• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

Site-ul si semaforul IRSA

Mai degraba, au vazut ca nu prea le \"nimeresc\", si ca sa nu se (mai) faca de rusine, au bagat \"semaforul\" in pamant...:D :unsure: :unsure:
 
Dar de estimarea magnitudinii pe baza energiei acumulate ce parere aveti . Acum sunt doua valori E2-E0=5.76 si E1-E0=5.14. Sa inteleg ca magnitudinea maxima daca [/align]s-ar produce un cutremur acum ar fi de 5.76?
 
Sincer sa fiu, incep sa fiu cam reticent si fata de aceste \"estimari\". La inceput am fost oarecum \"entuziasmat\", dar acum am devenit mai sceptic fata de astfel de \"emanatii\" ...:D Cel mai important lucru de spus este ca nu stim pe ce baza fac ei aceste estimari de magnitudine...
 
A reaparut semaforul pe site-ul IRSA. Evident, e pe \"galben\", ca de obicei. Si tot ca de obicei, l-au pus pe galben dupa ce a fost ieri cutremur in Vrancea...:D :unsure: :unsure:
 
intre timp a mai fost un cutremur de 3,2, semaforul e tot pe galben. probabil ca nu-i intereseaza decit ceva peste 5, ma gindesc. :D fiindca pina acum n-au nimerit-o deloc :unsure:. mai asteptam...:unsure:
 
Mai fratilor,
Hai sa le dam un mail si sa-i intrebam ce face semaforul ala.... si cum calculeaza el...
Parerea mea.
Bogdan
 
Ntz,
\\"Verde\\" indica o probabilitate redusa de producere a unui seism mai mare de 4 grade Richter in Vrancea. Putem avea seisme mai mici care sunt normale.
 
Era verde inaine de seismul din 2 octombrie, deci era logic ca daca \"semaforul\" IRSA e verde, vine si cutremurul :D :unsure: :unsure:
 
Hai sa nu fim carcotasi. Stii mai bine decat mine cum e cu energia in scoarta si masurarea ei...
 
Pai tocmai de aia zic ca semaforul lor nu e decat o aiureala, si nu trebuie bagat in seama...:D :unsure: :unsure:
 
Oricum, un cutremur de 3,0 pe scara Richter nu e echivalent energetic cu unul de 5,7 grade. Ar trebui sa stie acest lucru distinsii fizicieni de la IRSA, ca doar ave(a)m pretentii de la ei...:D :unsure: :unsure:
 
Mda... cum banuiam :unsure: s-a produs un cutremuras...
Magnitudine 2,67
Adancime: 110,9 Km

In continuare semaforul la IRSA e pe verde. Nu-i a buna :D
Eu zic sa schimbe rosul cu verde. Asa poate ca o vor nimeri mai des... :unsure:
 
:D
Buna idee...
Deci, cum spunea un clasic, \"ce , mata faci tot ce scrie?\", ne apucam sa interpretam semaforul invers fata de ce scrie la ei :unsure:
Nu de alta, dar, cum ati remarcat, practica ne invata ca atunci cand e pe verde, apare zgaltaiala...
 
Baietii destepti de la IRSA au un defazaj de 180 de grade :D :unsure: :unsure: :harhar:
 
Poate lucreaza sub acoperire :D
Acum, Sorine, hai sa nu fim carcotasi. Fac si ei ce pot.
 
\"Specialistii\" IRSA au incurcat fazele :D :unsure: :unsure: :harhar: :32:
 
In momentul de fata, site-ul IRSA este, practic, singura noastra posibilitate de a fi informati despre evenimentele seismice din Romania (in speta, si despre cutremure mai slabe decat cele ale caror date se trimit la EMSC). Nu imi place semaforul lor, am carcotit pe seama semaforului si voi mai carcoti si in viitor ;) =)) =)) , dar, pana una alta, site-ul IRSA nu are problemele cronice de disponibilitate ale site-ului INFP. Acest lucru este evident. Dar, ce sa facem, unii nu au posibilitati...sunt mai ocupati sa denigreze concurenta de la IRSA, deh...=))
 
Ceteva remarci referitoare la datele afisate pe site-ul IRSA:
-datele seismice sunt mai precise pentru cutremurele din Vrancea, comparativ cu celelalte zone seismice. Acest lucru se explica prin faptul ca reteaua de statii IRSA este focusata pe zona Vrancea;
-de asemenea, pentru celelalte zone seismice, sunt afisate localizarile doar pentru seisme cu magnitudini mai mari de 3,5-4,0 pe scara Richter. Microseismele din celelalte zone epicentrale nu prea apar.
Este de consemnat, ca o nota buna, ca un +, pentru IRSA, faptul ca site-ul lor nu a avut probleme majore de disponibilitate. Au existat mici intreruperi, dar rare si cu durate scurte, de maxim 4-5 minute.
Concluzia: eficienta maxima la IRSA.
Minusuri:
-nu agreez semaforul, pe care il consider nerelevant;
-afisarea graficului privind energia eliberata se bazeaza pe elemente insuficient precizate. Nu e clar pe ce se bazeaza, de fapt, in obtinerea acelor valori.
 
Back
Sus