• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

POVESTIRI CU TALC

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Ingerii luminii...

Doi ingerasi s-au gandit sa se joace de-a oamenii.
- "Uite cum facem", a spus cel care avea mai multa experienta cu pamantenii, "ne asezam la distanta unul de celalalt. Tu ma chemi la tine, dar eu nu vin. Si din cauza asta ne certam un picut, asa, la fel ca oamenii. Vrei?"
- "Bine", a incuviintat cel de al doilea.
- "Ingerasule ...", zise rugator primul, "hai la mine".
Celalalt ingeras veni cit putu el de repede langa prietenul sau, cu fata stralucind de zambet.
- "Aaa, nu, nu asa! Eu te chem, dar tu nu vii. Ai inteles?"
- "Da" , spuse iar cel de-al doilea ingeras.
Dar cum auzi "Ingerasule, hai la mine", cum se duse tinta langa amicul sau si il imbratisa.
Acesta il mai instrui inca o data:
- "Eu te strig, dar tu te tii tare si nu vii. Bine? Ingerasule ..."
Nici un raspuns.
- "Ingerasule, vino, te rog, la mine ..."
In sfarsit, hotarat sa nu se mai lase convins, cel de-al doilea ingeras spuse: - "Nu vin" - "Bine, atunci vin eu la tine", il linisti primul ingeras pe prietenul sau, mergand intr-un suflet langa acesta si imbratisandu-l cu multa afectiune.

Din cauza acestor animale

Alexandru cel Mare a ajuns odata intr-un sat indepartat din Africa.Oamenii pe care i-a descoperit acolo erau iubitori de pace. Ei niciodata nu au fost implicati in razboi. Alexandru a fost salutat calduros de toti si a fost dus,ca un oaspete de seama, la casa sefului.
In timp ce vorbeau cei doi conducatori, iata ca doi cetateni au intrat in casa,cerand ca seful sa fie judecator in cearta lor.
- Eu am cumparat o bucata de pamant de la acest om, a inceput primul. In timp ce sapam pamantul, am descoperit o comoara, pe care el refuza sa o ia.
Cand am cumparat bucata de pamant pe un pret de nimic, nu am stiut ca ar fi o asa comoara acolo.
Celalalt s-a grabit sa spuna:
- Cand i-am vandut bucata de pamant, am renuntat la toate drepturile asupra vreunui lucru gasit in aceasta proprietate.Comoara, desigur,ii apartine lui.
Seful a cantarit argumentele. Dupa cateva reflectii, el zise primului om:
- Din cate stiu, tu ai un baiat?
- Da, domnule.
- Si tu, se adresa el celuilalt, tu ai o fata?
- Da.
- Baiatul tau sa se casatoreasca cu fata lui, a zis seful. Comoara dati-o celor doi ca un dar de nunta.
Cei doi priveau unul la altul cu satisfactie. Au multumit sefului si au plecat.
Alexandru si-a exprimat surpriza asupra judecatii.
- A fost cumva o judecata nedreapta? a intrebat seful.
- O, nu, a raspuns Alexandru.
- Cum ai fi facut tu in tara ta? a intrebat seful.
- In tara mea, cei doi oameni s-ar fi luptat ca sa stapaneasca comoara sau guvernul ar fi confiscat-o.
Seful a fost socat.
- Cade ploaie peste tara ta?
- Da, desigur.
- Soarele rasare?
- Da!
Seful s-a gandit pentru un moment.
- Exista animale care pasc in pasuni verzi?
- Cu siguranta, da! a spus Alexandru. Sunt mii de animale de soiuri diferite.

- A! a zis seful. Probabil din cauza animalelor permite Dumnezeu sa cada ploaie si sa rasara soarele, caci cu siguranta oamenii din tara ta nu sunt vrednici de asa mari binecuvantari ale lui Dumnezeu.

Cand Dumnezeu l-a creat pe TATI...
(Erma Bombeck)

Daca Dumnezeu ar putea vorbi
(Clyde Herring)

- Tatal nostru care esti in ceruri..
- DA.
- Nu ma intrerupe, ma rog!
-DA, DAR M-AI CHEMAT.
- Te-am chemat? Eu nu te-am chemat, eu ma rog, "Tatal nostru care esti in ceruri.."
- VEZI? M-AI CHEMAT IARASI.
- Ce-am facut?
- M-AI CHEMAT. TU AI SPUS "TATAL NOSTRU CARE ESTI IN CERURI". IATA-MA! AICI SUNT. LA CE TE GANDESTI IN MINTEA TA ACUM?
- la nimic.am vrut doar sa spun o rugaciune. Eu totdeauna spun.. "Tatal nostru". Ma face sa ma simt bine dupa ce o spun ca si cand mi-am implinit o datorie.
- BINE, ATUNCI CONTINUA.
- Sfinteasca-se Numele Tau..
- STAI. CE VREI SA SPUI PRIN ACEASTA?
- Prin ce?
- PRIN "SFINTEASCA-SE NUMELE TAU"?
- Oh (surprins).. nu stiu ce inseamna.Cum as putea sa stiu? E doar o fraza din rugaciune. Apropo ce inseamna?
- ASTA INSEAMNA:ONORAT, SFANT, MINUNAT.
- Da, are sens. Niciodata nu m-am gandit la insemnatatea cuvantului "sfinteasca-se". "Vie imparatia Ta, faca-se voia Ta, precum in cer asa si pe pamant.."
- CREZI, INTRA-ADEVAR CE-AI SPUS?
- Desigur, de ce nu?
- CE FACI CU PRIVIRE LA ACEASTA?
- Ce fac? Nimic, presupun. Ma gandesc doar ca ar fi minunat daca tu ai avea control peste toate lucrurile aici pe pamant asa cum ai acolo in cer.
- AM EU CONTROL PESTE VIATA TA?
- Bine... merg la biserica.
- DAR NU ASTA TE-AM INTREBAT. CE POTI SA SPUI DESPRE POFTELE FIRII PAMANTESTI CU CARE TE LUPTI? CE FACI CU TEMPERAMENTUL TAU NERVOS? STII CA ACEASTA ESTE O PROBLEMA PENTRU TINE. SI AMINTESTE-TI CE FEL CE CARTI CITESTI, CE PROGRAME TV. URMARESTI?
- Opreste-te de a ma mai critica! Sunt la fel de bun ca si restul de mincinosi din biserica.
-SCUZA-MA, TE ROG, DAR EU CREDEAM CA TU TE ROGI CA VOIA MEA SA SE FACA. DACA ACEASTA AR FI SA SE INTAMPLE, ATUNCI VA TREBUI SA INCEAPA CU ACEI CARE SE ROAGA PENTRU EA, CU TINE.
- Bine, recunosc ca am ceva cusururi si pentru ca Tu ai mentinoat cateva, ma gandesc ca as mai putea numi si altele.
- CRED CA SI EU AS MAI PUTEA NUMI CATEVA.
- Nu m-am gandit prea mult la ele pana acum, dar intr-adevar mi-ar placea sa ma las de unele din ele. Si atunci as fi cu adevarat liber.
- BINE, ACUM ESTI PE DRUMUL CEL BUN. VOM LUCRA IMPREUNA - TU SI EU. MULTE BIRUINTE POT FI CASTIGATE. MA BUCUR DE TINE.
- Asculta, Doamne, trebuie sa termin aici. Rugaciunea asta mi-a luat mai mult timp ca de obicei. "Da-ne noua painea cea de toate zilele.."
- RUGACIUNEA ESTE UN LUCRU PERICULOS. POTI SFARSI PRIN A FI COMPLET SCHIMBAT, STII ASTA! ESTE CEEA CE EU DORESC CA TU SA ALEGI. TU M-AI CHEMAT SI IATA-MA, SUTN AICI. ACUM ESTE PREA TARZIU SA TE OPRESTI. CONTIUNA-TI URMATOAREA PARTE DE RUGA, MERGI MAI DEPARTE.
- Mi-e frica!
- FRICA? DE CE TI-E FRICA?
- Pentru ca stiu deja ce-o sa spui.
- INCEARCA-MA SI VEI VEDEA.
- "Si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri.."
- CE SA INTAMPLA INTRE TINE SI SALLY!
