Ce intelegi, Dodo, prim masuri ? Sa iasa Marmureanu la TV si sa zica ca i se pare ca vine un cutremur mare ? Stii ce a patit in 2002 ? Eu eram in vacanta/concediu in august, venisem in tara (pe vremea aia lucram in Olanda la Eindhoven la Univ. Tehnica). Fusesera mai multe cutremure vrancene la inceputul lui august 2002 (2 august 4,9 grade la 150 km adancime, 3 august 4,2 la 150 km, etc). Si, la o conferinta de presa, Marmureanu a afirmat citez \"s-ar putea ca zilele urmatoare sa aiba loc un cutremur in jur de 6...poate 6-6,3 poate 5,7 sau 6...ne bazam pe anumite fluctuatii ale campului electric si magnetic terestru evidentiate la mai multe observatoare din tara...Nici o problema, nu e catastrofa, nu se intampla nimic la 6,2...Ganditi-va ca in 1990 la 30 mai primul cutremur a avut 6,7 si nu s-a intamplat nimic grav, nu a fost dezastru\" A doua zi, titluri de o schioapa, catastrofice, in chenar negru VINE CUTREMURUL DE 6,2 GRADE SI PICA BUCURESTIUL !!!! ...in tabloide de 2 bani, dar si in ziare cu pretentii de seriozitate. Cutremurul nu s-a produs, dar ulterior i s-a cerut demisia lui Marmureanu, desi e clar ca presa a rastalmacit spusele domniei sale. Omul a zis \"s-ar putea....in baza unor perturbatii mari ale campului electromagnetic terestru constatate la Vrancioaia si la alte statii din tara...\" Da, draga Dodo, a fost scandal mare ! Sa stii ca si eu as vrea sa stiu, dar gandeste-te ca nu se poate. Gandeste-te ca s-ar putea ca urmatoarele cutremure importante sa infirme partial modelele actuale. Si atunci ce ne facem ????:ack::harhar::harhar:
Eu cred ca mai important ar fi ca, intr-adevar, populatia sa fie cat mai riguros informata despre cutremure, in general, dar in special despre cutremurele din Romania, despre posibilitatile actuale ale stiintei, dar si despre regulile esentiale de comportament in caz de cutremur.