutremur... vorba unui cantec mai vechi: \"hoping for the best but expecting the worst\"...
 
Asa este Alty. Parca ar fi un subiect interzis.In baza lor nu ramane decat sa ne bazam pe destin si instinct.
Pentru asta nu este nevoie de bani de la guvern sau super mega aparate.
 
Da. Se pare ca undeva acolo sus cineva considera ca e rau sa se stie prea mult :tongue: Asta seamana cu atitudinea fata de copiii mici :tongue:

Ma intreb care va fi reactia oficiala :ack: si ce zvonuri se vor auzi :hypocrite: cand vor incepe precursorii pe termen scurt :harhar: Ca nu numai noi intram pe EMSC

Ce precursori a avut cutremurul din 27.10.2004?
 
Iepurila, cutremurul din octombrie 2004 nu e considerat unul mare, ci mai degraba \"moderat\" ca energie eliberata. Acei precursori se au in vedere pentru seismele vrancene considerate importante, adica evenimente cu magnitudinea Ms strict mai mare de 6,7 pe scara Richter. Seismele de 5,5-6 grade, chiar si pana la 6,4-6,5 magnitudine (Ms) nu sunt considerate importante, ca energie eliberata. Intr-un secol, in Vrancea se produc, in medie, cam 30-30 si ceva de cutremure cu magnitudinea Ms mai mare sau egala cu 5,5, din care 12-15 seisme au magnitudinea Ms mai mare sau egala cu 6,0. Dar numai evenimentele mai mari de 6,7 grade sunt importante ca efecte.
Oricum, stiam ca in 2004 au fost activitati crustale intensificate, iar in septembrie-octombrie au fost cateva cutremure vrancene, dar la mare adancime (140-160 km), plus seismul din Dobrogea de Nord din 3 oct 2004. Intre 20-27 octombrie 2004 ar fi fost, de asemenea, mai multe cutremure crustale in Vrancea, dar foarte slabe (Ms=2,5-3,0).
Pana si Marmureanu spunea ca pe ei ii \"intereseaza\" nu atat cutremurele de 6-6,5 grade, cat cele mai mari, de la 6,7 in sus. Acum, de ce acest \"prag\" de 6,7 ??? Poate sa fie si din cauza ca de la aceasta valoare a magnitudinii Ms, seismele vrancene ating o intensitate maxima de circa VIII pe scara Mercalli. Plus ca toate seismele cu magnitudinea strict mai mare de 6,7 sunt declansate de microplaca Marii Negre. Pana la 6,5-6,7 grade pe scara Richter, seismele vrancene pot fi declansate si de placa africana!
 
Unii considerau totusi seismul de 5,1 gr de pe 27 sep drept precursor.oricum a venit pe fondul unui gap seismic si atunci,iar pt seismele de 5+acalmia incepea in 1997 dupa cum scrie si in studiul cu privire la seismul din oct .ingrijorator e ceea ce se intampla in momentul de fata.ACALMIE SEISMICA TOTALA LA H>80 KM care tine de peste o luna:ack:.Ma intreb cat va mai dura :ack:
 
...ACALMIE SEISMICA TOTALA LA H>80 KM care tine de peste o luna:ack:...
Cutremurul din 6.01.2007 ora 13:42 a fost la 71km adancime dupa Fotonsas dar la 104km dupa EMSC. Banuiesc ca nu-l socotim ca e prea slab (sub 3.5). Diferente de acelasi ordin de marime apar si pe orizontala: 21km :tongue:pe directia N-S si 38km :tongue:pe directia E-V. Am vaga impresie ca determinarea precisa a hipocentrului e o problema:whistling:. Cu siguranta exista o puzderie de cutremure de grad sub 2. Alea nu spun nimic?:ack:
 