- Vezi? Am stiut! Am stiut ca o sa-mi amintesti de ea. Doamne, ea spune minciuni despre mine si niciodata nu mi-a platit datoria ce o are la mine. M-am jurat ca am sa o pun la punct.
- DAR RUGA TA CUM A FOST? CUM TE-AI RUGAT?
- Nu asta am vrut sa spun.
- BINE.CEL PUTIN ESTI SINCER, DAR NU CRED CA ESTE DELOC PLACUT SA PORTI POVARA AMARACIUNI IN INIMA TA, NU-I ASA?
- Nu, cel putin ma voi simti mai bine dupa ce mai voi razbuna pe ea, oh.. am facut deja planul cum sa ma razbun pe ea. O fac sa-i para rau de ce mi-a facut.
- N-O SA TE SIMTI MAI BINE, CI TE VEI SIMTI MAI RAU. RAZBUNAREA NU ESTE DULCE, GANDESTE-TE CAT DE NEFERICIT ESTI DEJA, DAR EU POT SCHIMBA TOTUL.
- Tu poti schimba starea? Cum?
- IART-O PE SALLY SI ATUNCI EU TE IERT PE TINE, URA SI PACATUL VOR FI PROBLEMA LUI SALLY DUPA ACEEA, NU A TA. TU POTI PIERDE BANI, DAR CEL PUTIN AI PACE IN INIMA TA.
- Dar, Doamne nu pot sa o iert!
- ATUNCI NICI EU NU POT SA TE IERT.
- Bine ai dreptate, dar mai mult decat sa ma razbun pe sally vreau sa am pace in inima. Bine, o iert!. Ajut-o sa gaseasca calea cea dreapta in viata, Doamne, stiu ca ea se simte mizerabil acum ca ma gandesc la asta si oricine ar face ca ea s-ar simti la fel, intr-un fel oarecare aratai calea.
- FOARTE BINE! MINUNAT! CUM TE SIMTI ACUM?
- Hhmmm, bine, chiar foarte bine. Stii, cred ca nu voi mai merge la culcare diseara atat de incordat ca si pana acum, pentru prima data de cand pot sa imi aduc aminte. Nici nu mai sunt obosit ca pana acum..
- DAR NU TI-AI TERMINAT INCA RUGA, CONTINUA..
- Bine. "Si nu ne duce pe noi in isipita si ne izbaveste-ne de cel rau.."
- BINE, AM SA FAC SI ASTA, NUMAI NU TE PUNE PE TINE INSUTI IN LOCUL UNDE POTI FI ISPITIT.
- Ce vrei sa spui cu asta?
- SCHIMBA-TI PRIETENIILE, RENUNTA SA MAI MERGI IN LOCURILE IN CARE AI MERS PANA ACUM, NU TE MAI UITA LA FILME MURDARE, NU MAI ASCULTA CONVERSATIILE PACATOASE, NU TE MAI PUNE IN SITUATI URATE. UNII DIN PRIETENII TAI AU DEJA INFLUENTA ASUPRA TA, EI VOR SA TE IMPLICE IN LUCRURI GRESITE, NU TE LASA PACALIT. EI TE MINT CA SA SE DISTREZE DAR VA DUCE LA RUINAREA TA. NU TE FOLOSI DE MINE CA UN TAP ISPASITOR.
- Nu inteleg!
- DESIGUR CA INTELEGI. ASA PROCEDEZI TOTDEAUNA ,TE BAGI IN PROBLEME SI APOI FUGI LA MINE: D-NE AJUTA-MA SA IES DIN INCURCATURA ASTA SI ITI PROMIT CA NU AM SA MAI FAC! TI-A ADUCI AMINTE DE TOATE TARGUIELILE FACUTE CU MINE?
- Da, Doamne, mi-e rusine, imi pare rau!
- MERGI MAI DEPARTE SI TERMINA-TI RUGA.
- Pentru ca a Ta este imparatia, puterea, slava in veci. Amin!
- STII CE MI-AR ADUCE MIE SLAVA? CE M-AR FACE CU ADEVARAT BUCUROS?
- Nu, dar as vrea sa stiu. Vreau sa iti fac placere, pot sa vad ce viata mizerabila a fost pana acum, dar as vrea sa fiu unul dintre urmasii Tai.
- AI RASPUNS DEJA LA INTREBAREA MEA.
- Da?
- DA, LUCRUL CARE IMI ADUCE SLVA ESTE SA AM OAMENI CA SI TINE CARE MA IUBESC.
- Doamne vreau sa vad ce poti face tu din mine, bine?
- DA O SA VEDEM.

Este foarte bine!

Se povesteste ca un rege african era intr-o zi la vanatoare cu suita sa.
Printre cei care il insoteau se afla si un vechi prieten al sau. Indiferent de situatia in care se afla, acesta obisnuia sa vada partea buna a lucrurilor.
Sarcina sa era sa incarce armele. Printr-o nefericita intamplare, una dintre ele s-a descarcat si i-a retezat regelui o parte din degetul mare. Gandind ca situatia putea fi mult mai rea, prietenul regelui a spus:
-Este foarte bine!
-Nu, nu este deloc bine!, a spus regele si l-a aruncat in inchisoare.
Peste un an de zile, regele vana din nou intr-o regiune periculoasa si... a fost prins de canibali. Acesti au inceput sa-l pregateasca pentru a-l manca, dar au observat ca ii lipseste o bucata de deget.
Cum la canibali exista superstitia de a nu manca nimic care nu este intreg, l-au eliberat pe rege. Acesta s-a intors si, plin de recunostinta, a mers sa-si elibereze vechiul prieten, spunandu-i:
-Imi pare tare rau pentru felul in care m-am purtat!
Ca de obicei, dupa ce a examinat situatia, acesta a spus:
-Dimpotriva, este foarte bine!
-Cum poti sa spui ca e bine daca ai stat un an in inchisoare?
-Daca n-as fi fost in puscarie, as fi fost cu tine...

Praful

Sterge praful, daca trebuie, dar oare n-ar fi mai bine
Sa pictezi un tablou sau sa scrii o scrisoare,
Sa coci o prajitura sau sa plantezi o samanta,
Cantarind diferenta intre a vrea si a avea nevoie?

Sterge praful, daca trebuie, dar vezi ca nu prea e timp,
Cand sunt rauri in care sa inoti si munti pe care sa te cateri,
Muzica de ascultat si carti de citit,
Prieteni de iubit si viata de trait.

Sterge praful, daca trebuie, dar lumea e acolo, afara,
Cu soarele in ochii tai, cu vantul prin parul tau,
O fulguiala de zapada, o rapaiala de ploaie.
Aceasta zi nu se va mai intoarce niciodata.

Sterge praful, daca trebuie, dar tine bine minte:
Batranetea va veni si ea nu e intotdeauna blanda.
Iar cand va fi sa te duci, si va trebui sa te duci o data si-o data,
Tu, chiar tu insuti, vei lasa in urma ta mult praf.

Nici nu pot sa va spun cat de multe ore, nenumarate, mi-am petrecut FACAND CURATENIE!
Obisnuiam sa petrec 8-12 ore pe zi IN FIECARE weekend, ca sa ma asigur ca totul este perfect "in caz ca vine cineva".
Apoi mi-am dat seama intr-o buna zi ca nimeni nu mai avea sa vina.
Erau cu totii afara, traindu-si viata si distrandu-se!
Acum, cand vin oameni la mine in vizita, nu simt deloc nevoia sa justific "starea" in care se prezinta casa mea. Ei sunt mult mai interesati sa afle ce am mai facut pe cand eram plecat, traindu-mi viata si distrandu-ma.
Daca inca nu v-ati dat seama, va rog sa fiti atenti la acest sfat: Viata e scurta.Bucurati-va din plin de ea!

O casa devine un camin atunci cand poti scrie "Te iubesc" pe mobila.

Ajuta speranta sa traiasca

Doua fete tinere imparteau aceeasi locuinta. Una din ele s-a imbolnavit grav, a facut pneumonie intr-o perioada in care nu erau descoperite medicamentele si nici un alt remediu salvator.

Doctorul nu i-a dat mari sanse de izbanda, insa colega ei nu a vrut nicicum sa renunte la speranta ca isi va reveni!

Fata bonava era asezata langa o fereastra si vedea un zid cu iedera pe el. Zi de zi privea acel zid, iar pe zi ce trece se intrista tot mai tare. Cand toamna veni isi dadu seama ca starea ei nu s-a imbunatatit ci s-a agravat. I-a spus prietenei sale ca atunci cand ultima frunza va cadea, ea va muri. Nu mai facea altceva decat sa numere cate frunze au mai ramas... si suspina incet... incet.

Prietena sa incerca din rasputeri sa o incurajeze, dar nimic nu mai putea face loc sperantei.

Undeva la parter statea un pictor batran si sarac. Fata sanatoasa, fiind si ea pictorita, il chema uneori pe batran sa-i serveasca drept model. Astfel, batranul a aflat de povestea fetei muribunde si de prezicerea ei sumbra.

Zilele treceau... si uite asa a venit si vremea in care o singura frunza se mai zbatea de una singura in bataia biciuitoare a vantului rece de toamna. Fetele se uitau cu frica dimineata la zid! Mare le-a fost uimirea cand au vazut ca dupa o noapte zbuciumata, plina de ploaie si vant, frunza era tot acolo! Speranta renascu!

...batranul fu gasit mort....era ud si plin de vopsea!

Fata sanatoase merse langa zid si vazu ca oricat de puternic era vantul frunza nu se misca!

Glasul unui inger...

Printre sodatii din Marina Statelor Unite care au luptat in Japonia in cel de-al doilea Razboi Mondial se numara si caporalul William Devers, in varsta de 21 de ani, care se considera ateu.
Nici o disputa pe teme de religie si nici un verset din Biblie recitat de colegii sai din Marina sau de preot nu-i puteau schimba convingerile...
In timpul primei lupte cu japonezii, o parte din colegii sai au fost ucisi si preotul a fost ranit. Rapus de durere, preotul l-a chemat pe Devers.
- In buzunarul meu din stanga...Ia-o, te rog...Azi noapte am avut un vis... In vis mi-a aparut un inger care mi-a spus ca trebuie sa-ti dau Biblia mea...Ia-o fiule, te rog... Devers puse Biblia in buzunarul camasii, ca sa-l multumeasca pe preotul ranit.
Dupa 20 de minute, unitatea caporalului Devers, se intalni cu o patrula japoneza.
Inainte sa-si dea seama ce se petrece cu el, Devers cazu la pamant. Mintea lui se cufunda in negura si era sigur ca va muri.
Cand isi reveni, simti o durere ascutita in piept, dar constata ca nu ii curgea sange.
Glontul strapunsese Biblia, pe care o tinea in buzunarul camasii, sfarsindu-si traiectoria in dreptul Psalmilor:

" Mii si mii vor cadea in spatele tau, si alte mii vor cadea in dreapta ta; dar pe tine nimic nu te va rapune..."

Un simplu gestS? nu uit?m niciodat? c? suntem aici pentru a-i face ferici?i pe cei din jurul nostru, pentru a le aduce lumin? ?i speran??! Un simplu gest poate schimba o via??.

Invata din experienta lui Anne si a lui MaggieRe?ine!

Alege optimismul!Poveste primita pe mail, autor necunoscut

Gabriel Garcia Marquez
13 randuri pentru viata ta

1. Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine.
2. Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cei care merita nu te vor face sa plangi.
3. Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu, nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa.
4. Un prieten adevarat te prinde de mana si iti atinge inima.
5. Cea mai stranie forma de a indeparta pe cineva este de a sta langa el si a sti ca nu-l vei putea avea niciodata.
6. Nu inceta niciodata sa zambesti, nici chiar atunci cand esti trist, pentru ca nu se stie cine se poate indragosti de zambetul tau.
7. Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.
8. Nu iti petrece timpul cu cineva care nu e dispus sa si-l petreaca cu tine.
9. Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator.
10. Nu plange pentru ca s-a terminat, zambeste pentru ca s-a petrecut.
11.Vor exista mereu oameni care te vor rani, asa ca trebuie sa-ti pastrezi increderea si doar sa ai mai multa grija in cine ai incredere a doua oara.
12. Cauta sa devii un om mai bun si asigura-te ca stii cine esti tu inainte de a cunoaste pe cineva si a astepta ca acea persoana sa stie cine esti tu.
13. Nu te agita atat, lucrurile cele mai bune se petrec atunci cand te astept.

Povestea lupilor
Autor necunoscut

S? ne hr?nim latura pozitiv? a noastr?. Doar a?a putem culege roade bune!

Poveste cu talc

Un fel de poveste cu talc cu putin inainte de Noaptea Sfanta:

Un credincios ortodox merge la un profet pentru a-i adresa intrebari despre rai si iad.
Profetul l-a luat pe om de mana si l-a dus la palat. Dupa ce au trecut printr-o poarta de fier, au intrat intr-o camera mare si plina cu oameni, unii in zdrente, altii garnisiti cu bijuterii. In mijlocul camerei trona deasupra unui foc aprins o oala mare cu supa. Aroma era nemaipomenita, in jurul ei insa grupuri de oameni cu obrajii supti de foame incercau sa-si obtina portia de supa. Lingurile pe care le purtau erau la fel de mari ca oamenii insisi. Fiecare lingura era alcatuita dintr-un castron de fier incandescent de la focul supei, iar la capat un maner mic de lemn. Desi erau infometati rau, nimeni nu obtinea portia lui, fiindu-le extrem de dificil sa ridice lingura grea din oala. Nici macar cei mai puternici nu reuseau sa o duca la gura, asa ca se ocarau unii pe altii si se loveau cu lingurile pe care ar fi trebuit sa le foloseasca pentru a-si astampara foamea. Profetul l-a luat de mana pe omul care venise curios la el si i-a spus:
Acesta este iadul!
Au parasit incaparea si, dupa o calatorie nu foarte scurta prin pasajele intunecate, au intrat intr-o alta incapere. Si aici erau multi indivizi care stateau in jurul unei oale cu supa fierbinte, la fel ca in camera de dinainte. Fiecare dintre persoanele prezente avea o lingura gigantica in mana, la fel cu cele pe care profetul si credinciosul le vazusera in iad, doar ca aici oamenii erau bine hraniti. Se auzea doar un murmur linistit, multumit pe langa sunetul lingurilor cufundate in supa. Deosebirea consta in faptul ca intotdeauna lucrau impreuna cate doi oameni, unul cufunda lingura in oala si isi hranea partenerul, iar de indata ce acesta manca de ajuns, era randul lui sa-l hraneasca pe celalalt. Astfel toata lumea putea manca in pace. Profetul i-a soptit insotitorului:

Acesta este raiul!

Pilda omului

Vrut-a omul ca sa schimbe cele ce cuprinse-au fost de timp, dar nu a putut asterne cele ce dorite-au fost de el, caci toate fost-au fara rost.
Vrut-a omul sa astearna gandurile sale-n scris, dar cuprinsul unei pagini n-a putut cuprinde gandul, caci lumina foii albe a respins un gand ascuns.
Poate va veni cuprinsul unui adevar prin timp, sa aduca nemurirea pasilor ce vor sa treaca, peste drumuri de ne-ntors.
Bine-ar fi sa creada omul, ce cuprins n-a fost de un adevar prea pur, caci valoarea retrairii poate fi prin semn dedus.
Unde vine nemurire, unde poate sa cuprinda intelegerea, ce vie poate fi printr-o traire?
Daca-ar sti despre iubire, gandirea omului nepregatita, ar sminti cuprinse locuri ce dorite sunt prin timp.
Daca omul ar cuprinde cele ce trairi vor fi, nu ar rataci-n simtire si-ar cunoaste zori de zi.
Bine e-n cuprinsul lui, sa patrunda alinarea si-atuncea, el, bogatul om vedea-va ce nu a vazut candva.
Daca-ar sti cuprinsul om sa-nteleaga alinarea, n-ar mai rataci-n constiinta, caci valoarea ei cuprinsa, i-ar aduce impacarea.
Daca ar putea cuprinsul unui gand sa se auda, toate cele ce putea-vor dar sa fie, s-ar gasi prin cautare.
Ochi sa vada bucuria chipurilor regasita, ar striga-n urechea surda, toti de-ar vrea cuprins s-auda, ar cuprinde retrairea.

Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.
Back
Sus