Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
GeoX a spus:Raspuns primit de la dr. ing. Emil-Sever Georgescu (INCERC):
In principiu, la aceasta inaltime nu ar fi probleme.
Dar in anii 60 candva s-au utilizat plansee din fasii prefabricate care nu erau legate pe contur cu nici o centura iar zidurile erau de 30 cm caramida cu goluri. Deci planseul nu a asigurat rolul de a face sa lucreze structura verticala solidar, nu asigura "saiba" sau diafragmarea orizontala.
Au fost niste blocuri P + 4 in Ploiesti Nord (1963...1964) care in 1977 s-au ferfenitzit si le-au zburat colturile, aproape de colaps...Au fost cu greu consolidate iar acel proiect nu s-a mai facut. Pagina 252...254 din cartea de la Ed Academiei despre cutremur, 1982. Dupa 1952 a fost grad 8 de calcul la Ploiesti, deci ceva teama de vecinatatea Vrancei era, desi acel 8 de atunci era tot slab numeric, dar oricum nu cum s-au jucat cu Bucurestiul de l-au adus in 1963 la 7 fata de 8 in 1952.
Deci daca nu se vad grinzi, poate ca de aceea nu se vad, ca sunt fasii cu goluri, trebuie sa se vada pe tavan in interior, in lung fisuri sau dungi denivelate ori chituite la cca. 60 cm interval, latimea fasiei.
In cazul in care ar avea centuri care sa fi legat acele fasii, ar explica o comportare buna pana acum. Dar te poti baza ???
Numai un proiectant batran poate identifica acea serie de blocuri in functie si de cartier si de aspect.