Andy, totusi cutremurul din 27 sept 2004 (Ms=5,2) s-a produs la foarte mare adancime, circa 160 km, chiar 166 km dupa INFP. In timp ce evenimentul din 27 oct 2004 a fost mai \"sus\", la 98 km adancime. Eu as zice ca ruperile au fost independente, din cauza diferentei mari de adancime.
Cat priveste ce se intampla acum...am mai spus, e un regim de activitate seismica foarte scazuta, pe ansamblu, care a inceput in martie-aprilie 2006 si, in pofida unor variatii minore, nesemnificative, nu s-a schimbat de atunci si continua asa. Sa vedem cat timp o mai tine...:ack::whistling: Mai ales ca la est de noi au aparut ceva agitatii, o serie de cutremure in Tadjikistan-Uzbekistan, care au inceput inca din decembrie 2006 si continua si acum. E clar ca presiunea placii Asiatice e in crestere :hypocrite::tongue::unsure: De venit sigur vine si la noi. Suntem constienti de un lucru: fara un cutremur cu magnitudinea de la 6,7-6,8 in sus nu scapam, e ceva inevitabil, un \"dat\" natural, daca vreti...:harhar: Intrebarea e CAND VINE si, apoi, CAT DE MARE VA FI ???
 
Sosolici,
Salve, ceva noutati? Cabluri noi? :ack:
 
Salutare...:hypocrite:
Pai astept sa vina echipa. Ii tot pisez la telefon. Au promis ca vin maine sa lucreze...:ack: Intre timp, am parlamentat si cu niste vecini si am luat chiar si semnaturi ale lor, ca sa nu mai fie discutii...:harhar::tongue:
 
Salutare...:harhar:
Pai astept sa vina echipa. Ii tot pisez la telefon. Au promis ca vin maine sa lucreze...:ack: Intre timp, am parlamentat si cu niste vecini si am luat chiar si semnaturi ale lor, ca sa nu mai fie discutii...:tongue::tongue:

Asa, asa le trebuie:wink:Deci de maine o sa ai net-ul mai aproape de calculator personal!:hypocrite::angel:Aferim!!!!!
 
Maine prima echipa. Sa vedem cand si echipa a doua...:ack::whistling::hypocrite:
 
\"Nu e un cutremur major, totusi e interesant fiindca e pe placa care ne infliuenteaza acum pe noi, cea Euro-Asiatica ! Deja se cam amplifica treptat activitatea in zona de la est de Romania, ceea ce sugereaza ca aceasta placa asiatica isi creste, incet-incet, presiunea de la est spre vest! Mai devreme sau mai tarziu, si Vrancea va trebui sa \"raspunda\" la aceasta presiune, n-avem ce face !\"

Asa ai spus la topicul de cutremure 2007. E clar ca ne paste ceva...Prin Aprilie, la Academia Romana este un simpozion international (sub egida unui institut japonez si a UTCB) cu aceasta tematica....Te tin la curent cu mai multe detalii.
 
Am vazut si eu, e anuntat si pe site-ul emsc.
Problema e ca nu stim cat mai dureaza starea asta. Se pregateste si Vrancioaia sa ne zguduie, suntem sub influenta placii Asiatice, dar cat va mai dura pana la socul principal nu se poate spune. Apar activitati locale in crusta terestra, dar inca nu se amplifica activitatea sa zici ca e critic pe termen scurt.
E adevarat, estimarile convergente pentru un cutremur important in jurul anului 2007 se bazau mai intai pe statistici (care statistici au fost confirmate, pe termen lung, de cutremurele din 1977 si 1986). Acum a aparut si gapul asta, ceea ce e destul de ingrijorator...:ack::hypocrite::unsure:
 
Am vazut si eu, e anuntat si pe site-ul emsc.

Si vii? Eu am sa incerc sa particip...Depinde daca voi avea timpul necesar...S-ar putea sa trebuiasca sa particip si alte activitati programate in aceea perioada.
Se vor prezenta cateva chestii interesante, printre care comportamentul cladirilor inalte din Bucuresti...
 
Mai e si pagerul celor de la fotonsas...
 
Alty, nu stiu daca pot ...oricum, eu dpdv profesional nu am nici o tangenta cu organizatorii, asa ca nu vad cum...:ack::whistling:
 
Alty, nu stiu daca pot ...oricum, eu dpdv profesional nu am nici o tangenta cu organizatorii, asa ca nu vad cum...:ack::whistling:

Vedem, vorbim....Ai vrea? Toate discutiile vor fi in engleza...Pot sa intreb daca poti participa...:whistling:M-am intalnit cu unul dintre organizatori.....
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus