• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (5)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
:ack:ciufulinatus galagios si rasfatat ce esti:ack:
stiai ca vreau sa spun prima rupere si ai facut atata garagatza:ack:
 
Dodo, daca atunci cand tu intrebi ceva, eu m-as apuca sa raspund asa in raspar, gen \"chestia aia e asa...stiii tu...asa chestie...\" :harhar:, ai sari cu gura (pardon, cioku\' :harhar:) pe mine. Eu m-as apara si as invoca faptul ca tu stiai la ce m-as fi referit, deci ca trebuia sa intelegi despre ce e vorba ! :harhar:
Gandeste-te ca intra cineva pentru prima oare si citeste ce ai zis tu: \"Daca a fost rupere\"...:harhar: Acel cineva a aflat din alta parte ca orice seism tectonic e o rupere ! Pai atunci omul nu intelege ce ai vrut sa spui ! :ack::harhar::unsure: De acord, tu stii ce vroiam sa spun, eu stiu, deci te refereai la un posibil fenomen precursor. Dar cineva care nu isi dadea seama ce vroiai sa spui, ce putea sa creada ? :harhar::unsure:
 
:ack:pai raspunsul era pentru mine nu pentru altii:ack:
(intr-un fel ai si tu dreptate...dar nu conteaza)
 
Dodo, cutremurul de ieri a avut epicentrul in zona Herculane, fiind corelat cu sistemul de falii crustale care formeaza Culoarul Cernei. Este un graben, Dodo, adica o asociatie de falii care delimiteaza un sector central mai coborat fata de cele laterale, care oricum sunt \"in trepte\". Epicentrul a fost localizat in Banatul montan. In 1991 in zona Herculane s-a produs un seism de magnitudine 5,6 pe scara Richter la o adancime de 8-10 km, resimtit in zona cu intensitatea de circa VIII pe scara Mercalli. Deci nu e ceva neobisnuit.
 
presimte ceva pentru zona vidraru? am citit in art pus de tine ca degeaba e stabil barajul...problema este muntele...:harhar:
 
Dodo, cutremurul de ieri a avut epicentrul in Banat, totusi. Nu in zona Fagaras. Sunt alte falii acolo. Nu cred, totusi, ca va mai fi prea curand la Herculane un cutremur similar cu cel din 18 iulie 1991.
Problema legata de barajul Vidraru se refera la stabilitatea versantilor. In special a versantului stang, in care ar fi infiltratii. Pot aparea probleme daca se ating acceleratii ale miscarii solului peste un anumit nivel. La cutremurul din 1916 ar fi avut loc alunecari de teren, cedari ale versantilor. Si gandeste-te ca epicentrul a fost la vreo cativa kilometri de pozitia barajului actual. Cutremurele de mica adancime dau acceleratii foarte mari ale miscarii terenului in imediata vecinatate a epicentrului. Iar daca barajul e situat chiar deasupra faliei, Dodo, situatia poate fi chiar mai rea ! :harhar::ack::harhar::harhar::unsure::harhar:
 
si daca cedeaza barajul, va plimbati cu gondola din mica Venetie, pe sub Arcul de Triumf din micul Paris. :harhar: :harhar: :harhar:
 
si daca cedeaza barajul, va plimbati cu gondola din mica Venetie, pe sub Arcul de Triumf din micul Paris. :harhar: :harhar: :harhar:
:harhar::ack:Earthy dar nu ma intrebi daca stiu sa innot?:harhar::harhar:
 
adicatelea ratza care nu stie sa inoate???:harhar::unsure::harhar::unsure:
 
ati vazut ca a fost cutremur? la 8.56 parca. inca dorm si nu sunt in stare sa calculez ora exacta.4.4R a fost.
 
sosolinatus dormi? au dat emsc si rectificare:ack:
l-am prins inaintea ta:harhar: a fost la 8.56 dimineata si eu visam de zor la ora aia:harhar:
 
va e ciuda? l-am pus prima:harhar::harhar:
saseeeeeeeeeee s-a trezit sefu:whistling::harhar:
 
Arici-Dodolici-Pogonici, eram in sedinta, dar l-am simtit...:harhar::harhar::harhar: Tu faceai nani ca o huhureaza ametita...:harhar::harhar::harhar::harhar:
 
Sorin, candva ai scris despre niste influente de la Est la Vest (placa Marii Negre). Exista si de jos in sus, altfel spus acest cutremur de la 150 KM poate influenta ceva de mai sus? -ma gandesc la zona de gap...:harhar:
 
In primul rand, din cate vad, dupa ultima relocalizare, acest cutremur a fost foarte adanc, cam la 160 km adancime. :harhar::harhar: Deci in partea cea mai jos...:harhar: Totusi, e improbabil sa se poata stabili vreo legatura intre o rupere minora de la un etaj inferior de adancime si ce se intampla mai sus. Sigur, mai pot fi coincidente. In 2004, de exemplu, am avut o astfel de coincidenta. Pe 27 septembrie 2004 s-a produs un cutremur de 5,2 grade la 165 km adancime, urmat de un alt cutremur pe 24 octombrie 2004, de magnitudine 4,7 la 150 km adancime, si de cutremurul de magnitudine 6,0 din 27 octombrie 2004 la 98 km adancime. Se pare ca au fost mai degraba ruperi independente, generate in etaje de adancime diferite (in partea de jos, respectiv in cea de sus).
 
dodo o sa caste ochii la viitoarele adancimi si sa vedem.....:harhar:
 
Eu cred totusi ca un cutremur moderat, de magnitudine 5-6, este posibil sa se produca in orice moment. Avem toate premisele pentru un cutremur vrancean de magnitudine cel putin 5,0 pe scara Richter. Ultimul astfel de seism a fost in decembrie 2005, deci a depasit deja cu mult intervalul mediu dintre 2 seisme de magnitudine 5 sau mai mare. In al doilea rand, astfel de cutremure sunt precedate de intensificarea activitatii seismice si apar cumva ca niste \"varfuri\" de activitate. Asa s-a intamplat in cazul cutremurului din 28 aprilie 1999 (Ms=5,7), dar si al altora (4 martie 2001, 24 mai 2001, 14 mai 2005...). In al treilea rand, sa nu uitam ca se apropie luna martie ! De regula, in fiecare an in martie creste activitatea seismica.
In concluzie: sunt toate conditiile pentru producerea unui cutremur moderat, de magnitudine 5-6. Domnii de la INFP spun de forma ca nu va fi altul mai mare. De exemplu, in 2004, imediat dupa cutremurul din 27 septembrie, aceiasi seismologi dadeau un comunicat de presa in care apreciau ca nu este de asteptat un cutremur mai mare. Fatalitate ! Cutremurul s-a produs o luna mai tarziu, pe 27 octombrie. Deci eu tratez ca atare aceste comunicate pur formale ale INFP...:harhar::harhar::harhar:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus