• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (5)

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Dincolo de aceste aspecte, destuld e controversate inca, revin la ce am spus mai devreme. Cutremurul de azi din Hindu-Kush a avut epicentrul la marginea de NORD-VEST a placii Indiene, ceea ce mise pare foarte interesant ! :unsure::unsure::whistling::whistling:

Sa inteleg ca migreaza spre Marea Neagra?
 
Salutare Alty ...
Pai asa zic si eu, nu are sens sa ne certam cat timp nici macar savantii nu au ajuns la un punct de vedere unitar in chestiunea spionasa...:wink::angel::unsure::hypocrite: Adica respectiva controversa se mentine si in lumea stiintifica.
Oricum, \"disputa\" arata ce nefasta poate fi influenta Lunii PLINE ! :wink: Ma uitam aseara circumspect la astrul Noptii...:whistling::whistling:
Pacificul, Alty ? Sa nu uitam totusi ca e vorba de Centura de foc a Pacificului, care \"da\" peste 60% din totalul cutremurelor care se produc anual. Peste 60 % !!! In Solomon sunt cutremure de subductie, acolo unde o placa instra sub alta placa.
Pana una alta, insa, da de gandit cutremurul de azi din Hind-Kush, care s-a produs exact la coltul nord-vestic al placii Indiei !!!! Sa nu ne trezim in urmatoarele luni cu cine stie ce belea...:unsure::unsure::sad:
 
Daca te uiti la localizarea epicentrului, vezi ca e exact la coltul nord-vestic al acestei placi tectonice a Indiei ! :whistling::unsure::unsure: Asta ridica, cred eu, anumite semne de intrebare. De altfel, era si de asteptat sa inceapa sa apara cutremure mai mari si in partea cealalta a placii Indiene, parte care a fost mai putin activa pana acum ! :wink::unsure::sad:
 
Am disparut si eu putin ...si ce gasesc?
Soso, Gusteru am reusit sa pun cartea la posta:worthy::whistling: Intr-un final fericit. Gusteru, te rog sa-mi spui daca a ajuns..dureaza cca. 5 zile (lucratoare..deci mai sigur dupa Sarbatorile Pascale)....
Dodolica, nu fii transanta, la fel te rog Soso nu insista sa fii super riguros. Mai bine raspundeti la urmatoarea intrebare:
Ce se intampla in zona Pacificului? Sunt prea multe cutremure mari, la intervale relativ mici de timp...Nici nu mai are importanta in care emisfera, Nord sau Sud...

este cercul de foc si e plin de vulcani.nimic deosebit. cred ca exista si acoloo ciclicitate. placile nu se misca bramubra....au un ciclu, o periodicitate.
eu stiam de 3 sapt ca va fi plin de seism pe linia kurile japonia australia....
cineva....a avut iar dreptate...
 
mi-a spus cineva....
daca o sa imi dea voie sa spun...o sa spun....la momentul respectiv.
 
Pacat ca nu se afirma in public acel cineva. Ar putea deveni milionar peste noapte...:unsure:

Nu trebuie, neaparat, sa fie o informare publica. Pentru mine este important sa fie o persoana (un om), care sa ne indice cam ce/cum se intampla ceva...Nu neaparat in RO (se evita riscul de a lua in deradere asemenea informatii):whistling:
 
Eu am visat un tsunami in noaptea 1.04 - 2.04 :whistling:. Asa, de vreo 4-5 metri. Mi-am facut socoteala ... a fost dupa :unsure: ... se pare ca nu am puteri paranormale.
 
Eu am visat un tsunami in noaptea 1.04 - 2.04 :whistling:.  Asa, de vreo 4-5 metri. Mi-am facut socoteala ... a fost dupa :unsure: ... se pare ca nu am puteri paranormale.

Este ok:biggrin:
 
eu am visat stele verzi..se pune?:whistling:

nu imi pasa cine si ce crede! eu am spus doar ca stiam ca vor fi multe seisme pe zona kurile-australia.
s-a confirmat.
cine si de ce mi-a spus este treaba mea!
nu poate fi nimeni fortat sa spuna mai mult decat vrea...daca o sa vrea sa stiti am sa va spun.
 
Nu te-a fortat nimeni sa spui mai mult insa tu singura te-ai angajat fara sa vrei in aceast polemica stiind ca prevenirea cutremurelor este pur EMPIRICA iar pe la noi prin tara avem antecedente cu de-alde Hancu. Noi purtand aici o discutie \"stiintifica\" atat cat poate fi ea de stiintifica intre persoane care nu au nici calificarea si nici experienta in a face estimari despre cutremure, vrem sa auzim si niste explicatii care sa sustina cat de cat afirmatia ta. Altfel ai facut-o fara acoperire. Nici pe noi nu ne intereseaza ca exista o terta persoana care o sa spuna sau nu cum a prezis cutremurele. Noi am discutat cu tine nu cu acea persoana... Si inca odata, eu cred aici se impart opinii, nu ne certam.
 
Imi cer scuze. Trebuia sa tac. E cel mai bine asa.
 
