O remarca am si eu de facut: pentru seismele vrancene, blocurile de 4 etaje sunt practic indestructibile. Este perfect normal sa scartaie, imaginati-va ce forte de frecare exista la tone intregi greutate cat au placile de beton. Atata timp cat la un seism gen 77 rezista fara sa fie avariata macar tencuiala, este evident cat de sigure sunt. Si am mai auzit remarci privind crapaturile in pereti la blocuri pe structura de grinzi. Nici un perete din cladirile pe grinzi nu are rol structural, doar cei exteriori, care formeaza un fel de centura de siguranta in jurul intregii structuri. in rest, ceilalti pereti se pot face praf, ca nu intereseaza :10: Iese doar mizerie mare dar asta e :harhar:
Concluzia: daca locuiti in bloc de 4 etaje, n-aveti treaba, eu chiar astept cu nerabdare urmatorul seism puternic, a inceput sa-mi placa :36: Numai sa aveti grija sa fixati bine obiectele mari, mobila, frigidere, boxe mari etc., asa cum am facut eu, ca sa nu fiti loviti de ele in timpul seismului, cum spune si SYL. In rest.... let it rock ! :35:
O alta chestie interesanta care s-ar putea intampla in Bucuresti ar fi ca blocurile sa ramana structural intacte, dar sa se scufunde in pamant 1-3 metri, inclinandu-se pe o parte, asa cum s-a intamplat in turcia. Infricosator, dar, din nou, inofensiv... :ack: