Vom comenta aici, intr-o maniera cat mai realista posibil, ceea ce se afiseaza pe site-ul IRSA. Fiindca sever are perfecta dreptate. Si eu am cazut, mai demult, intr-o capcana din cauza a ceea ce aparea la cei de la IRSA. Ideea de baza este ca citind ce scrie acolo nu trebuie sa tragem concluzia ca urmeaza musai un cutremur. Este gresit asa ceva. In aceeasi ordine de idei, este total gresit, dupa parerea mea, sa cautam subtexte si sensuri ascunse, semnificatii misterioase (sub genericul \"bate adanc\" sau \"e ceva la mijloc, nu-i asa?\" :sad: ). Fiindca daca procedam astfel, exista posibilitatea generarii unor reactii necontrolate. Si nu e bine acest lucru. Repet, nu trebuie sa cautam sensuri aluzive in ceea ce scrie pe site la IRSA; textele afisate nu au semnificatie predictiva. Nu asa trebuie vazute lucrurile. In plus, chestiunea evaluarii energiei seismice acumulate sau care se poate elibera la un moment dat in Vrancea este cat se poate de discutabila; procesele seismice vrancene se petrec la foarte mare adancime, de aceea afirmatii referitoare la energia acumulata la un moment dat (regasite pe site-ul IRSA), dar in aceeasi masura si alegatii privind cat de incarcata este Vrancea (alegatii ale unor reprezentanti ai INFP) trebuie privite, totusi, cu mare prudenta, cu o rezerva serioasa. Inchei acum divagatia, si trec la comentarea textului regasit acum pe site-ul IRSA.
Infrasunetele din Naruja si Lopatari indica posibilitatea producerii unui cutremur de 4 grade Richter. In acest moment Turcia este activa.
Comentariu GeoX: Personal, nu mi se pare ceva senzational in aceasta alegatie. Nu vad vreo intepretare care sa sugereze ca urmeaza imediat un cutremur moderat. Oricum, dupa pauza din perioada ianuarie-martie 2009, e de asteptat sa avem mai multe seisme de 4-5 grade pe scara Richter, seisme absolut banale pentru Vrancea. De asemenea, este total gresit sa se caute semnificatii ascunse in acest text. Cine vrea sa caute astfel de sensuri (misterioase), e liber sa o faca, fireste. Dar nu cred ca va ajunge undeva...:32: Nu in ultimul rand, afirmatia \"Turcia este activa\" nu aduce totusi ceva nou in discutie. Da, este adevarat ca se produc multe seisme in Turcia, dar cat timp aceste cutremure sunt mici, nu se poate trage nici o concluzie si nu se poate face nici o aluzie cu caracter mai mult sau mai putin predictiv.