Buna ziua, intai de toate as vrea sa va felicit pentru implicarea si seriozitatea pe care am gasit-o pe acest forum. Am gasit aici multe informatii utile privind seismele, si in special a seismelor din Romania.
As dori sa va adresez si eu o mica intrebare. Doresc sa achizitionez un apartament intr-un bloc nou construi, terminat in 2006 daca nu ma insel. Acesta se afla in zona Obor, chiar langa Obor Towers, insa nu cred ca face parte din ansamblul acestuia, intrucat este realizat de alt investitor, un investitor turc. Blocul are adresa pe Soseaua Mihai Bravu 27A, este situat chiar in spatele vilei acelea vechi de pe Sosea.
https://www.google.ro/maps/@44.4462...m4!1e1!3m2!1svT9UgKvKtkps6Ob7dPm-Vg!2e0?hl=ro
Am pus mai sus un link cu blocul.
Din ce am reusit eu sa imi dau seama, structura este una pe cadre, iar in interiorul apartamentului care doresc sa il achizitionez, compartimentarea este facuta doar din pereti de gips-carton, singurii pereti portanti, care nu stiu daca sunt portanti sau nu, dar sunt plini pe interior, sunt cei dintre un apartament si celalalt. De exemplu, pe etajul meu, este un perete intre mine si apartamentul de langa, in rest doar gips-carton, iar ferestrele sunt mari, din placa pana in grinda, neexistand ferestre cu parapet. Deci de lumina beneficiaza suficient, insa finisajele sunt facute foarte prost. Am auzit ca placa de la terasa este prost realizata, si apa curge prin ea, producandu-se infiltratii, care ajung in apartamentele de la ultimul etaj, si afecteaza si structura, insa nu stiu in ce masura o afecteaza, cert este ca apa ajunge pe aceasta. Infiltratii de apa am auzit ca sunt si la subsol, in jurul stalpilor.
Deci ma gandesc cat poate fi de serios investitorul, daca s-a zgarcit asa de mult la finisaje; poate s-a zgarcit si cand a fost vorba de structura. Deci mai repet odata, din ce am observat eu, structura pe cadre, nu stiu dimensiunile stalpilor si grinzilor, respectiv a placilor, insa peretii aceia de rigidizare sau ce or fi ei, sunt destul de subtiri den ce pare, si sunt situati pe o singura directie. Asta inseamna ca la fiecare etaj acei pereti sunt situati doar perpendiculari pe casa scarii, deoarece casa scarii este in mjloc, cu apartamente de o parte si de alta. Ganditi-va ca la 3 linii paralele, iar in cele 2 spatii laterale dintre linii sunt apartamentele, casa scarii e in mijloc, iar acei pereti perpendicular pe casa scarii.
Deci, ce spune-ti ar trebui sa imi fac griji? Sau este o structura noua, moderna, si nu ar trebui sa imi fac griji, intrucat sau si innasprit legile de constructie?
Multumesc anticipat