• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Preziceri, prezicatori si predictii

Cred ca Una vrea sa intrebe daca intensitatea/aparitia precursorilor seismici e influentata de adancimea hipocentrala. Din cate stiu eu, masurarea emisiilor de radon e un precursor de luat in calcul (mai ales) la cutremurele de suprafata, cum a fost cel din Italia, desi l-am auzit pe Marmureanu vorbind despre asta si pt zona Vrancea. In rest, variatii de camp electromagnetic si infrasunete care sa indice ruperea sunt valabile pt orice adancime, dar deja intru intr-un domeniu in care imi prind urechile, spre rusinea mea.

poti sa pui intrebarea mai altfel, te rog? nu inteleg ”semne precursoare cutremurelor, de anumite frecvente”
: blushing : (nu exista emoticon corespunzator =)) ).
\"fenomene care se produc cu anumite frecvente in perioada imediat premergatoare cutremurelor\" ?
Dar arkan a inteles bine ceea ce eu nu stiu eu sa formulez clar, dupa cum bine se vede :55:.

chestia cu radonul se pare ca ar fi adevarata si pt cutremurele vrincene, dar nu ca un precursor. datorita adincimii, Rn se elibereaza in timpul rupturii principale, prin fisurile aparute.

mie mi-e dor de hincu si de borcanul lui:crybaby::(:)crybaby: oare de ce nu-l mai invita otv-ul? era haios :green:

Nu mai vrea el. I s-a suspendat suspensia probabil si a imprastiat \"particolele\" pe jos. :((

Iata ca asa-zisii prezicatori rusi nu au nimerit cutremurul de azi dimineata. Unii, mai naivi, sustin ca rusii ar fi, cica, BULVERSATI si cica de aia nu le nimeresc :(( :green: :) :worthy: :40: Pai e normal sa fie BULVERSATI prezicatorii rusi care cica prevad cutremurele ghicind in nori si in stele; in calitate de mari consumatori de votca si de alte spirtoase, e clar ca sunt BULVERSATI rusii. Rusii sunt BULVERSATI de aburii betiei. Betia este starea naturala a ruznacului, se stie asta. :40: :40: :32:
Intr-adevar, trebuie sa fii naiv si sa ai o credulitate dusa la extrem sa crezi ca un betiv oarecare din fundul Siberiei poate sa prezica seismele adanci din Vrancea citind in nori si in stele. :40:

poate se mai razgindesc cei care ii considera infailibili si stau cu frica unui cutremur de cite ori pune rusu bulina pe vrancea... si poate nu isi mai pierd vremea punind bife pe prostiile aluia. :worthy::harhar::(:)whistling::green::rolleyes::):rolleyes:

Iata ca \"geniile rusesti\" care isi zic prezicatori de cutremure pe baza de ghicit in nori si citit in stele nu au nimerit nici seismul din Insula Creta. Degeaba pun ei tot felul de puncte albastre si verzi in diferite locuri, tot nulitati sunt. Admiratorii consumatorilor de spirtoase din fundul Siberiei pretind, cu o naivitate induiosatoare, ca rusii ar fi, citez, BULVERSATI !!! :)) :hypocrite: :rolleyes: Rusii sunt bulversati !! :rolleyes: :p Pai e logic ca sunt bulversati rusii, daca au consumat kilo-tonele de votca. Stim ca starea naturala a ruznacilor este betia, deci impostorii care se pretind prezicatori seismici sunt, de fapt, bulversati de niscaiva tarii. Ce ti-e si cu consumatorii astia de spirtoase.... spirtoasele ii bulverseaza pe bietii prezicatori rusi. :)
E la mintea cocosului si chiar a oricarei gaini faptul ca nu poti prezice un seism adanc din Vrancea, de la 100-150 km adancime, citind in stele si aberand cu tot felul de puncte albastre si verzi imprastiate la betie, sun influenta a niscaiva spirtoase, pe harta lumii. E vorba de o logica elementara, pe care si o bibilica ar pricepe-o ! :worthy:

Sunt inscris in mai multe grupuri de discutie la Yahoo pe teme seismice. Pe un astfel de grup (care include seismologi din diferite tari, alti pasionati de cutremure asa ca mine :)) ) am primit urmatorul mesaj (mail). Cititi si cruciti-va, cred ca pana si o gaina banala ar lesina de cotcodaceala:

I\'m romanian and y have a great problem, thank\'s to help me if you can...
A psychic told us that we\'ll have an earthquaqe 8° Richter, that 3/4 of the buildigs in Bucarest will be destroyed….. :-((

The charts for the earthsquarqes we\'ve already had (for XX - XIX siec) are here:

The charths of Bucarest ( 29 .09.1459) source here:

we are affraid for 2010….

