Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Oprescu: Nu sunt prezicator de cutremure Luni, 27 Aprilie 2009, ora 14:21
Articole similare:Sorin Oprescu, prezicator cutremure, cutremur Bucuresti, cutremur Romania, cutremur 25 aprilieREACTII• Romanul isi aminteste de asigurarea casei doar la cutremur si inundatii
• Cutremur in Romania - specialisti in panica si neputinta
• Marmureanu: Luni seara ar putea avea loc un nou cutremur
• Borbely: Doar 12 cladiri cu risc seismic din Bucuresti au fost reabilitate
• Cutremur de peste 5 grade in Vrancea, resimtit in toata tara (Video)
• Peste 260 de cladiri cu risc seismic ridicat, in Bucuresti
Cumpara la cel mai bun pret! Optimizare trafic / inchiriere site 500 EUR Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca avertizarile sale legate de numarul de victime care ar putea exista in cazul unui seism in Bucuresti nu inseamna ca este prezicator de cutremure.
El a precizat ca este preocupat de urgentarea lucrarilor de consolidare la cladirile cu risc seismic ridicat, adaugand ca lucrarile merg greu din cauza asociatiilor de proprietari, acestia nefiind de acord sa isi paraseasca locuintele.
\\"Preocuparea mea este sa grabesc procedurile pentru reabilitarea a cat mai multor imobile\\", a declarat primarul general.
Sorin Oprescu a precizat ca 12 cladiri au fost consolidate, se lucreaza in prezent la patru cladiri, iar alte 13 sunt in pregatire pentru inceperea lucrarilor de consolidare. Primarul a adaugat ca proprietarii nu sunt de acord, de cele mai multe ori, cu consolidarile, pentru ca au impresia ca isi vor pierde astfel casele.
Proprietarii nu sunt de acord cu consolidarile
\\"Foarte multi traiesc cu impresia ca daca intra sa consolideze aceste cladiri in calitate de proprietari raman fara locuinta, nu se mai intorc in aceste cladiri consoliodate. Fac o precizare: dupa consolidare, acestia se vor intoarce in casele lor\\", a declarat primarul.
El a adaugat ca lista de 1.900 de cladiri aparuta pe site-ul Primariei este cea a imobilelor expertizate intre 1993 si 1996, inainte de schimbarea normativului de incadrare in clasa I de risc seismic.
Presedintii asociatiilor de proprietari au fost informati ca aceste cladiri trebuie reexpertizate si, fara incadrarea lor in clasa I de risc seismic, primaria nu poate interveni pentru consolidare.
In ceea ce priveste acuzatiile aduse de fostul ministru al Lucrarilor Publice, Laszlo Borbely, potrivit carora 1,5 milioane de lei pentru consolidari nu au fost cheltuiti anul trecut, primarul a declarat ca autoritatile nu au avut acordul asociatiilor de proprietari si nu au avut avizele de la primariile de sector si de la Ministerul Cultelor pentru cladiri care se obtin foarte greu.
El l-a invitat pe Laszlo Borbely \\"sa isi intrebe tovarasii de coalitie de ce in 2008 au fost consolidate doar 12 cladiri\\".
Radu Opaina: Oamenii asteapta de 20 de ani consolidarile
Primarul general a facut un apel la asociatiile de proprietari pentru a permite consolidarea cladirilor si cere o mai buna cooperare intre Primaria Capitalei si primariile de sector, dar si cu Ministerul Culturii.
Presedintele FAPR, Radu Opaina, a declarat, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca proprietarii isi doresc ca locuintele sa fie consolidate, insa ca Primaria nu face demersului in acest sens.
\\"Este o problema falsa. (...) Oamenii asteapta de 20 de ani ca primaria sa puna mana sa lucreze si sa consolideze cladirile\\", a declarat Radu Opaina presedinte Federatiei Asociatiilor de Proprietari.
http://www.ziare.com/Oprescu_Nu_sunt_prezicator_de_cutremure-732310.html
Dupa care, am auzit pe mai multe posturi stirea ca \\"specialistii spun ca se asteapta un cutremur catastrofal dupa 2080\\"..
De ce rusii pot face predictii si noi nu? La ei nu e nimic neinregula cu astfel de anunturi pentru ca ei sunt Mama Rusie si noi suntem mici-pitici sau ce?
http://www.mosnews.com/world/2009/04/07/quakepredicted/
\'Aschiuta\' pid=\'20955\' dateline=\'1240839131\' a spus:De ce rusii pot face predictii si noi nu? La ei nu e nimic neinregula cu astfel de anunturi pentru ca ei sunt Mama Rusie si noi suntem mici-pitici sau ce?
http://www.mosnews.com/world/2009/04/07/quakepredicted/
“Measures need to be taken right now in the Kamchatka Region. Buildings should be tested for endurance, and shabby ones should be taken down.”
Interesant. Arhitectul Roguski spunea zilele astea ca multe structuri declarate la risc I sunt atat de compromise incat o consolidare ar fi frectie - scumpa si inutila.
In functie de cat de sus sar pestisorii din bazin :sad:
\'rmd\' pid=\'20958\' dateline=\'1240841983\' a spus:\'Aschiuta\' pid=\'20955\' dateline=\'1240839131\' a spus:De ce rusii pot face predictii si noi nu? La ei nu e nimic neinregula cu astfel de anunturi pentru ca ei sunt Mama Rusie si noi suntem mici-pitici sau ce?
http://www.mosnews.com/world/2009/04/07/quakepredicted/
“Measures need to be taken right now in the Kamchatka Region. Buildings should be tested for endurance, and shabby ones should be taken down.”
Interesant. Arhitectul Roguski spunea zilele astea ca multe structuri declarate la risc I sunt atat de compromise incat o consolidare ar fi frectie - scumpa si inutila.
Mama Rusie est inca un imperiu cu vaste resurse umane si spatiu cvasi-nemarginit.
La noi se puteau face ranforsari cu rasini injectate model SUA chiar dupa seismul din 1977, aceasta incepuse la un bloc de pe Calea Victoriei, dar proiectul a cazut rapid, si atunci circula parerea ca un bloc afectat nu mai este bun nici consolidat, ca nu ajuta prea mult, este o limba de lemn!:sad:
In plus, oricati algoritmi matematici s-ar aplica, pamantul se comporta, totusi, \\"cum vrea el\\". Desigur, statistica ne ajuta, ca idee, pentru stabilirea unor intervale de risc sporit pentru anumite zone seismice (pentru o anumita zona, data, statistica poate sugera, teoretic, un anumit \\"tipar\\", o anumita regularitate in declansarea seismelor majore, pe termen lung), insa nu putem generaliza. La scara globala, Pamantul nu stie statistica, el se zguduie din cauza unor forte interne care determina miscarea placilor si subplacilor; or, pentru aceste forte, care actioneaza la adancimi care merg de la cativa km la cateva sute de km, e cam greu sa aplici algoritmi UNIVERSAL-VALABILI. Iata un alt motiv pentru care trebuie privita cu rezerva, cu mare reticenta, asa-zisa prognoza a asa-zisilor savanti rusi.