Offtopic: Poate ar trebui creat un topic de discutie INFP si IRSA (pro si contra
:worthy: ).
Legat de INFP, nu le contest capabilitatile stiintifice. Dar le reprosez o anumita atitudine superioara, oarecum aroganta, si cateodata cinica. Ca apartinator al breslei cercetarii, m-am convins si eu de necesitatea ca cercetarea sa nu se mai cantoneze intr-un turn de fildes teoretic, ci sa inceapa sa mearga si spre lucruri practice. Stiti doar ce se spune: \"teoria ca teoria, dar practica ne omoara\". Si ca sa vedeti cum se aplica chestia asta la ceea ce reprosez eu unora dintre reprezentantii INFP, iata explicatia:
De cate ori aud cate un domn de la Magurele clamand: \"A, vine un cutremur de 7,4 grade la 150 km adancime dar nu se simte la Bucuresti, face pagube la Iasi dar nu afecteaza Bucurestiul\", imi vine sa urlu !
Si stiti de ce ? Pentru ca daca Doamne-fereste se produce un astfel de cutremur si locuinta mea din Bucuresti este avariata serios (nu se darama blocul, dar sufera avarii, sau sunt ranit din cauza caderii unor obiecte s.a.m.d.), intr-o astfel de situatie nu ma incalzeste cu absolut nimic faptul ca, in teorie, seismul a avut directivitate spre Moldova, deci ce mi s-a intamplat mie a fost un accident nefericit. Ba dimpotriva, as fi foarte infuriat de o astfel de mostra de cinism. Cateodata seismologii romani ar trebui sa mai ia lectii si de la altii, altfel degeaba se lauda cu marete proiecte cu NATO si alte asemenea.
De asemenea, m-a deranjat bagatelizarea efectelor seismului din 1940 la Bucuresti. A, doar ca a picat Carltonul, un accident nefericit, in rest nimic, a fost totul ok in Bucuresti. Chiar daca nu ar mai fi existat avarii (in realitate multe alte cladiri au suferit diferite grade de avariere), si tot ar trebui sa fi avut un pic de respect in raport cu spaima oamenilor care au trait acel cutremur. De exemplu, bunica mea era disperata, in acele momente, pentru faptul ca nu putea deschide usa de la marchiza sa iasa din casa (ei locuiau la casa, atunci)...De aceea, apreciez ca declaratia \"cutremurul din 1940 nu a fost cine stie ce la Bucuresti, doar Carltonul a fost un accident nefericit\" are o oarecare doza de cinism si aroganta. Imi pare rau, dar oamenii de stiinta ar trebui sa se conecteze mai mult si la realitate, sa nu mai ramana in acel \"turn de fildes\" intangibil. Sa nu mai priveasca lucrurile de sus.
Iata, asadar, ceea ce ma infurie in unele declaratii ale unora dintre reprezentantii INFP.
Am fost offtopic, putem continua discutia la un topic dedicat, daca e cazul.
)
Ontopic: nu imi place nici mie semaforul IRSA, nu ma deranjeaza ca e secret, oricum nu il luam in seama, de fapt indicatiile sale nu s-au potrivit cu nici un cutremur. Seismul din 25 aprilie s-a produs pe verde, asa ca... :hypocrite: