• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Chat on-line :) (8)

\'cris\' pid=\'25495\' dateline=\'1248901833\' a spus:
\'cris\' pid=\'25494\' dateline=\'1248901667\' a spus:
cand e zona mare inchisa...nu crez ca sa fie asha important, apoi cica daca lasi senzoru pe gaoz.....alea inchise e colmatate.....usually
itzi imaginezi pe prahova-buzai...sple slanici cica e cateva...stinghere fotonu are la 122m, cica s-ar putea ajunge la 2....3km.....ma rog trebe agrementat cu actualu omv fost petrom...:ack::D
beculetz (idee) da in mina de la slanic ca si asha e pa cu exploatarea...:clapping:
cris, uneori te inteleg cu greu, acu nu te-am inteles deloc. scrii romaneste? te rooooooooooooooog!!!
traducere visam despre cum ar fi sa se puna un senzor intr-un put de sonda inchis la exploatare :crybaby:
pe zona slanic ph care este ergonomic plantata pe un coltz de ciob subdus cred ca ar da rezultate interesante..

accelerometrele de pe telefoane sau cele de pe laptopuri sunt din pacate mai nesimtite. Aplicatiile pentru care sunt proiectate nu cer finete.
Un accelerometru dedicat este altceva.
30 de m este foarte mult deja. Si la 5 m o sa iti arte pliciul exact asa cum este el

sau chiar in mina ca e electrificata si nu se mai face exploatare din cate stiu...

accelerometrele de pe telefoane sau cele de pe laptopuri sunt din pacate mai nesimtite. Aplicatiile pentru care sunt proiectate nu cer finete.
Un accelerometru dedicat este altceva.
30 de m este foarte mult deja. Si la 5 m o sa iti arte pliciul exact asa cum este el
pai da da asta te limiteaza cu peceul..tre sa fie linga...deci poate minele te mai ajuta

in principiu am inteles, cris, dar in general, cu greu te inteleg, nu ca idee ci ca exprimare :crybaby:

mah, mai simpu e sa vb cu nasa sa primesc ceva, daca argumentez si nu e buget mare o sa primesc. In legatura cu minele, statul roman o sa imi dea poate cateva mine de pix ca tot platesc la timp taxe catre buget cu galeata.
Revenind la discutii serioase acum: in general cei care stau la curte, fie ca e vb de casa sau vila ori conac au un avantaj pentru ca pot izola destul de bine senzorul.

carol, eu zic ca e munca inutila. oricum, nu stim interpreta datele, ajungem un fel de irsa in miniatura. eu as face altceva. pun gratuit la dispozitia INFP o locatie pt un accelerometru, eventual ii pot rezolva cu mai multe locatii. vad ca in zona brasovului nu au asa ceva. daca ii intereseaza, ma pot contacta, afla ei cum.

INFP-ul treba sa aibe bani.....ceea ce nu cred, apoi zona astalalta pe slanic spre buzau, uite sangeru unde cred io ca as avea o posibilitate cred ca e mai interesanta asta de inceput.
si da, nu stim sa interpretam datele. pai io crez ca nici fotonu nu prea stie prea bine ca oricum au luat un sistem initial construit pt alte locatzii, suprafata.
Ideea e ca itzi trebe ceva informatzii ca sa ajungi sa intelegi ce se intampla. Ce ne facem noi cu astia de pe aicea?? ba nau servere, ba nau bani si cer...

daca vrei asta te pot pune in contact cu infp, insa la ce senzori (in principal 9xGS21 + KS54000 ) au ei acum montati prind si cand ii cade la kiev presedintelui farfuria pe jos :)
IRSA in miniatura? Da, cam asa ceva. Interpretarea se face pe mod automatic, exact cum vezi pe net. Si nu trebuie sa faci tu reteaua, poti intra in programul de monitorizare globala lansata de QCN
Evident dupa ce calibrezi poti vedea si tu acceleratiile acolo unde ai tu locatia. Asta iti da o satisfactie pentru un hobby al tau.