Ia uitati ce \"frumos\" arata, cercuri rosii pornind dinspre Hindu-Kush pana in Mediterana, ca intr-o \"centura\"...:whistling::whistling::unsure:
 
Un seism ceva mai serios in afganistan si f. adanc. presiunea creste treptat si spre vest cum era de asteptat insa oricum deocamdata sa nu ne facem griji CEL MARE mai intarzie(PAREREA MEA):whistling:
iNTERESANTA SI ACTIVIT. IN ETAJUL 80-110 KM DIN VRANCEA.e posibil ca un seism de 5-5,5 sa aiba loc in acest etaj .evident e o speculatie care prob. nu se va adeveri.specialisti spun ca va fi mai adanc:rolleyes:.oricum nu e inca timpul sa intram in panica:smile:
 
Tot asteptam si asteptam cutremurul/cutremurele alea anuale de magnitudine 5....care nu mai apar...:whistling::whistling: Se cam lasa asteptate...:unsure::unsure::unsure:

in ultimele luni au fost mai multe seisme peste 4 grade, aproape de 5, asa incat le putem considera pe acelea ca fiind seisme de 5 grade, mai ales ca s-au si simtit in unele zone, exemplu fiind cel din 17 ianuarie 2007 pe l-am simtit si eu.

sau poate ca inca nu exista o presiune suficient de mare care sa conduca la producerea unui seism fie el si de 5 grade.
 
Legat de noul seism din zona Pakistanului, daca nu ne-a afectat cel din 8 octombrie 2005 care s-a produs tot cam in aceeasi zona si a fost si unul deosebit de puternic, sunt absolut convins ca acesta de doar 6 grade nu va avea nici un efect negativ asupra Vrancei.

Apoi in legatura cu studiul acela postat de Sorin cu privire la urmatorul seism in jur de 7 grade, prea multe de spus nu sunt, deoarece prognoza este la fel (ca interval) cu cea a lui Vasile Marza, care a aparut in Evenimentul Zilei inca din 2003 sau 2004 cand a vizitat Adrian Nastase Brazilia. Si oricum magnitudinea estimata este de 7.3 -/+ 0.4 grade, ceea ce inseamna ca nu este obligatoriu ca acel seism sa aiba peste 7 grade, ci poate avea si doar 6.9 grade, exact ca cel din 1908. In acelasi timp intervalul de timp estimat poate fi privit ca 2010 -/+ 3 ani si dupa spusele lui Marmureanu cum ca mai avem de asteptat 2-3 ani pana cand sa se reorienteze activitatea seismica din Vrancea., daca se va si reorienta.

Oricum eu raman la parerea ca energia necesara producerii unui seism de cel putin 6.7 - 6.8 grade exista deja, dar nu exista o presiune suficient de mare (dinspre placa Indiei, prin microplacile care afecteaza microplaca Marii Neagra si implicit Vrancea) astfel incat aceasta sa fie eliberata. Practic eu cred ca activitatea seismica din perioada 2004-2005 poate fi considerata ca o parte din activitatea precursoare a unui posibil seism de 7.0 grade -/+ 0.3 grade care ar fi trebuit sa aiba loc pana spre sfarsitul lui 2006, fapt confirmat pe jumatate si de Marmureanum dupa seismul din Pakistan din anul 2005.

Ramane de vazut ce se va intampla cu aceasta energie : se va conserva pana cand blocul tectonic Asiatic isi va relua activitatea si spre Vrancea si, si aici parerea mea ca sunt 2 variante si anume acelea ca fie va fi o activitate agresiva, fie va fi una normala asta si prin prisma magnitudinii estimare de acel seismolog japonez, impreuna cu cei romani, de la 6.9 pana la 7.7 . Sau poate ca sub actiunea seismicitati naturale o parte din energie se va elibera sub forma unui seism mai mic, in jur de 6.5 grade sau poate a mai multor seisme de aceasta magnitudine intr-un interval de cativa ani si atunci dispare seismul de peste 7 grade, deoarece cred ca la fel s-a intamplat si in anul 1908, dar nu si in 1802, asta daca e sa ne raportam la acesti ani, deoarece la cate teorii noi apar, iar devin 100% sceptic cu privire la datele seismelor dinainte chiar de 1940 si la caracteristicile acestora.

Si cu asta inchei romanul, daca viitorul seism de peste 7 grade, va avea o magnitudine estimata in jur de 7.5 si se va produce undeva pe la 150km adancime, nu trebuie sa ne facem griji prea mari, deoarece conform declaratiilor specialistilor (Adrian Grigore, dupa seismele din 2005) faptul ca adancimea este mai mare atunci se va resimti pe o arie mai larga si in acelasi timp uniform, fapt ce poate fi benefic pt unele cladiri cu probleme. Practic, pe intreaga durata a seismului miscarea va fi uniforma si nu va avea aceleasi efecte catastrofale cum a avut seismul din 1977 sau cum au cele aproape de suprafata.
 
Da, pai si eu cred in continuare (evident, numai in baza a ceea ce s-a intamplat in ultimii 100-200 de ani) ca va trebui sa \"asteptam\", intai, ceva evenimente prin estul Turciei sau/si spre Caucaz, si abia apoi urmeaza si baba sa-si \"spuna cuvantul\"...:whistling::unsure:
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus