• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Siguranta blocurilor

mersi Sorin.

O sa revin cu poze in curand. In general nu ajung acasa decat ca sa dorm, cu jobu asta, asa ca cel mai sigur vin niste poze in week-end.

Spor la toata lumea!

Buna seara tutror!
Imi cer scuze pt absenta - au fost probleme presante la servici. Ampromis ca revin cu poze si iata-le.
daca stiti sa apreciati situatia in care se gaseste blocul, va rog nu ezitati :smile:
Tavanul din dormitor - acesta se vede cel mai bine crapatura, celelalte sunt mult mai estompate si tavanul din sufragerie
Crapatura din dormitor este sitauata oarecum la jumatatea tavanului, cea din sufragerie este siatuata cam la 1/4 din latimea tavanului, si parca s-ar \"prelinge\" usor si jos pe perete.
Repet, nu am zugravit de f multa vreme :) (cel putin 15 ani, acum vreau sa bag acasa in renovare generala)
Iertati-mi greselile de tastare, e traziu si sunt rupta de oboseala
Astept niste raspunsuri de la voi.

Seara si la Multi ani de Florii
 
Imi poate raspunde si mie daca blocul meu e incadrat in lista cladirilor expertizate tehnic , incadrate in categorii de urgente conform normativului P100-92 , neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare, conform capitolelor 11 si 12 ( desi e construit in 77) ce inseamna?

Dar blocurile care nu sant trecute pe lista( de ex sos giurgiului 118, construit in 64) cum sant catalogate? sau nu sant expertizate?
Va rog mult astept un raspuns urgent.
Multumesc!
 
Rog pe cei dare se pricep in domeniu sa imi raspunda si mie la intrebare. Va rog!
 
Mariana, eu nu sunt specialist, cei care sunt in domeniu iti vor raspunde. Oricum, trebuie sa retii ca nu e iminent un cutremur major. Vor mai trece niste ani pana atunci.
 
Bine v-am gasit pe acest site!
Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu o parere referitor la blocul in care locuiesc: este un bloc construit in jurul anului 75, din placi de beton, cu 12 etaje, avand o singura scara. Din cate am inteles de la vecini, ar fi pe role...dar nu pot fi f sigura de asta. Inteleg ca a supravietuit cu bine cutremurelor de pana acum, dar pentru ca stau la un etaj superior, as vrea sa stiu cat este de periculos.
Va multumesc f mult!
 
mireille, bun venit pe forum, in primul rand ! :smile: :)
In al doilea rand, la intrebarea ta iti vor raspunde specialisti in materie de constructii (sever, tjkl). Ei nu sunt momentan online, dar cat de curand posibil vor raspunde. Cum s-ar zice, \"tine aproape\" :)) :harhar:
 
Buna seara Mariana,
Eu nu lucrez in domeniu, unii dintre membri forumului sunt specialisti si iti pot da raspunsul asteptat. Dar sunt si ei ocupati, nu intra aici chiar 24 de ore din 24...:smile: Cand vor fi online si vor vedea ce s-a spus aici, vor veni cu precizarile corespunzatoare. Nu vine cutremurul chiar acum. Ti-am zis: inca nu este cazul sa fim atat de alarmati, pe termen scurt. Te rog sa ma crezi, Mariana, nu e cazul sa nu dormim noaptea pe motiv ca maine ar veni seismul. S-a creat o agitatie care oricum nu contribuie la educarea seismica a populatiei. Ma refer atat la balivernele unui impostor, cat si la declaratiile nefericite ale domnului Oprescu care, in plus, nu se bazeaza pe nimic realist, sunt total lipsite de fundament.
Repet, Mariana: cand tjkl, sever sau/si TeoX vor fi online, vor citi ce s-a scris aici si vor face precizarile care se impun. Nu este iminent cutremurul, nu vine maine seismul astfel incat ar trebui sa nu mai dormim noaptea. E vreo problema daca o sa gasesti raspunsul maine sau poimaine sau, oricum, intr-una din zilele urmatoare ? Problema cutremurului este de ordinul anilor, nu cum a sustinut domnul primar general, care a folosit niste surse indoielnice, oricum, pesemne din grija de a-si face imagine ca se preocupa, etc,etc.
 
LISTA_CLADIRILOR_DIN_BUCURESTI-CU_GRAD_RIDICAT_DE_RISC_LA-CUTREMUR

Puteti gasi uror strada dvs. dand click pe \"binoclu\"=search.
 
LISTA_CLADIRILOR_DIN_BUCURESTI-CU_GRAD_RIDICAT_DE_RISC_LA-CUTREMUR

Puteti gasi uror strada dvs. dand click pe \\"binoclu\\"=search.

Buna Ziua,

Si eu vreau sa cumpar un apartament langa parcul IOR si apartamentul aparea in lista ca \"Lista cladirilor experizate tehnic incadrate in categorii de urgente, conform Normativului P100-92 (neincadrate in clasa de risc seismic corespunzatoare, conf. cap. 11 si 12\"

raspunsul de la primaria Bucuresti

Referitor la mail-ul dvs. transmis la Serviciul Consolidări, înregistrat la Registratura P.M.B. sub nr. 817988/27.03.2009, şi la D.G.D.I.P.U. – D.I. cu nr. 971/30.03.2009 şi 510/31.03.2009, vă comunicăm următoarele:
Imobilul din Str. C-tin Brâncuşi nr.3, a fost expertizat tehnic de MIRALEX şi încadrat în categoria de urgenţă U3 de către d-na. ing.A. ........, expert tehnic atestat de M.L.P.A.T.
Această încadrare (în categorii de urgenţă) nu mai este în vigoare din 1996 prin modificarea cap. 11 şi 12 din Normativul P100-92, care încadrează construcţiile în clase de risc seismic. Încadrarea în clasa de risc seismic corespunzătoare se face de către expertul tehnic care a elaborat expertiza iniţială, la solicitarea Asociaţiei de Proprietari. Categoriile de urgenţă reprezintă prioritatea începerii lucărilor de consolidare a clădirilor expertizate tehnic. Categoria de urgenţă se stabileşte în funcţie de clasa de importanţă a construcţiei şi de valoarea gradului de asigurare la acţiuni seismice „R”, rezultat din calcul. Durata maximă de timp admisă pentru începerea lucrărilor de consolidare este : U1 – 2 ani; U2 – 5 ani; U3 – 10 ani.


Pe toti care i-am intrebat pana si pe doamna care a facut expertiza a spus ca nu ar fi probleme sigur nu se incadreaza in clasa de risc 1 sau 2.....dar tot nu am inteles ce is cu cladirile din lista...care e problema lor
 
LISTA_CLADIRILOR_DIN_BUCURESTI-CU_GRAD_RIDICAT_DE_RISC_LA-CUTREMUR

Puteti gasi uror strada dvs. dand click pe \\"binoclu\\"=search.

Multumesc pt informatie. Am si eu listele dar degeaba. Acolo nu gasesti si explicatii. :) :smile:
 
E clar nu e nimeni disponibil . Am postat primul post pe 10 aprilie. Poate dupa sarbatori or sa aiba mai mult timp. Multumesc GeoX.Sper totusi sa intre acele persoane care se pricep sa imi raspunda si mie la intrebarile care nu ma lasa sa dorm.
Un Paste fericit si linistit alaturi de cei dreagi.
 
Mariana, nu te ajuta cu nimic sa te framinti, se schimba ceva? stai calma, inca nu e destula energie pt un cutremur mare, o spun specialistii si ar trebui sa-i credem. tipul de bloc de care zici e sigur, dar probabil ca te va cam legana. stai linistita, nu cred ca se va darima. dar ce faci daca te prinde in alt loc? te-ai gindit si la varianta asta?
traieste-ti viata normal, nu e cutremurul chiar asa de speriat. panica e mai mare. eu iti doresc Paste fericit si linistit :sad:

uite ce am discutat cu sever pe tema blocului meu care e tot din cadre:
”Pare sa fie o grinda adevarata. Dar daca trece si prin sufragerie ar rezulta ca structura este pe cadre ?, astfel inact trebuie sa stii ca poate avea oscilatii mai mari decat una cu pereti structurali, sau diafragme cum li se spunea pe vremuri.
Daca ai identificat si niste pereti de beton armat din acestia structurali, de ex. spre apartamentul vecinului, atunci este vorba de o structura mixta si mai rigida cumva.”
 
Salut, va citesc de ceva timp forumul - multe idei interesante.
Oricum, sunt si eu stresat de blocul in care stau - un bloc din \'90, de 8 etaj , intre Timpuri Noi si Mall Vitan (cam la mijloc).
Stiu doar ca este cu placi prefabricate(asa pare pe dinafara)..
Cum pot afla la ce seism e proiectat sa reziste ?
 
rmk, daca blocul a fost proiectat si executat conform standardelor, nu va avea probleme. In principiu, blocurile din Bucuresti ar trebui sa fie proiectate pentru a face faca unui seism de intensitate VIII-IX, pana la IX pe scara Mercalli. Evident, blocul poate suferi avarii, dar ideea este sa nu cedeze, sa nu se prabuseasca. Este greu ca un bloc sa nu aiba unele avarii in cazul unui seism de intensitate VIII-IX, dar se urmareste sa nu cada.
 
Hmm..pai VIII-IX pe mercalli inseamna cam pana in 7 pe Richter...nu e e foarte promitator :sad:
Ca \"the big one\" va fi peste 7 Richter...
 
Buna seara,

La fel ca majoritatea membrilor de pe forum... am fobie de cutremure.

Blocul unde locuiesc este o constructie noua (4 ani) cu 2 etaje si mansarda...pe piloni sau piloti (nu ma pricep)...deci stau linistita.

Din pacate majoritatea timpului il petrec la serviciu, 12 ore pe zi ( de la 9:30 la 21:30, uneori chiar mai tarziu).

Biroul este pe Nicolae Balcescu , Nr 32-34 constructie din 1935, incadrata la risc seismic clasa I - pericol public :32:

In ultima vreme merg zilnic la birou cu inima stransa... Nu imi vine sa ma mai duc deloc...

Ce sanse ar fi ca aceasta cladire sa se prabuseasca...banuiesc ca fff mari....:sad:
 
Hmm..pai VIII-IX pe mercalli inseamna cam pana in 7 pe Richter...nu e e foarte promitator :sad:
Ca \\"the big one\\" va fi peste 7 Richter...
mrk,
Nu mai fa corelatii intre Richter si Mercalli. Poate fi un 7R cu VII M sau un 7R cu IX M. Depinde foarte mult de durata si de loc.
Parerea mea.

Bogdan
 
Back
Sus