Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notă: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
In concluzie, Cutremuratu, eu cred ca nu te ajuta, in caz de cutremur major,banuiala ca ticalosul de guvern stia ca vine cutremurul si a conspirat impotriva populatiei. Sunt implicatii majore in aceste probleme ale predictiilor seismice.
Tocmai de aceea consider ca in fiecare minut trebuie sa fim pregatiti.
Ba eu zic ca ma ajuta. Daca as fi informat ca \\"un cutremur este iminent\\" m-as mai gandi de doua ori inainte de a sta fara treaba langa sau intr-o cladire cu bulina rosie, etc
fie invatati ce ar trebui sa faca inainte, in timpul, si dupa un cutremur. Daca tot ne considera prosti, autoritatile ar putea face filme educative asa pe intelesul la tot prostul. Dar nu vad nimic! Se fac exercitii, dar nimeni nu este invatat ce trebuie sa faca la acele exercitii.[/quote]Iar legat de informarea populatiei... n-am vazut pe absolut nici un canal de televiziune nici macar pe cel national, filme prin care oamenii sa
De fapt oamenii trebuie sa se comporte ca si cum in orice clipa ar veni un cutremur. Si atunci n-ar mai folosi la nimic predictiile legate de cutremure pentru ca oamenii sunt vigilenti in orice clipa.
Intrebarea e cum ii facem pe oameni sa se informeze si sa ia masurile corespunzatoare? Ii speriem bine..
Pariez ca dupa emisiuni cu Hancu si altii ca el, nr. de vizitatori ai site-ului cutremur.net a crescut. Asta arata ca oamenii cauta sa se informeze abia dupa ce sunt putin speriati.
Iar acum ma bag in pat sa prind si eu vreo 4 ore de somn :ack:
Pe baza analizei continue a ionosferei se poate realiza un sistem de reacţie rapidă la nivelul întregii planete, care ar asigura avertizarea locuitorilor din zonele afectate cu cel puţin zece minute înainte de cutremurele mari.
Deşi nu au fost oferite suficiente detalii, cercetătorii susţin că seismul care a lovit China în 12 mai a fost precedat de un „puternic\\" semnal în ionosferă.