Alex
Administrator
- Scor reacție
- 95
Chestii ca astea apărute în presă ar sta bine pe topicul despre Istrate. :hihi:
Va rog frumos sa nu va mai luati de Istrate. Este jucaria mea, nu a voastra!!! :worthy:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Chestii ca astea apărute în presă ar sta bine pe topicul despre Istrate. :hihi:
\\"Dacă în Vrancea va avea magnitudinea maximă de 7,5, atunci la Bucureşti se va resimţi în jur de 7 grade.\\"
Ăştia-s incorigibili, măi nene!
\\"Pericol public, blocurile cu faţade din sticlă.\\"
Asta, da. Oare sticla aia o fi ceva gen securizat? Că altfel, ăi de s-or nimeri pe dedesubtul acelor clădiri, sunt cu cruce sigur...(
EDIT: ehehe, anda, simultan. :green:
\'anda\' pid=\'23393\' dateline=\'1245836693\' a spus:oare citi mor anual din cauza accidentelor de circulatie?
Probabil cam tot atâţia, dacă nu mai mulţi.
Eu sunt mai optimist. Am mai mare încredere în clădirile care au rămas în picioare după \'40 şi \'77. E drept, mai sunt probleme, dar mai e şi timp. Acum, mai depinde şi de oameni, nu doar de hazard. :green:
E cam tot aia. Ba chiar mai rău e cu accidentele de circulaţie dpdv al victimelor. Fiindcă frecvenţa cutremurelor catastrofale e de câteva zeci de ani, iar accidentele de circulaţie contabilizeaza neîntrerupt morţii. Că în cutremure mor toţi nevinovaţi, iar impactul emoţional e mai mare, e altceva. Dar şi-n accidente mor destui nevinovaţi.
Însă asta e altă discuţie.![]()
clapping::green: ursa, exact la asta ma gindeam cind am pus intrebarea aia.
http://www.gandul.info/societatea/m...ne-repede-7-5-daca-intarzie.html?3932;4592045
La acest link postat si anterior gasim extrasul din declaratia lui Marmureanu „Ciclicitatea producerii unui cutremur de peste 6 grade este de 10 ani. S-a produs în 2004, iar următorul va fi în 2014”.
Pe langa faptul ca se bate cap in cap cu declaratia sa cum ca intr-un interval scurt pana in 3-4 ani de acum deci maximum in 2013 vom avea un cutremur de adancime de peste 7 grade pe scara Richter, declaratia de mai sus pare greu de inteles. Nu numai ca afirma ca va fi in 2014 (ceea ce mi se pare hazardat) poate pana sau dupa acest an ar fi vrut sa spuna, dar, mi se pare de neinteles cum ca ciclicitatea unui cutremur de peste 6 grade pe scara Richter este de 10 ani. In primul rand avem seria `77 - `86 - `90 - `04 - de cutremure peste 6 pe scara Richter (daca mai sunt sa ma corectati) si deci de unde 10 ani? Daca s-ar fi referit la cele de adancime sau la cele de suprafata doar, atunci iarasi nu avem nicaieri acei aproximativ 10 ani macar.
Declaratia lui Marmureanu e oarecum sibilinica...( :green: Desi nu e lipsita de semnificatie. Daca seismul asteptat se va produce cel mai tarziu in 2010-2011, poate sa aiba o magnitudine in jur de 7,0 pe scara Richter. Daca seismul va intarzia spre 2013-2014 sau chiar mai mult, catre 2020, sunt toate sansele sa avem parte de un cutremur de categorie \\"grea\\" (1738-1802, 1940)...
:worthy: In orice caz, estimeaza ca va fi la mare sau foarte mare adancime, deci 125-150 km, asa ceva... :40:
E cam tot aia. Ba chiar mai rău e cu accidentele de circulaţie dpdv al victimelor. Fiindcă frecvenţa cutremurelor catastrofale e de câteva zeci de ani, iar accidentele de circulaţie contabilizeaza neîntrerupt morţii. Că în cutremure mor toţi nevinovaţi, iar impactul emoţional e mai mare, e altceva. Dar şi-n accidente mor destui nevinovaţi.
Însă asta e altă discuţie.![]()