Saturn will be on our natal Sun, Pluton on our Saturne and Uranus in opposition / caré in 2010 .... :-(

If you know where can I have more information, please, tell me ...

Thank\'s a lot !!!

Iata ce au ajuns tot felul de creduli in viziuni, profeti, vizionari si alte tampenii care nu se ridica nici la mintea unei gaini normale, cat de cat. Dementii obsedati de viziuni profetice au ajuns sa trimita mesaje pe grupuri de discutie la Yahoo! Saracii ! E urgenta nevoie sa le aplice niste masuri de soc la toti astia cu viziunile si aiurelile lor, cu citit in stele si prostii de soiul asta.

Doamne, mare ti-e gradina... ce-or ride aia de noi romanii...

Si grupul respectiv e alcatuit din seismologi, alte personalitati din domeniul geofizicii. Sigur ca in el sunt si amatori, doar m-amm inregistrat si eu si nu mi-au cerut sa dovedesc apartenenta la o astfel de organizatie. Evident, genul ala de mesaje dovedeste gugumania de care dau dovada amatorii de viziuni si alte prostii. Am constatat, cateodata, ca atunci cand le dau replica amatorilor de vizionari, dumnealor incep cu argumente religioase, il invoca pe Iisus comparandu-l cu istrate, ceea ce arata ca personajele respective sunt de-a dreptul habotnice. La asa popor...ce sa mai zic.

si pina la urma persoana respectiva ce dorea? informatii despre ce? ii poate spune cineva daca va fi un 8° Richter (habar n-are ca semnul de grad nu se foloseste la cutremure???) care darima 3 sferturi din bucuresti??? de unde o fi aterizat pe grupul ala?

Pai aia e, ca in grup putea intra oricine. In fine, e clar ca persoana e de tipul celor innebunite dupa viziuni, profeti si alte prostii.

Ai uitat de horoscoape, bre...
Ca, din cate imi dau seama, e un consumator de asa ceva... Si daca Saturn va fi in Soare, Pluto in Saturn si Uranus in opozitie, e nasol rau :))

Iata ce mult-laudatii ( de catre persoane mai naive decat niste biete gaini banale) prezicatori rusi nu au prevazut, de fapt, nici cutremurul de azi din Iran, nici pe cel de acum cateva zile din nordul Irak-ului, si nici pe cel din insula Creta. Bulversati, nene, consumatorii astia de spirtoase, bulversati... :ack: :38: :38: :clapping: :ack: :ack: I-a bulversat consumul de votka :47:

Q.E.D. (asta pentru admiratorii rusilor) :crybaby:

hai mai gx, tu chiar credeai ca se pricep???

nici n-are cum sa nu nimereasca, a pus cerculete exact pe zonele cele mai active de pe glob, unde zilnic au loc seisme maricele. dar vad ca nu a pus nici un cerculet pe zonele care misca atunci cind nu te astepti...

Nu prea cred in previziuni \"de la distanta\". Pot sa zic si eu ca maine e posibil sa se produca un seism de 2,5-3 grade in California langa San Francisco. Sunt cam sceptic in legatura cu aceste site-uri.

Vad ca unele persoane intens iubitoare de consumatori de spirtoase de la rasarit pretind ca rusii au prezis cutremurul de ieri din Marea Neagra. Penibil, ce mai !!! Un cerc albastru pus peste Vrancea nu inseamna ca respectivul betivan ruznac ar fi prezis cutremurul din zona Shabla, ceea ce e la mintea celei mai banale dintre gaini !! :harhar: :harhar: Acelasi gen de pesoane, cu o credulitate dusa la extrem, intens manipulabile, se entuziasmeaza pe motiv ca au crescut asa-zisele vibratii ale lui istrate inaintea cutremurului pontic. Mi-e mila de astfel de oameni, e clar ca e vorba de o categorie aparent inocenta, infantila, care nu este in stare sa inteleaga ce este o predictie seismica. Mai draga, as zice eu unei astfel de persoane, predictia implica si precizarea locului seismului. Dar la mintea lor...nu conteaza. Nu judeca, sunt fiinte irationale. :ack: :ack: Adica, viseaza credulii, pune nu stiu ce rus beat un cerc albastru peste Vrancea si cica a prezis cutremurul din Marea Neagra. E de rasul curcilor. Pana si gainile banale rad cotcodacind de le tremura moatzele :worthy: Cu oaameni din astia nu e nimic de facut, orice le-ai explica o tin cu misticismele lor, adaugand si niscaiva viziuni misticoidale :worthy:

Back
Sus