:crybaby: Nu tre\' neaparat sa interpretam noi datele. In plus, sunt soafte care iti scot din date seismograme.
Ideea este ca ar fi faina o retea paralela cu INFP-ul, si, daca vor, sa le punem si lor datele la dispozitie.

apropos, la americani e moda cu storm chaserii la noi poa mai trebe ceva schimbari climatice sa ajungem....
so, muuuult mai lezne sa iesi din banala romanika cre ne ocupa tot timpu cu neuronii e sa faci quake chaseing...:ack:
unde mai pui ca avem si \"o locatie unica\" parca vb lu marmureanu...
luam pulsu direct pe jugulara, neh?:crybaby::clapping:)

Acum sa vedem cum o fi legislatia in domeniu. Ca la meteorologii amatori, spre exemplu, este la limita legii sa pui datele de la statiile personale pe net :crybaby: Ca doar traim unde traim :clapping:

OK, acum s arecapitulam de ce este nevoie:
- senzor
- cablaraie
- calculator
- soafte
- conexiune
Altceva?

Sunt doua persoane cu care se poate vorbi pentru un studiu de genul asta: Gheorghe Marmreanu & Constantin Ionescu.
Desi Marmureanu pare o persoana greu abordabila la tv, este un om super. La fel si colegul sau.
Si nu imi sariti in cap pentru ca ii cunosc personal pana la urma si vb din experienta

sau sa ascultam cu stetoscopu ca la deep tremor network??
or fi mai ieftini senzorii??

whatever numa sa se faca ceva...oricum cand e 2 e ceaaarta...numa de la 3 in sus se poate spune ca incepe sa se lege ceva...
btw bogdane....ff important
ore munca si suptaveghere!!! ai uitat?
gandestete ca stai ca la jandari la inteventzie...esti ca smurdu geologic :crybaby::D:p

carol, si mie marmureanu mi se pare un om deschis, cred ca daca as incerca sa-l abordez, ar sta de vorba daca ar avea timp. cu ionescu am o experienta placuta, am avut o nelamurire, am scris la emsc si nu mi-au raspuns. dupa aproape un an, am scris la infp si ionescu mi-a raspuns in citeva ore, lamurindu-ma. dar nu cred ca ii intereseaza colaborarea cu mine :crybaby:
nu-ti sare nimeni in cap ca ii cunosti, aici fiecare are dreptul sa tina partea si sa fie prietenul cui vrea :clapping:

:ack: Nu tre\' neaparat sa interpretam noi datele. In plus, sunt soafte care iti scot din date seismograme.
Ideea este ca ar fi faina o retea paralela cu INFP-ul, si, daca vor, sa le punem si lor datele la dispozitie.

si ce faci cu datele alea? despre aia vorbeam ca nu stii sa le interpretezi :crybaby:
vezi sa nu vrea ei date de la o eventuala retea a noastra :clapping: stii bine ca exista niste regulamente de functionare, nistre aspecte legale ale problemei, contracte, protocoale etc. stati calmi :ack:

apopos carol io chiar crez ca ff bine ca ai legaturi fie ca se face sau nu ceva....
macar dpdv al PR si al faptului ca pt o chestie de succes tre sa stii mai intai concurentza..:crybaby:

anda, daca o luam asha nika in lumea asta nu s-ar fi facut...fie ca e prea nou si nu se stie a se citii fie ca e \"aia\" care le fac si ne tremura nadragii sa nu ne ia la intrebari...
care e problema...??? si daca se face atare retea...ce le furam tremoru sau gadilitura...ce crezi ca vrancioaia are prieteni??? ii trebe comision sa ne dea ceva???
asta e si rolul democratiei...da voie la orice exprimare care pan la urma echilibreaza piatza :crybaby: chiar daca e cea seismica

Back
Sus