Neatza la toata lumea...O zi faina...:harhar::tongue:
In cele ce urmeaza o sa va relatez \"experienta\" pe care am avut-o cu domnul Marmureanu. Nu, totusi nu sunt atat furios, suparat cine stie ce, cat mai ales am ramas cu un gust amar...:hypocrite::tongue::sad:
Cu dumnelui corespondam prin email mai demult, inca de prin 2001, asa ca suntem, cumva, \"cunostinte vechi\", virtuale...:ack::hypocrite: Pe la finele lui 2003, intr-unul din aceste mesaje, nu stiu cum a venit vorba de cartea lui Atanasiu, CUTREMURELE DE PAMANT DIN ROMANIA (1961) si de inca una, P.I. Marikovski, ANIMALELE SI CUTREMURELE DE PAMANT (1988), pe care le am si eu in colectia personala...:wink::wink: Si imi raspunde Marmureanu ca sunt carti bune, vechi si rare, ca il intereseaza daca pot sa ii fac rost de respectivele carti pentru biblioteca institutului, mai ales cartea lui Atanasiu, care e intr-adevar rara ! Ca o paranteza, sigur ca azi cunostintele despre cutremurele din Romania sunt mult mai aprofundate fata de nivelul de acum 50 de ani, dar totusi importanta cartii lui Atanasiu consta in faptul ca este o monografie de sinteza, construita printr-o abordare sistematica, pe regiuni (Cutremure moldavice, Cutremure fagarasene, Cutremure din Banat, Cutremure din Campia Crisurilor, Cutremure din Dobrogea...ca sa dau numai cateva dintre titlurile de capitole din aceasta carte), care contine si numeroase harti cu modul in care s-au resimtit diferite cutremure in zone din tara. In fine, la vremea respectiva i-am promis lui Marmureanu ca ii voi face rost, de la anticariat, de respectivele carti. I-am facut rost, eram si eu nerabdator si onorat sa am o intrevedere cu dansul. M-a invitat la dumnealui in birou, eu am venit cu cele 2 carti, a fost bucuros, in fine, m-a tratat cu o cafea si am stat de vorba vreo 3 sferturi de ora. Aceasta a fost prima mea intalnire cu Marmureanu...
A doua intalnire e cu schepsis, aceasta avand loc in aprilie 2005. Ma invita domnul Marmureanu la dansul la institut, nu mi-a zis de ce, a zis ca ar dori sa stam foarte serios de vorba, si ca atunci cand pot sa vin sa discutam. Eu habar nu aveam ce avea de gand dansul sa imi propuna, oricum eu nu intentionasem niciodata sa ii cer vreun favor in schimbul cartilor pe care i le dadusem la prima intalnire din decembrie 2003. Deci nu stiam ce avea dansul in cap, dumnealui mi-a propus si m-a intrebat daca si eu vreau , ca sa urgenteze procedurile. In acea dimineata din aprilie 2005, cand eu m-am invoit de la servici fiindca eram curios ce vroia de la mine Marmureanu, eu stateam in anticamera, asteptand, in jurul orei 9, sa apara sefu\'. Si apare Marmureanu, insotit de Radulian si de Constantin Ionescu, seful Retelei Seismice Nationale. Ma prezinta colegilor domniei sale, zice ca sunt un tanar extrem de pasionat de seismologie, si hodoronc tronc ma trazneste cu propunerea ca daca as vrea sa fac parte dintr-o echipa de tineri entuziasti, fizicienil, matematicieni, informaticieni, deci diferite specialitati. Eu urma sa ma ocup de un software al lor (deci pozitie conforma si profilului meu) si ca daca sunt de acord, vor face procedurile si formalitatile pana in decembrie 2005. Am ramas masca, nu altceva. Ba mai mult, ca sa ma stimuleze, ma intreaba dansul ce leafa am la serviciul meu si se lauda ca voi avea un salariu considerabil mai mare. Eu de colo, aproape cu gura cascata, raspund ca, fireste, sunt onorat, ca mi-ar face placere. In fine, mai vorbim noi ce vorbim, imi zice ca sa le trimit cv-ul pe mail, facem schimb de carti de vizita, telefoane etc., si ca vor da drumul procedurii. Urma ca in cursul verii sa imi dea sa citesc si o carte de seismologie generala...cica e pacat ca un tanar entuziast sa nu faca parte dintr-un colectiv \"de viitor\"...In fine, ramane stabilit. A doua zi trimit eu cv-ul, si imi raspunde ca voi primi detaliile ulterior. Si incep eu sa astept...sa astept...sa astept... Eu nu m-am tinut de capul lui, EL S-A RUGAT DE MINE, NU EU DE EL !!!!!!!!!!! Vine si decembrie 2005, si nimic !!! Problema e ca eu nu ma suparam daca se rasgandea si ma anunta si pe mine de acest lucru. El mi-a propus, deci el sa isi anuleze propunerea !!! Nu eu m-am rugat de mnealui...Asa ca am tot asteptat, nu aveam de gand sa il pisez....Nimic ! Il intalnesc intamplator in ianuarie 2006 la Mall Plazza Romania, si are o atitudine de om vinovat, cand ma vede da in balbaiala, ca sa vezi, c-o fi, c-o pati, ca sa colaboram la nu stiu ce proiect...Pe moment, nu m-am prins care-i faza, dar acum realizez ca avea atitudinea tipica de om vinovat, care are ceva pe constiinta. Ulterior am aflat !!! Angajase pe altcineva sa se ocupe de softul respectiv, un student de-al dumnealui (care, intre altele, are mari dificultati cu engleza, cica se chinuie cu documentatia de la software de e vai de el !!!!!). Nu, nu sunt suparat de asta ! Fiindca nici nu imi facusem iluzii...Totusi ma gandeam ca era politicos din partea lui sa imi fi spus direct ca nu mai e cazul ! Daca asteptam raspuns ? Daca imi facusem alte planuri si mi le-a dat peste cap ???
Este o mostra clara de neseriozitate, dupa parerea mea. Cat valoreaza cuvantul unui om....Cum spuneam, am ramas nu cu furie, ci doar cu un oarecare gust amar...
Ultima oara l-am intalnit acum, tot la Mall, in ajunul Craciunului. Nu stia cum sa se fofileze mai repede, fiindca il abordasem eu, frontal. Dansul nu ma vazuse, dar dupa ce l-am reperat, l-am urmarit si l-am abordat la intrarea in GIMA....Nu a avut cum sa ma evite, fiindca l-am salutat sonor...dar tot s-a fofilat dupa ce am schimbat cateva saluturi traditionale in ajund de Craciun ...
))