• Bine ati venit! Acesta este noul server al forumului Cutremur.net!

[split] Cutremurele si constructiile

Toti cei care construiesc ar trebui sa fie constienti ca rezultatul nu ii va afecta numai pe ei ci si alte persoane care n-au nici o legatura cu ei.

Toti cei care construiesc ar trebui sa fie constienti ca rezultatul nu ii va afecta numai pe ei ci si alte persoane care n-au nici o legatura cu ei.
Din pacate suntem in Romania, TeoX. Intelegi aluzia, nu ? Adica la ce fac referire...:harhar::ack:

Eu stiu ca e o senzatie nasoala, dar daca iti petreci 2 ani din viata tot cautand diverse despre seime, inregistrand seisme si studiind seismologie si rezistenta diverselor tipuri de cladiri, incepi sa te obisnuiesti cu ideea si sa reactionezi cu calm. :harhar: Pereti de caramida pot fi periculosi tocmai daca nu esti pregatit si antrenat suficient si in momentul producerii seismului nu stii ca sa faci. Bagatul sub masa tocmai pt. asta e, ca sa nu-ti pice in cap peretii portanti. Pe de alta parte, daca vezi ca incep sa se crape grinzile, unde e cazul, atunci e momentul sa intri in panica :35: Din \"pacate\" din 27 oct 2004 nu a mai lovit nici un seism de 6-7 grade. Sunt extrem de curios cum voi reactiona si in ce masura m-au ajutat \"cercetarile\" pe care le-am facut. Mai ales ca Sorin are dreptate, INTOTDEAUNA se intampla pe neasteptate.

Ideea e ca NU intri in panica daca vezi ca pica o amarata de tencuiala decat daca inainte de seism nu ai dat doi bani pe pregatire, instruire, informare etc., chestie care din pacate e valabila pt. 99% din romani... :10: Nu va faceti ideea ca eu as sta lungit pe canapea sorbind usurel un suculetz in timpul cutremurului. :36: Sa fim seriosi. Dar nici n-as incepe sa urlu si sa ma gandesc ca voi muri, la cele mai mici intamplari :ack:

Oamenii sunt imprevizibili si diferiti:harhar:. Cati nu se sperie daca vad un gandac sau un soarece :harhar:dar apoi in cazul unui cutremur.:ack:

Emil draga seismul din 2004 a fost un bobarnac!
A durat cateva secunde, nu a fost multi soc si a fost doar 6.
Incearca sa iti imaginezi(desi nu ai cum) 7.4R cu 86 secunde!!!!(nu15sec ca in 2004) si multi soc.
Cronometreaza ce inseamna 86 de secunde si ce poti face in ele.
Ei bine cand te vei da cu capul de toti peretii, cand lustra se va face tandari, cand tv si comp vor ajunge pe podea si eventual cad si borcanele prin camara sa iti amintesti ce spui acum.
Problema nu e sa iti cada o grinda in cap si sa dispari instant ci sa te fereasca Dumnezeu sa stai zile si nopti pana ajung echipele de interventie la tine, evident daca mai ajung.
Acum ti se pare amuzant pentru ca nu ai trait un seism serios, dar m-as bucura sa vad ce spui dupa (sa fim toti intregi si nevatamati).
Te gandesti ca in fiecare zi sunt oameni in spitale, operatii, bolnavi, copii, etc?
Ce te faci daca nu esti acasa si te prinde intr-o cladire subreda?

Am omis ceva: nu ai cum sa stii ce reactie vei avea Emil.
Eu am simtit \'77, \'86. \'90 (2 bucati) si 2004 dar nu am curajul sa afirm ca voi reactiona ca pana acum (adica am tacut si m-am ferit langa pereti de beton).
Logic ar fi sa nu fug pe scari sau sa tip aiurea dar nu am de unde sa stiu ce va fi.
Ca fapt divers in 2004 scriam un sms in timp ce ma zguduiam.

Da spui ca sa nu intram in panica in timpul unui seism si trebuie sa ne adapostim sub mese ca sa nu cada caramizi pe noi dar nu stii un lucru esential Alexe Emil; in \'77 populatia nu era pregatita ptr asa ceva ptr ca nu se intamplase nici un cutremur din \'40 si pe de alta parte la vremea aceea era un regim pe care tu nu l-ai apucat si care nu facea nici un fel de instruire a populatiei ptr aceste tipuri de calamitati.(no comment)
Dodo ai perfecta dreptate! :ack:

Ce dispute aprinse s-au iscat pe aici. :ack:

Dodo, o observatie pentru tine...:ack::harhar::harhar::51::10::36::10: Cutremurul din 27 octombrie nu a durat chiar 3-4 secunde !!! Eu am simtit si unda P, saltatul brusc initial. Si au trecut cel putin 15 secunde din momentul in care am sesizat primul saltat, trepidatia initiala, pana cand a inceput miscarea orizontala, de leganare. Si daca te gandesti ca, intotdeauna, IN CAZUL CUTREMURELOR INTERMEDIARE VRANCENE (adancime 60 km<h<220 km), DIFERENTA DINTRE MOMENTUL SOSIRII UNDEI P LA BUCURESTI SI MOMENTUL SOSIRII UNDEI S LA BUCURESTI ESTE DE 18-19 SECUNDE, IN MEDIE, rezulta clar ca seismul din 204 nu a durat deloc cateva secunde. Acum, depinde ce intelegi tu, draga Dodo, prin cateva secunde. :36::harhar::35:

Oamenii sunt imprevizibili si diferiti:harhar:. Cati nu se sperie daca vad un gandac sau un soarece :ack:
...sau un paianjen ! :harhar::harhar::36::harhar::35:

..Sau ursul in padure. :harhar:
Gata cu off-topicul sa vb despre cutremure. :ack:

Ok SYL, sa ne mutam la Cutremure in Romania fiindca azi noapte, la 00h15min timp local si 0h30min timp local s-au produs 2 cutremure crustale de 3-3,1 grade pe scara Richter in zona RAMNICU SARAT, la mica adancime ! Ne mutam la Cutremure, sau nu, mai bine la Chat on-line unde voi vorbi despre caracteristicile seismelor de la RAMNICU SARAT !!!! Fii pe faza, SYL...:ack::harhar::harhar:

salutare!
unde este chat on-line??? ziceti-mi si mie va rog!!!

salutare!
unde este chat on-line??? ziceti-mi si mie va rog!!!
E un nume nu prea adecvat ales. La Zona de discutii/Discutii diverse...:ack::harhar::harhar::harhar::36::harhar:

Sever am o intrebare.
Ce parere ai de structurile blocurilor.
Care sunt cele mai rezistente? Monolit, caramida cu beton, prefabricate, etc?

Sever am o intrebare.
Ce parere ai de structurile blocurilor.
Care sunt cele mai rezistente? Monolit, caramida cu beton, prefabricate, etc?
Eu am incredere in blocul in care locuiesc, Berceni, P+4, prefabricate beton armat...:ack::32::harhar::32:

Am fost sa plastesc net-ul si era sa fac atac de cord. E la un parter de bloc casieria.
Blocul are 2 scari cred si e un fel de zig zag.
La etj 1 si 2 cu putin vant iti pica caramizile in cap. Erau la imbinare, unde se lasa luft pentru seisme dar totusi...ce o fi in casa la acei locatari?

Eu am incredere ca si tine in bloc monolit 10etj. Cu chiu cu vai gasesc cateva firimituri de BCA dar totusi...
Blocul meu este construit la indesiri cand se \"planta\" un bloc nou intre altele mai vechi.

Apropos nu constructorii sunt de vina daca pica blocuri construite dupa normative ci locatarii inconstienti care au facut modificari in casa.
Nu stiu cat de importanti sunt peretii ce sustin caloriferul(sub geam) dar am vazut multi care i-au daramat ca sa lungeasca camera pana in balcon.
O fi periculos?

Back
Sus