• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Comentarii la seismele zilnice din Romania

dar initial EMSC l-a dat cu 2,2 la 170km!!! prefer datele INFP
 
Si IRSA a dat date bune :))

dar initial EMSC l-a dat cu 2,2 la 170km!!! prefer datele INFP

Erau datele initiale ale INFP, determinarea automata :hypocrite: :rolleyes: :rolleyes: :p :) Total aiurea... :worthy:
 
Au mai fost si niste cutremure superficiale in zona curburii in ultimele zile, chiar si azi. De exemplu, cutremurul de la ora 15:12 UTC a avut epicentrul la 45,69N 26,63E, aproximativ in punctul in care s-a aflat epicentrul cutremurului din 25 aprilie 2009 (zona Nereju-Andreiasu de Jos).
 
Astazi s-a inregistrat o usoara activitate seismica in zona Ramnicu Sarat, constand in cateva cutremure locale superficiale, cu magnitudini ML in jur de 2,0. Adancimile focarelor au fost determinate in jur de 10 km.
 
Am observat ca astazi a fost un microseism in zona Fagaras, ieri au fost in Dobrogea, acum cateva zile in Banat si in Maramures. Se poate vorbi de o amplificare a activitatii seismice in celelalte zone de risc din tara noastra? Recent s-a scris un articol in care se vorbea despre reactivarea zonei Ramnicu Valcea. S-ar parea ca numarul microseismelor in aceasta zona ar fi crescut in ultimul an. Poate cineva sa ofere mai multe explicatii? GeoX ce parere ai? ... Multumesc anticipat.
 
Wlad,
Microseisme crustale sunt zilnic. E drept, exista perioade de acalmie, dar si perioade de crestere a numarului acestora.
Referitor la acel articol, este din punctul meu de vedere o mare porcarie. Toata chestia a plecat de la declaratiile unui personaj dubios, Streinu, care cam abereaza, saracu\'.
Numarul microseismelor inregistrate este normal sa creasca deoarece cresc posibilitatile tehnice de observare si de inregistrare. Dar pot sa-ti spun ca de vreun an nu am observat o crestere alarmanta a numarului de microseisme crustale.
 
ce-mi place mie este ca , daca apare un individ, X sau Y, nu conteaza ce a facut la viata lui, dar daca spune \"maine va veni cometa si ne face praf\", cu siguranta se gasesc vreo cativa care sa ii gaseasca si \"coincidente stranii\" sau chiar sa ticluiasca \"teoria conspiratiei\" si sa ne demonstreze cat de naivi am fost si cat de mult am trait in \"intunericul nestiintei\".

oameni buni, nu va mai luati dupa tot ce spun unii sau altii. ma mir ca n-a zis ca s-a reactivat zona Topoloveni sau Faurei, sau zona Campia Romana.
 
Afirmatiile lui E.Strainu privitoare la focarul de la Rm. Valcea sunt facute oricum intr-o maniera nefundamentata. E adevarat ca anul asta au fost mai multe seisme locale in Fagaras, dar ele au fost totusi mici, de aceea afirmatiile acelui domn nu merita luate in serios. Plus ca Strainu este un impostor, cu atitudini de sarlatan fara rusine, plagiind in unele carti ale sale din lucrari stiintifice publicate de specialisti consacrati. In schimb, pentru Straiunu, asa-zis colonel si ufolog, mari specialisti in predictie ar fi vergil hancu si ioan istrate. E clar ca si acest strainu este un impostor nerusinat, un sarlatan de duzina care emana aberatii in nestire.
 
Se pare ca Vrancea a intrat intr-o noua pauza pentru seisme de magnitudine in jur de 4,0 sau mai mare. A fost prima pauza lunga de 4 luni, din 17 decembrie 2008 pana la 12 aprilie 2009. Mi-as dori ca aceasta a doua pauza, inceputa dupa 27 iunie 2009, sa nu fie prea lunga... :crybaby: :clapping: :ack:
 
Inca o observatie. \"Pauza seismica\" din perioada 17 decembrie 2008-12 aprilie 2009 a inceput de la un cutremur produs la 80-90 km adancime. A doua \"pauza\" aparenta a inceput tot dupa un seism produs la 80-90 km adancime. Sa fie o intamplare, o pura coincidenta ? :crybaby:
 
e cam păuzăcioasă vrancea de la o vreme :crybaby:
 
Important e cat de lungi sunt aceste \"pauze\". Pentru un cutremur de 5,7 grade, \"pauza\" a durat 4 luni... :crybaby: :clapping: :ack: :ack:
 
totusi, nu cred ca e o regula. mai vedem, dar nu cred ca se va respecta
 
Astfel de pauze au mai precedat anumite evenimente de magnitudine peste 5,0. Unii autori coreleaza durata intervalelor de \"lacuna\" cu marimea seismului.
 
E adevarat ca o perioade de liniste relativa cu durata de 1-2 luni nu poate fi considerata relevanta. Dar la 4 luni, poate fi relevant.
 
Banuiesc ca asta e valabil atunci cand ne referim la seismele produse pe acelasi etaj de adancime. Daca ar fi sa ne luam dupa modelul din \'40 nu cred ca teoria ar mai fi valabila. Cred ca vrancea este cea mai dificila zona seismica atunci cand vine vorba de descoperirea unor reguli sau modele de comportament. Oricum seisme importante la mare adancime nu prea s-au mai produs de mult timp iar pentru etajul de adancime se poate afirma ca pauza este destul de mare.
 
Intr-adevar, din anul 2005 nu s-a mai produs vreun cutremur de cel putin 5,5 grade in etajul inferior. In martie 2006 am avut totusi un cutremur de 5,1 grade la 151 km adancime. In 2005 s-au produs 3 cutremure cu magnitudini de 5,2-5,6 grade intre 148-154 km adancime. Cutremurul de 5,7 grade din aprilie 2009 s-a produs in etajul de sus, la circa 100 km adancime.
Cat priveste seismele de azi, ar fi de remarcat doar cel de 2,1 grade din Banat, o zona seismice activa.
 
Semaforul nu are nici o relevanta. Cutremurul din 25 aprilie s-a produs pe verde, asa ca...
 
Avem din nou activitate crustala in zona Ramnicu Sarat, deocamdata de mica amploare. De asemenea, ieri seara s-a produs un microseism in zona Fagaras, cu epicentrul langa Vidraru, langa localitatea Salatrucu.
 
Back
Sus