Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Si cam la ce ... magnitudine :ack: :hypocrite: :harhar: poate ajunge un eveniment izolat?...avand in vedere faptul ca nu au fost nici pre-socuri minore\' date=\' nici activitati post-soc evidente, eu as spune ca a fost doar ceea ce in literatura de specialitate se numeste [b\']eveniment izolat[/b]...
Normala nu prea a fost. Doar 6 cutremure cu magnitudinea mai mare de 4,0 pe scara Richter, fata de media de 12 pe an...:ack::hypocrite: Plus nici un cutremur de 5 grade ! Eu il inteleg si pe dansul...adica, daca ar declara in public ca au fost putine cutremure, ar iesi panica generala. De fapt, ceea ce am eu de obiectat e ca ar trebui sa isi puna totusi pe site informatii succinte (data, loc, ora, magnitudine, adancime, intensitate maxima) pentru cutremurele sa zicem peste un anumit prag de magnitudine. Aici, Alex, revenim la vechea poveste cu lipsa de transparenta. Opinia publica nu e interesata atat de mecanism de focar, plan de falie, microseisme. Dar daca cineva ar vrea sa afle ce cutremure au mai fost (sa zicem, pestw 3,0 sau peste 3,5) nu gaseste nimic pe www.infp.ro ! :tongue::ack: Cand a fost cutremurula cela din Ucraina, nimic pe www.infp.ro, desi s-a simtit si in Maramures...
Revenind: el nu are totusi voie, asta e regulamentul lor, sa vorbeasca in public despre gap-uri seismice. Ne place, nu ne place, asta e...:harhar: Apropos. Exista un ceea ce se cheama cOD AL SEISMOLOGILOR europeni, asa ceva, si se specifica faptul ca predictiile/previziunile stiintifice nu se fac publice decat, eventual, in conditii cu totul speciale, si cu avizul expres al autoritatilor competente...
Ce este asa secret sa pui niste informatii concrete ? Ce este asa de secret sa pui toate seismele indiferent cat de mici sunt?(cele din tara sau care se simt -gen Ucraina).
Macar atat sa faca si sa ne dea seismogramele alea ca nu fac rau nimanui:ack:
Iote si la Alty...pai nu vezi ca e vacanta seismica?Acum vrei tu examene?