• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Comentarii la seismele zilnice din Romania

Cine este aceasta pretinsa agentie de stiri si cati neuroni au acei baieti si fetite ? :) :30:
 
nu stiu, dar pe mine m-au amuzat previziunile apocaliptice. lol
 
Azi au fost mai multe cutremure, dar mici, nesemnificative. S-au inregistrat si 2 seisme in Fagaras.
 
in ultima perioada au fost destul de multe mici seisme crustale in zona Vrancea. A mai exista o astfel de situatie in trecut?
 
Nu toate cutremurele crustale au fost in Vrancea, au fost si in alte zone. Totusi, nu mi se pare ca ar fi mai multe astfel de cutremure. Au fost si perioade cu mai multe seisme de mica adancime in Vrancea.
 
Secventa seismica din zona Slanic-Subcarpatii Curburii de acum 2 zile nu a fost una neobisnuita. Anul asta am mai observat astfel de roiuri/aglomerari seismice in aceaa zona, cu magnitudini pana la 3-3,5 grade. In unele cazuri, secventele respective au precedat seisme vrancene adanci. Ele sunt legate de sisteme de fapii orientate paralel fata de Curbura Carpatica, pe directia NV-SE. Nu au fost semnificative ca magnitudine.
 
Da, au mai fost cutremure in acea zona. Oricum sunt mici, neimportante ca magnitudine.
 
Am vazut ca magnitudinea este micea, insa ma gandeam daca exista o corelare intre acestea si cutremurele importante date de Vrancea ( tinand cont de ce ai spus tu putin mai sus)[/i]
 
Aceste secvente mici nu anunta un cutremur mare in perioada imediat urmatoare. Sigur ca se induc anumite tensiuni in scoarta terestra, dar la nivelul cel mai adanc nu e o stare critica deocamdata. Mai trebuie sa treaca niste ani pana atunci.
 
Aceste secvente mici nu anunta un cutremur mare in perioada imediat urmatoare. Sigur ca se induc anumite tensiuni in scoarta terestra, dar la nivelul cel mai adanc nu e o stare critica deocamdata. Mai trebuie sa treaca niste ani pana atunci.

De obicei pe acolo se indeparteaza de Vrancea si se duc spre Campina, spre Valea Prahovei, spre Brasov, spre Transilvania. De intrat intra pe la Ramnicu Sarat.
 
... la nivelul cel mai adanc nu e o stare critica deocamdata. Mai trebuie sa treaca niste ani pana atunci.

Am observat că, de la un timp, pari foarte sigur de aceste chestii. :12: Ştii ceva în plus faţă de o perioadă anterioară? Ai ceva informaţii de pe la cineva mai avizat? :12:
 
Ursache, eu ma bazez doar pe faptul ca seismele vrancene foarte adanci nu apar chiar peste noapte, ca din senin. Plus ca trebuie sa existe seisme majore in estul Turciei. Sigur ca si la turci se acumuleaza, incet dar sigur, tensiuni mari, ramane de vazut cand vor rabufni. Dar datele existente pentru seismele din 1940 si 1986 arata ca inainte de producerea lor au existat anumite activitati in adancime, mai jos de 125-130 km.
 
Plus ca si cei de la INFP spun acelasi lucru, citez, \"Vrancea nu este inca pregatita pentru un seism major, mai trebuie sa treaca 4-5 ani\" (citat reprezentant autorizat al INFP).
 
Am uitat că alea foarte adânci \"îşi dau arama pe faţă\" ceva mai devreme... =)) OK, am înţeles că n-ai intrat în masonerie. :12: :12:
 
\'GeoX\' pid=\'28251\' dateline=\'1253454560\' a spus:
... la nivelul cel mai adanc nu e o stare critica deocamdata. Mai trebuie sa treaca niste ani pana atunci.

Am observat că, de la un timp, pari foarte sigur de aceste chestii. =)) Ştii ceva în plus faţă de o perioadă anterioară? Ai ceva informaţii de pe la cineva mai avizat? :12:

O fi fost la ghicitoare si i-a dat in bobi sau a citit in cafea.... :12:
 
Exista cumva o statistica efectuata din care sa reiasa probabilitatea mai mica de producere a cutremurelor cind ploua ?
 
Nu exista o astfel de statistica. Oricum in producerea seismelor adanci din Vrancea intervin lucruri care se intampla la foarte mare adancime, fara legatura cu ploile.
 
Back
Sus